Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bewoners verpleeghuis Careyn mogen maximaal drie keer per dag plassen

  •  
01-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
626 keer bekeken
  •  
23916492586_e506128b35_k
Bewoners van verpleeghuis Careyn Grootenhoek in Hellevoetsluis mogen maximaal drie keer per dag naar het toilet. Die afspraak wordt schriftelijk vastgesteld, zo meldt RTV Rijnmond. Om elf uur, om twee uur en om zes uur worden patiënten geacht naar het toilet te gaan, volgens de zeer specifieke toilettijden. Als iemand een keer extra naar het toilet wil, doen de verzorgers moeilijk, aldus RTV Rijnmond op basis van een getuige.
Volgens bestuurder Harry Luik, die niet op individuele gevallen in wil gaan, kan het zijn dat personeel afspraken maakt met bewoners om de werkdruk omlaag te brengen. Luik:
"Mensen die dementerend zijn, zijn vaak rusteloos en willen soms wel 36 keer naar de wc. Wat wij dan vaak doen, is dat wij hen helpen in hun behoefte om zo normaal mogelijk naar het toilet te kunnen. Als het even kan faciliteren we het wc-bezoek uiteraard."
Desondanks heeft de Inspectie Gezondheidszorg al aangekondigd dat er – voor het eerst ooit – een speciale interventieteam ingezet zal worden. Het team, bestaande uit deskundigen van verzekeraars en vertegenwoordigers van cliënten, zal bekijken waar de zorg hoe verbeterd kan worden.
cc-foto: PiConsti

Meer over:

leven, nieuws, zorg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.