Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aboutaleb: 'Ook bejaarden en kinderen preventief fouilleren'

  •  
07-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
171 keer bekeken
  •  
aboutaleb300x214_01.jpg
Burgemeester Rotterdam vindt het terecht dat 80-jarige vrouw werd gefouilleerd … 'Selectief fouilleren lokt racisme uit'
De burgemeester van Rotterdam, Achmed Aboutaleb, heeft gezegd dat er geen selectie gemaakt moet worden bij preventieve fouilleeracties. Dit zei hij naar aanleiding van discussie die was ontstaan omdat een hoogbejaarde vrouw was gefouilleerd.
Dat schrijft RTV Rijnmond. De oude vrouw werd gefouilleerd toen de politie een inval deed op busstation Zuidplein. Omstanders en cafépersoneel waren het daar mee oneens en werden boos. Daarop stelde Leefbaar Rotterdam voor om voortaan ouderen en kinderen niet meer preventief gefouilleerd hoeven te worden. Maar daar is Aboutaleb het niet mee eens. Niemand moet worden uitgesloten bij preventieve fouilleeracties, aldus de burgemeester. Hij zegt hierover:
Selectief fouilleren lokt namelijk racisme uit en dan krijg je rare situaties.
Hierbij gaf hij het voorbeeld van een wapen dat werd gesmokkeld in een kinderwagen waar een baby in lag. Aboutaleb:
Als oude omaatjes straks niet meer gefouilleerd hoeven worden, dan worden ze straks ingezet om drugs te vervoeren. Dat moeten we niet hebben.
De burgemeester gaat een debat over preventief fouilleren niet uit de weg, maar selectief fouilleren is voor hem geen optie: “Dan werkt het machtsmiddel niet meer.” CC foto: Wikimedia

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.