Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aanslag op moskee in Corsica

  •  
26-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
169 keer bekeken
  •  
corsica300.jpg
Gebedshuis geplunderd, korans in brand gestoken
Op het eiland Corsica is op Eerste Kerstdag een moskee doelwit geworden van een aanslag. Het gebedshuis is geplunderd, korans zijn hierbij in brand gestoken. Vermoedelijk was de aanval een wraakactie, nadat hulpverleners de nacht eerder bij een ruzie met een groepje ‘jongeren met mutsen’ zouden zijn belaagd.
Zo’n tweehonderd demonstranten kwamen bijeen om hun steun te betuigen voor de hulpverleners die het met een groep jongeren aan de stok hadden gekregen. Een aantal van de demonstranten marcheerde hierop naar de moskee. Daarbij riepen ze leuzen als ‘Arabieren, ga weg’ en ‘Dit is ons huis’. De glazen deur van de gebedsruimte werd hierop ingegooid, waarna de moskee werd geplunderd. Korans zijn naar buiten gegooid en in brand gestoken.
Op Twitter heeft de Franse premier, Manuel Valls, inmiddels gereageerd. Hij noemt de aanval ‘ontoelaatbare ontheiliging’. De minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, heeft beloofd zowel de jongeren die de hulpverleners hebben aangevallen, als de aanslagplegers op de moskee, te zullen vervolgen. Daarbij onderstreepte hij dat er in Frankrijk geen plek is voor ‘racisme en xenofobie’.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.