Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Annemarie Jorritsma: 'mongool' is een koosnaampje

  •  
03-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
280 keer bekeken
  •  
jorritsma300_01.jpg
Burgemeester Jorritsma over restaurant Tante Truus: 'Je kan er lekker eten en je krijgt er gratis een mongool bij'
Annemarie Jorritsma, voormalig VVD-vicepremier en huidig burgemeester van Almere, heeft zich woensdagochtend tijdens het VNG-congres niet van haar meest diplomatieke kant laten zien. Na afloop van een filmpje over Tante Truus, waar mensen met een verstandelijke beperking werken, liet Jorritsma zich tegenover een volle congreszaal ontvallen dat het eten er goed was: “En je krijgt er gratis een mongool bij.” Diverse aanwezigen uitten daarop hun ongenoegen over de opmerking van de burgemeester op sociale media.
Een woordvoerder van de gemeente Almere laat weten dat Jorritsma geschrokken is van de reacties en spreekt van een ‘slip of the tongue’. Jorritsma zou dol zijn op de medewerkers van het Almeerse restaurant en ‘mongool’ slechts als koosnaampje hebben bedoeld. Welke woorden de burgemeester gebruikt voor mensen die ze minder hoog heeft zitten is gelukkig niet bekend.
Cc-foto: SP

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.