Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

10.300 V&D-medewerkers beginnen 2016 met ontslag

  •  
31-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
110 keer bekeken
  •  
vd300.jpg
De V&D Groep is per direct failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam
Wat al een tijd gevreesd werd is vandaag realiteit geworden, de V&D Groep is failliet verklaard door de rechtbank Amsterdam. Het faillissement van V&D en La Place betekent dat 10.300 mensen per direct op straat staan.
Volgens EenVandaag zijn er drie redenen dat het faillissement nog voor de jaarwisseling werd doorgedrukt. Ten eerste de maandelijkse loonkosten van ongeveer 9 miljoen euro. Daar is eigenaar Sun Capital nu per direct vanaf, het UWV neemt de salarisverplichting voor de komende 6 weken over. Daarna komt het personeel in de WW. Indien V&D pas na de jaarwisseling failliet was gegaan had de eigenaar, een private equityfonds uit Florida, nog minimaal een maand de salarissen moeten betalen. Reden twee voor het snelle faillissement is de grotere kans op een snelle doorstart. Kopers willen het liefst een schone lei en door het faillissement zijn alle schuld- en salarisverplichtingen in een klap geregeld. Reden drie is de voorjaarscollectie van V&D, die momenteel op een kade in Shanghai op betaling staat te wachten. Zonder een snelle doorstart zal die verkocht worden aan de hoogste bieder.
Kenners verwachten dat er bij een eventuele doorstart slechts de helft van de 62 warenhuizen, 55 La Place-filialen binnen de warenhuizen en tientallen losse La Place-restaurants zullen blijven bestaan.
cc-foto: V

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.