Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pgb-problemen kosten SVB-voorzitter de kop

  •  
22-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
SVB-voorzitter biedt excuses aan voor pgb-problemen

© 2015-05-28 00:00:00 DEN HAAG - Nicoly Vermeulen, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Sociale Verzekerings Bank (SVB), tijdens een hoorzitting over de problemen met de persoonsgebonden b

Nicoly Vermeulen per 1 februari ontslagen
De voorzitter van de raad van bestuur van de Sociale Verzekeringsbank, Nicoly Vermeulen, is met ingang van 1 februari. Dat meldt de NOS vrijdagmiddag.
Het besluit Vermeulen de laan uit te sturen komt van staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken). Sinds de invoering van het nieuwe systeem voor het persoonsgebonden budget (pgb), waren er niets dan problemen. Zorgverleners werden massaal te laat of zelfs helemaal niet betaald. In december vorig jaar bleek het nieuwe ICT-systeem niet alleen vele malen duurder te zijn dan was gepland, ook bleken de technische problemen niet op te lossen.
Voor Klijnsma reden om Vermeulen, sinds 2012 verantwoordelijk voor de SVB, uit de organisatie te zetten. Volgens de staatssecretaris vraagt een nieuwe fase om nieuw leiderschap. Vermeulens taken worden voorlopig waargenomen door José Lazeroms die als lid van de Raad van Bestuur van het UWV wel de nodige ervaring heeft met ICT-problemen.
Foto: ANP

Meer over:

svb, politiek, nieuws, pgb
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.