Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikaans politicus gearresteerd na 'pussy grabbing'

  •  
16-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
adojme2dyhydalaldemw
De adviezen van de nieuwe leider van de – nog – vrije wereld worden voortvarend opgevolgd. In ieder geval zijn advies om vrouwen gewoon in hun kutje te grijpen als je daar als man zin in hebt. In de Amerikaanse staat Connecticut is een lid van Trump’s Republikeinse partij opgepakt omdat hij dat precies gedaan heeft. De 71-jarige Christopher von Keyserling, een politicus die al meer dan dertig jaar op het pluche zit, is opgepakt wegens aanranding van een vrouwelijke ambtenaar.
Na een korte politieke discussie over Trump in de wandelgangen schold de grijsaard de vrouw uit voor ‘luie, bloedzuigende vakbondsmedewerker’. Hij achtervolgde haar vervolgens naar haar kantoor en kneep haar in het kruis. Toen de vrouw zei een aanklacht in te dienen dreigde de politicus dat “toch niemand haar zou geloven” omdat het haar woord tegen het zijne was. De vrouw deed aangifte wegens aanranding. Haar verklaring werd ondersteund door beelden van een bewakingscamera waarop de aanranding te zien is, een detail waar Von Keyserling kennelijk geen rekening mee had gehouden. Volgens de advocaat van de verdachte was de aanranding slechts ‘een grapje’ en de aanklacht het gevolg van ‘een misverstand’. Het slachtoffer heeft tegenover de politie verklaard dat de politicus vaker vrouwen in het kruis heeft gegrepen.
Bron: Jezebel. Beeld: News21
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.