Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Belgen balen van torenhoge rekening voor Wilders' privé-uitje

  •  
30-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-03-30 om 11.18.22
De gemeente Gent (België) zit met een fikse rekening als gevolg van een privébezoek van Geert Wilders. De stad zette extra politieagenten in tijdens het bezoek van de omstreden Nederlandse politicus en dat heeft zijn prijs. 14.000 euro om precies te zijn. CD&V-gemeenteraadslid Veli Yüksel wil dat Wilders of de Nederlandse overheid zelf voor die kosten opdraait.
Wilders besloot vorige week zaterdag samen met zijn vrouw een dagje te gaan winkelen in Gent. Kort van tevoren lichtte hij de Gentse politie in. Politici werden niet ingelicht. Na zijn bezoek bedankte Wilders de Gentse politie voor het beveiligen van zijn dagje winkelen.
Gent wilde helemaal niet dat Wilders de stad zou bezoeken en maakte dat ook kenbaar. Wilders kwam echter toch en dus zag de stad zich genoodzaakt extra mensen op te trommelen. 59 extra agenten, laat politiewoordvoerder Manuel Gonzalez weten: ‘Zowel actief als als reserve. Omdat het zo last minute was, konden we de reactie van het publiek niet goed inschatten en dus niet goed weten hoeveel mensen we nodig hadden.’
Of Wilders dan wel de Nederlandse staat inderdaad de rekening op zullen pakken, is nog onduidelijk.
Bron: VRT
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.