Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Asscher mengt zich in PvdA-troonstrijd, haalt fel uit naar VVD

  •  
17-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Asscher bezoekt Amsterdams Calvijn College

© 2016-10-17 18:16:47 AMSTERDAM - Vicepremier Lodewijk Asscher maakt bekend dat hij lijsttrekker van de PvdA bij de Tweede Kamerverkiezingen wil worden. ANP KOEN VAN WEEL

Na Tweede Kamerlid Jacques Monasch en huidig partijleider Diederik Samsom heeft ook vicepremier Lodewijk Asscher vandaag aangegeven zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap van de PvdA. Volgens Asscher zal de Nederlandse kiezer zich in maart uitspreken over ‘wat voor een Nederland we willen’. Als het aan Asscher ligt is dat een Nederland waar de hoop terugkeert in de politiek, waar het anders kan op de werkvloer, in de zorg en in Europa. “Verandering is mogelijk, dat heb ik de afgelopen 15 jaar in allerlei politieke functies ervaren en daarom wil ik nu het voortouw nemen.”
Asscher haalde in zijn speech fel uit naar polariserende groepen als extremistische moslims en “populistische bangmakers die iedereen die Ahmed heet al verdacht vinden”. Ook coalitiepartner VVD kreeg een veeg uit de pan. De partij zou de middenklasse en de ruggengraat van Nederland verraden en ‘kil materialisme’ uitdragen
Andere kandidaten hebben nog tot volgende week maandag de tijd om zich op te geven. Daarna zullen de kandidaten met elkaar in debat gaan en van 24 november tot 8 december kunnen PvdA-leden (en flitsleden ) stemmen. Op 9 december wordt de uitslag bekend gemaakt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.