Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bernie Sanders 4 Hillary Clinton 4 President

  •  
12-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2016-07-12 om 20.22.54
Dinsdag heeft senator Bernie Sanders officieel zijn steun voor Hillary Clinton uitgesproken voor het presidentschap. De rest van de verkiezingscampagne schaart hij zich achter haar.
Sanders deed ook een gooi naar de plek van Democratische presidentskandidaat, maar wist niet genoeg gedelegeerden te overtuigen om de eerste plek in te kunnen nemen. Toch ziet hij het verlies van de voorverkiezing niet als nederlaag:
"Onze campagne won de voorverkiezingen in 22 staten en aan het eind van de rit hadden we bijna 1.900 gedelegeerden veroverd. Dat is meer dan iedereen had verwacht. Toch was het niet genoeg om de nominatie te winnen."
De beste kandidaat is volgens hem Hillary Clinton, al draait deze campagne niet om de verkiezingspoppetjes. “Deze campagne draait om de behoeftes van het Amerikaanse volk en het aanpakken van de serieuze crisis waarin dit land verkeert”, aldus Sanders.
Hij waarschuwt onder meer voor het gevaar dat Donald Trump heet. Als Trump daadwerkelijk president van de Verenigde Staten wordt, betekent dat namelijk dat hij rechters zal mogen aanstellen voor het Hooggerechtshof. Dat kan verregaande gevolgen hebben voor “ burgerlijke vrijheden, gelijke rechten en de toekomst van ons land”, waarschuwt Sanders.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.