Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Als een zeemeermin in het water

  •  
03-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mermaid.png
Echtpaar uit Spijkenisse eerste aanbieder van 'mermaiding' in Nederland 
Altijd al jaloers geweest op de sierlijke staart van de kleine zeemeermin? Een echtpaar uit Spijkenisse verkoopt online zeemeerminstaarten, die in Nederland steeds populairder schijnen te worden.
‘Mermaiding’ is al een paar jaar de rage in de Verenigde Staten. Het dragen van een zeemeerminstaart over je benen en daarmee in het water zwemmen, blijkt voor velen een droom die waarheid wordt.
Leo en Denise Bergsen kwamen op het idee om een webshop te openen toen hun dochter een zeemeerminstaart voor haar verjaardag wilde en die in Nederland moeilijk verkrijgbaar bleek te zijn. Volgens het echtpaar gaat het erg snel met de verkoop van de staarten. 
Inmiddels is het zwemmen met zeemeerminstaarten wereldwijd tot kunst verheven. In de Verenigde Staten, Frankrijk, Thailand, Singapore en Canada zijn er scholen geopend waar je kunt leren hoe te zwemmen met een staart. Ook zijn er professionele zeemeerminnen die voor geld optreden.

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.