Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De beste remedie tegen homohaat: liefde!

  •  
19-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2016-10-19 om 13.24.12
Zondag kregen inwoners van Amsterdam West en Nieuw West een homofobe flyer in de brievenbus waarop gelovigen worden opgeroepen om ‘in actie te komen’ tegen homoseksualiteit. Met de christelijke, joodse en islamitische geschriften in de hand, wordt homoseksualiteit in de flyer neergezet als doodzonde. In Amsterdam weten ze gelukkig hoe ze homohaat moeten tegengaan: met liefde.
In Oost, West en Nieuw-West worden fanatiek boodschappen van liefde verspreid. Kendra van Nes vond de anti-homeflyers zo naar dat ze besloot dat het tijd was om wat liefde te verspreiden. Ze besloot de Love is Love-flyers af te drukken en te verspreiden. Ze liet duizenden folders afdrukken en ging dinsdagavond de pad op om te verspreiden.
Van Nes:
"Ik ben heel geschrokken dit weekend, eerst het anti-homogeweldsincident op de pont en toen de flyer. Ik woon in West, het is zo dichtbij. Het raakte me gewoon. Ik doe het niet voor mezelf, ik doe het voor Amsterdam. Iedereen is welkom hier en dat moet altijd zo blijven. En als het er dan op lijkt dat dat zo dreigt te zijn, moeten we van ons laten horen. Amsterdam is voor iedereen. Love is love!"

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.