Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bloeddorstige tandarts slachtte ook illegaal zwarte beer af

  •  
14-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
wp300.png
Amerikaanse jager die Cecil neerschoot met pijl en boog deed het eerder met een zwarte beer 
Walter P., de tandarts die onlangs de beroemde Cecil de leeuw – illegaal – doodschoot met pijl en boog had al ervaring met het op die wijze doodschieten van dieren. Negen jaar geleden schoot hij een zwarte beer dood, eveneens met pijl en boog, eveneens illegaal. Dat blijkt uit foto’s die zijn opgedoken waarop P. triomfantelijk poseert met zijn gedode prooi.
P. had een vergunning om een beer te doden, maar niet in het gebied waar hij uiteindelijk de getoonde zwarte beer doodschoot. Nadat hij gesnapt was probeerde hij zijn gidsen nog om te kopen om zijn begane misdaad te verdoezelen. Hij bood ze ruim 18.000 euro, als ze hem zouden willen indekken. Uiteindelijk werkten de drie gidsen niet mee, trof P. een schikking. Hij bekende schuld en betaalde een boete van 2600 euro.
RTEmagicC_Walter-Palmer-hunting2.jpg
ABC News diende een wob-verzoek in en achterhaalde de beelden. Meer hierover bij ABC News: See Photos of Black Bear Illegally Hunted by Dentist Walter Palmer Who Killed Cecil the Lion

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.