Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

"Bloed aan je handen!"

  •  
07-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
aapje300.jpeg
Vice kreeg exclusief toegang tot omstreden centrum dierproeven in Rijswijk ... Jaarlijks worden 300 apen 'gebruikt' voor de experimenten
Vice kreeg exclusief toegang tot een laboratorium in Rijswijk waar dierproeven worden verricht op apen. Wetenschappers gebruiken er dieren om medische toepassingen te vinden die kunnen helpen in de strijd tegen ziektes bij mensen. De organisatie zegt dat het zoekt naar de meest diervriendelijke behandeling voor als tijdens de testen.
Wanneer de dieren geselecteerd zijn worden ze geschoren, verdoofd waarna de experimenten met hun lichamen starten. De instelling opereert in een beladen sfeer aangezien tegenstanders steeds feller oproepen tot sluiting van de faciliteit. Er zou volgens de tegenstanders gezocht moeten worden naar alternatieven voor de dierproeven. Volgens de instelling is die optie er nog niet omdat de moderne wetenschap nog niet tot bij punt zijn aanbeland.
Jaarlijks worden er ongeveer 300 apen ingezet voor de experimenten. In de documentaire is te zien hoe de dieren verdoofd maar nog bij bewustzijn de experimenten ondergaan.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.