17 juni 13 09:40 Reageer (17) Media RSS

Debat op 2 verdwijnt, Eva Jinek krijgt 2 talkshows

Naast wekelijkse talkshow, wisselt Jinek dagelijkse show af met Sven Kockelmann

Oud-WNL-presentatrice Eva Jinek gaat vanaf volgend jaar maar liefst twee talkshows presenteren voor de KRO. Naast een wekelijks programma zal ze om de dag te zien zijn in een dagelijks programma. Ze wisselt daarvoor de presentatie met Sven Kockelmann af. Debat op 2, het wekelijkse discussieprogramma van Arie Boomsma en Ghislaine Plag, verdwijnt.

In de dagelijkse talkshow van Kockelmann en Jinek zal telkens één gast 25 minuten worden geïnterviewd over een actueel thema. De vorm van de wekelijkse talkshow is nog niet bekend.

KRO-mediadirecteur Taco Rijssemus laat aan het AD weten dat de omroep na de fusie met NCRV zich meer wil gaan richten op onderzoeksjournalistiek. De programma's Brandpunt en Altijd Wat blijven bestaan. Daarnaast zal ook het programma Altijd Wat Monitor worden gemaakt. Arie Boomsma, nu nog presentator van Debat op 2, gaat op Nederland 3 verder met 'diverse formules', waaronder een programma over transgenders. Over de invulling voor Ghislaine Plag worden nog gesprekken gevoerd.

Na aankondiging dat Jinek per 1 juli WNL zou verruilen voor KRO-NCRV, werd ze door de omroep vroegtijdig aan de kant gezet. De presentatrice mocht de laatste vijf afleveringen niet afmaken.

AD: Eva Jinek verdrijft Debat op 2 van het scherm

Laatste Reacties (17) Reageer Reacties in wachtrij: 0

 • wilfred degens, wo 19 juni 2013 12:20 Reageer op wilfred

  wilfred

  Deze vakvrouw is gewoon erg goed. Laat haar geïnterviewde gasten uitpraten en is waarachtig geïnteresseerd in wat zij te zeggen hebben!
  Bovendien ziet zij er mooi en beschaafd uit en stelt uitstekende vragen.
  Maar, dat mag weer niet in het land van de arrogante koppenmaaiers van iedereen die het beter doet dan de koppenmaaiers zelf, met hun grote waffels! Hoe klein Holland kan zijn lees je hier maar weer!

 • Paul Vandamme, ma 17 juni 2013 19:02 Reageer op Paul

  Paul

  De aandacht voor dit Miepje, '150.000 een middeninkomen', en Kockelmann, een agressief domoortje, verbaast me.

 • Mees ., ma 17 juni 2013 18:34 Reageer op Mees

  Mees

  potentieel voor het journaal ja....daar past dat computerachtig oplezerige prima bij

 • Bernie Whistler, ma 17 juni 2013 11:13 Reageer op Bernie

  Bernie

  Ik heb reeds gegeten en gedronken. Kockelmann vind ik beslist geen prettige interviewer en Jinek na haar chocolabruine avontuurtje met Sjuul Paradijs ...tsja, komt dat ooit nog goed? Mits ik cash word betaald wil ik best één uitzending overwegen. maar ja, da's misschien wel weer infaam en abject.

 • Michel Reiziger, ma 17 juni 2013 12:07 in reactie op Bernie Whistler Reageer op Michel

  Michel

  Ze heeft 'boobies', dat werkt nog steeds!

 • Michel Reiziger, ma 17 juni 2013 11:07 Reageer op Michel

  Michel

  met Sven Kockelmann...dat is toch die man waar Bolkenstein van zei: "dan bent u nog dommer dan ik dacht."

  Over Jinek..ik vind die keren dat ik haar heb gezien ongeinteresseerd overkomen en haar riedeltje van vragen opdreunen, nauwelijks reageren op antwoorden...dan blijft de verpakking alleen maar over, die behoorlijk doorzichtig is. Het enige wat ik me bij Jinek nog afvraag is ze echt blond, of niet?

 • IJsbrant Bontekoe, ma 17 juni 2013 12:40 in reactie op Michel Reiziger Reageer op IJsbrant

  IJsbrant

  [..met Sven Kockelmann...dat is toch die man waar Bolkenstein van zei: "dan bent u nog dommer dan ik dacht.".]

  Nee, dat zei Mart Smeet tegen Mathijs van Nieuwkerk

 • Michel Reiziger, ma 17 juni 2013 14:00 in reactie op IJsbrant Bontekoe Reageer op Michel

  Michel

  Klopt...Bolkenstein..zei geloof ik onnozel

 • Sonny Boliv, ma 17 juni 2013 11:07 Reageer op Sonny

  Sonny

  Kijk eens aan, KRO is goed bezig. Jinek en Kockelmann, ik vind ze allebei erg goed. Zou mooi zijn als het gasten weten te strikken van het kaliber Olli Rehn e.d., die interviews van Mariëlle Tweebeeke gaan echt helemaal nergens over.

 • Jan Peters, ma 17 juni 2013 11:03 Reageer op Jan

  Jan

  Altijd Wat onderzoeksjournalistiek? Het is van een abominabel slecht niveau. Een enkele journalist gaat gedreven door tunnelvisie en eigen mening een reportage maken zonder daar bij anderen te raadplegen, lijkt het. Dat heeft natuurlijk niets met onderzoeksjournalistiek te maken. Bovendien stoor ik me mateloos aan het feit dat de journalist zelf centraal staat. Echt NCRV, in schril contrast met Brandpunt waar ze het wel begrijpen. Dit gaat nog mooi claschen

 • Erwin Lamme, ma 17 juni 2013 10:37 Reageer op Erwin

  Erwin

  Ik vind het onbegrijpelijk dat er op primetime van 19.00 uur tot 22.00 uur vrijwel niks interessants is op de publieke tv behalve het Journaal. Vroeger had je nog Netwerk om 20.30 uur.

  Ik hoop dat er in het nieuwe seizoen een beter aanbod is op primetime. Te denken valt aan een dagelijks Europa-journaal waarin er aandacht is voor Brusselse politiek en politiek uit de EU-lidstaten.

  Te denken valt ook aan een dagelijks wetenschappelijk programma waarin steeds een hoogleraar te gast is om te praten en reflecteren over vooral de grote onderwerpen op het gebied van economie, internationale politiek en klimaatopwarming.

  En het lijkt me aardig als er een dagelijks filosofisch programma komt op primetime waarin mensen van allerlei komaf reflecteren over de wereld van vandaag of nieuwe ideeen aandragen voor morgen.

 • Ginger Ted, ma 17 juni 2013 11:34 in reactie op Erwin Lamme Reageer op Ginger

  Ginger

  "van 19.00 uur tot 22.00 uur vrijwel niks interessants " op de publieke tv en dat bijvoorbeeld willen verhelpen met "een dagelijks Europa-journaal"

  Grapjas.

  Gelukkig krijgen we dus Eva in een talkshow met gasten over wat er qua politiek, cultuur, en actualiteiten de Nederlandse bevolking, zeker ook de hoger opgeleide, wél bezighoudt. En daar zal Europa vast ook wel 's bijzitten als het echt boeit.

 • Raven 63, ma 17 juni 2013 14:16 in reactie op Erwin Lamme Reageer op Raven

  Raven

  Oheee... echt waar? Is Sesamstraat verhuisd naar een ander tijdstip? Dat wist ik nog niet. Bedankt voor de tip!

 • Raven 63, ma 17 juni 2013 14:18 in reactie op Erwin Lamme Reageer op Raven

  Raven

  Debat op 2 was allang niet meer wat het ooit was. Ze hadden gewoon Rondom Tien moeten houden, maar wel met een gespreksleider die goed kan ingrijpen, indien nodig. De laatste Debat op 2 heb ik bijna kokhalzend weggezapt.

 • Ginger Ted, ma 17 juni 2013 10:27 Reageer op Ginger

  Ginger

  Geweldig! Inhoud én verpakking. Goed voorbereid, waardoor ze met de haar typerende vaak scherpe vragen, opmerkingen, soms ook ontregelend met haar vrouwelijk charme spelend, veel los zal maken, en in ieder geval voor veel levendigheid gaat zorgen. Ze heeft hiervoor zeker al een proeve van bekwaamheid getoond op de zondagochtend.

 • Mees ., ma 17 juni 2013 12:15 in reactie op Ginger Ted Reageer op Mees

  Mees

  Is niet te vergelijken met kwaliteit die Sven Kockelman levert.
  Jinek is erg onzeker,robotachtig,alsof ze voortduren van een blaadje aan het op lezen is....net of er iemand zit die geen mens is,een machine die vragen stelt met af en toe een zenuwachtig klinkend lachje tussendoor

 • Account Beeindigd, ma 17 juni 2013 13:25 in reactie op Mees . Reageer op Account

  Account

  Kockelman is veels te dogmatisch bezig op het drammerige af. Bijzonder slechte interviewer die niet tot de kern van de zaak weet door te dringen maar vooral zijn eigen opvattingen er doorheen aan t drukken is.

  Ik kijk uit naar talkshow met Jinek en hopelijk krijgt ze dan meer vrijheid dan op zondagochtend. Ze heeft absoluut potentieel.

 

Reageren

Top 10 Populair

Scroll naar boven Scroll naar boven