Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikaanse jury oordeelt: Charleston-terrorist schuldig aan ‘haatmisdrijf’

  •  
15-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2016-12-15 om 22.26.06
De 22-jarige Dylann Roof is donderdag door een Amerikaanse jury schuldig bevonden aan ‘door haat gedreven misdaden’. Op 27 juni 2015 schoot Roof negen mensen dood in een Afro-Amerikaanse kerk, die daar op dat moment Bijbelles hadden. Roof heeft zelf erkend dat hij de mensen heeft doodgeschoten met als doel het ontketenen van een rassenoorlog. Ook is online een racistisch manifest gevonden, evenals foto’s van Roof met onder meer de Confederatievlag.
De jury kwam na zes dagen overleg tot de conclusie dat de moorden zijn gepleegd met een racistisch motief. Welke straf Roof krijgt is nog niet bekend. Het Openbaar Ministerie zal de doodstraf eisen. Vermoedelijk zal de rechter mee laten wegen dat het aantal doden vele malen hoger had kunnen liggen dan negen, aangezien er meer mensen in de kerk aanwezig waren.
De verdediging probeerde de geestelijke toestand van de beklaagde mee te laten wegen in de hoop om voor verzachtende omstandigheden te kunnen pleiten, maar dat was vergeefs.
Lees ook op Joop:  De Prinsenvlag van Dylann Roof
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.