Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Berlijn verbiedt woningverhuur op Airbnb

  •  
02-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
airbnb

© cc foto: opengridscheduler

In Berlijn is er een wet aangenomen, het  Zweckentfremdungsverbot  die het verbiedt om een hele woning op het online platform Airbnb te verhuren. Het lokale stadsbestuur stelt dat door dergelijke populaire websites de huurprijzen omhoog gaan. Wie meer dan één kamer verhuurt, riskeert een boete van 100.000 euro.
Op Airbnb, Wimdu en 9Flats kunnen toeristen en particulieren een hele woning of kamer huren voor een korte periode. De huurprijzen in Berlijn zijn tussen 2009 en 2014 met 56 procent gestegen. Onder andere door websites zoals Airbnb, vindt het stadsbestuur. Doordat woningen die aan lokale zoekenden gegeven kunnen worden, nu door anderen worden bezet.
Volgens critici probeert de gemeente enkel hotels het hand boven het hoofd te houden, door de concurrentie te remmen. Airnb zelf vraagt het bestuur om Parijs, Londen, Hamburg of Amsterdam als voorbeeld te nemen door duidelijke regels op te stellen.

Meer over:

leven, nieuws, duitsland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.