04 december 12 11:18 Reageer (459) Media RSS

Nederland verbijsterd door doodslaan grensrechter

Update: KNVB gelast amateurvoetbal af ... Youp van 't Hek doet oproep tot actie ... Kritiek op sportprogramma's ... Commotie over commentaar Peter R. de Vries ... Geert Wilders scoort ook nog

De dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen (41) die zondag werd mishandeld door jeugdige spelers na een partij voetbal in Almere, schokt Nederland diep. Een oproep tot actie van cabaretier Youp van 't Hek die hij maandagnacht op Twitter plaatste is binnen enkele uren bijna drieduizend keer geretweet.

Update 15:50

De voetbalbond KNVB heeft besloten dit weekend alle amateurwedstrijden niet door te laten gaan. Aan het begin van de wedstrijden in het betaald voetbal wordt een minuut stilte in acht genomen.

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen laat weten geschokt te zijn door de gebeurtenissen "Het is onvoorstelbaar dat zoiets op een voetbalveld plaatsvindt. Dit zijn de vrijwilligers waar onze sport op bouwt, waar we niet zonder kunnen. Zonder respect, geen voetbal. Het is daarom dat we in het betaald voetbal ook stil willen staan bij deze verschrikkelijke situatie. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van Richard Nieuwenhuizen."

Eerder:

Nieuwenhuizen, volgens de Volkskrant "een enthousiaste voetbalvader", overleed maandag nadat hij zondag door spelers onder meer tegen het hoofd werd geschopt.

De politie heeft dan al drie jongens van 15 en 16 jaar uit Amsterdam aangehouden, op verdenking van betrokkenheid bij de ernstige mishandeling van de 41-jarige grensrechter. Volgens voorzitter Marcel Oost zijn vier of vijf voetballers van Nieuw Sloten betrokken bij de mishandeling.

De gruwelijke daad maakt - opnieuw - een discussie los over het buitensporig geweld rond voetbal. Ook is er kritiek op de KNVB die aanvankelijk laks reageerde op het tragische incident. Voor velen is de maat vol. Een van hen is cabaretier Youp van t Hek. Hij twitterde maandagnacht om half drie:

Een minuut stilte voor de grensrechter? Een week. Minimaal. Van eredivisie tot de kleinste efjes. Nadenken. Nu!

Die tweet was negen uur later al 2680 keer geretweet. 

Humberto Tan constateerde maandagavond bij De Wereld Draait Door dat sportprogramma's eens moeten nadenken over hun beleid dit soort gruweldaden te negeren. Het Sportjournaal besteedde geen aandacht aan de kwestie. Tv-criticus Jean-Pierre Geelen schrijft in de Volkskrant dat in het programma Voetbal International op RTL 7 de kwestie pas na twintig minuten te berde werd gebracht.

Peter R. de Vries twitterde dat er ook gekeken moet worden naar de rol van grensrechters. Volgens de misdaadverslaggever zijn grensrechters vaak te partijdig. De opmerkingen kwamen hem op veel kritiek te staan.

Er zijn meer media die het schokkende nieuws in hun eigen agenda passen. Zo grijpt Geenstijl de gewelddadige dood van de grensrechter aan om er triomfantelijk op te wijzen dat de verdachten allochtonen zouden zijn. Volgens Geenstijl, dat zich baseert op enkele tweets, is het van het grootste belang de Antilliaanse en Marokkaanse etnische achtergrond van verdachten te vermelden. Dat vaststellen van de etniciteit blijkt nog lastig want De Telegraaf meldt dat het alleen om drie Marokkaanse-Nederlanders gaat. Voor Geert Wilders reden om vanochtend plots wat tweets te wijden aan de dood van de voetbalvader. Voor een open doel moet je altijd scoren, weet de PVV-leider.


Laatste Reacties (459) Reageer Reacties in wachtrij: 0

 • withinthefourseas allmenarebrothers, zo 09 december 2012 22:53 Reageer op withinthefourseas

  withinthefourseas

  Ik ben heel erg blij dat deze stille tocht op een ontzettend goede en waardige manier gegaan is. Op een bepaald moment een paar dagen geleden was ik bang dat de ongelooflijke opportunistische en smakeloze PVV met haar verschrikkelijke haattweets deze tocht zal verpesten maar dat is niet gebeurd, gelukkig maar. Het is alleen jammer wat mij betreft dat onze minister president meneer Mark Rutte, onze vicepremier meneer Lodewijk Asscher, alle ministers, alle staatsecretarissen, alle politieke partijleiders/Tweede Kamerfractievoorzitters enz. niet meegelopen hebben samen met die ongeveer 12.000 deelnemers. Dat zal een sterke signaal sturen en geven aan de hele Nederlandse samenleving en een groot eerbetoon aan de overledene meneer Richard Nieuwenhuizen. Ik wens de nabestaanden van meneer Richard Nieuwenhuizen alle sterkte toe.

 • Ton Bakker, ma 10 december 2012 12:04 in reactie op withinthefourseas allmenarebrothers Reageer op Ton

  Ton

  @ withinthefourseas allmenarebrothers,
  Ben het volkomen met je eens, ware het net dat juist is gevraagd alleen Almeerse bevolking mee te laten lopen.
  Vind trouwens de etikettering van de daders,als zijnde allochtonen, niet juist, is een te makkelijk etiketje. Onder Nederlandse jeugd zit ook zat tuig, zie de voetbalrellen.Als jij Nederlander bent, en je echtgenote niet, of omgekeerd, is je kind automatisch allochtoon.Met alle idiote gevolgen zoals gratis taallessen omdat ie allochtoon is, terwijl hij qua nivo een groep hoger zit!!
  Het probleem zit juist is het gebrek aan controle of tijd van de ouders.Die [vaak]te druk zijn met andere zaken om hun kinderen en vriendenkring in de gaten te houden.
  Het gedrag van ouders buiten het veld is al een teken aan de wand; de verkeerde voorbeeldfunktie werkt funest door.
  Gelukkig zijn er scholen die een speciaal programma hebben tegen pesten en wangedrag tegenover andere kinderen. DAAR wordt te weinig aandacht aan geschonken.
  Hoewel het in feite idioot is dat de school de taak van de ouders in deze moet overnemen....
  Gezien de pestgevallen van de laatste tijd, zelfs met de dood als gevolg, is het ook een teken dat scholen te weinig controle uitoefenen, en signalen niet opnemen.Noch de ouders van de pesters op het wangedrag van hun kind wijzen.
  Wat trouwens ook het gevolg is van de bezuingingen op het onderwijs, waardoor geen geld is voor ondersteunende leerkrachten.
  Dus is de overheid medeschuldig, die niet verder komt dan ach en wee roepen, maar geen adequate actie onderneemt.

 • Henk Veldman, zo 09 december 2012 12:39 Reageer op Henk

  Henk

  ["Nee gekkie, wat zich in jouw hoof afspeelt maakt me bang.
  De Duitsers komen er ook al aan, brrrrr jij hebt gelijk, discussie over, ga lekker liggen alles klar und so weiter. "]
  Natuurlijk maak ik je bang. Ik dwing je om wel logisch na te denken en feiten te herkennen.
  Dat overkomt je niet zo vaak. En dat zou je veel liever strafbaar zien, dan het feit dat je op alle mogelijke manieren probeert gebruik te maken van je discriminatierecht. Het "recht" wat zo'n 70 jaar geleden en eerder nog "plicht" was. Men was verplicht om Joden aan te geven dan wel naar de voorschriften van de kerk ze te mijden en buiten te sluiten. Want ze waren levensgevaarlijk.
  Nu zijn de Marokkanen dat. En die zijn nog gevaarlijker want ze zijn met hun 350.000 leden dus 2 maal zo gevaarlijk als destijds de Joden omdat die maar met 180.000 mensen waren.

 • Anton Haaremans, zo 09 december 2012 17:02 in reactie op Henk Veldman Reageer op Anton

  Anton

  misschien kun je hier wat mee, en dan eens kijken of er een open discussie kan ontstaan, zonder meteen de racisme kaart te trekken en/of de oorlog erbij te halen.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3359417/2012/12/07/Marokkaanse-macho-s-accepteren-geen-autoriteit-van-vreemden.dhtml

 • Henk Veldman, zo 09 december 2012 19:01 in reactie op Anton Haaremans Reageer op Henk

  Henk

  Kennelijk is je ontgaan dat Wilders (maar ook andere) juist het racisme-verhaal er aan hebben gekoppeld.

 • Anton Haaremans, zo 09 december 2012 20:43 in reactie op Henk Veldman Reageer op Anton

  Anton

  {(NB: Ik heb in een heel diep verleden ooit eens een cursus gevolgd: "Semantisch Logica" meen ik, dat die zo heette. Daar leer je hoe makkelijk je onlogisch kunt redeneren doordat je onbewust allerlei zaken bij iets betrekt die totaal niet aan de orde zijn.}

  Ik dacht al, waar haalt u al die onlogische redeneringen en verbindingen vandaan, maar u hebt er voor gestudeerd.

  Dus als Wilders het heeft gebruikt, is het eigenlijke verhaal al niet meer waar? Wilders haalt het aan, dus het stuk moet racistisch zijn.
  Ik vraag of u er wat mee kan, niet Wilders of anderen, maar uzelf.
  Maar u hebt een mening gelezen dat het onzin is, en dan is die mening wel waar.
  Volgens Cheppih is er dan weer wel een groot Marokkanen probleem, zitten de gevangenissen vol met hun zonen en wijst hij de ouders op hun verantwoordelijkheden.
  https://www.youtube.com/watch?v=5aaKeHU2qLk
  Zou u ook eens moeten doen ipv in de ontkenningsfase vast blijven zitten, en alleen maar naar zelfbevestiging te zoeken, ipv over uw "grens" heen te kijken
  Maar ik laat me bijna verleiden tot nutteloze tijdverspilling. Alles wat niet in uw denkraam past blijft u wegschreeuwen met "racist "en "discriminatie" en ondertussen houdt u de vingers in de oren zodat u andere meningen niet hoeft te horen.
  Dan komen er vervolgens beledigingen en bedreigingen uit uw toetsenbord.
  Ik wens u nog veel wijsheid toe en een prettig leven.

 • Henk Veldman, ma 10 december 2012 14:04 in reactie op Anton Haaremans Reageer op Henk

  Henk

  ["Maar ik laat me bijna verleiden tot nutteloze tijdverspilling. Alles wat niet in uw denkraam past blijft u wegschreeuwen met "racist "en "discriminatie" en ondertussen houdt u de vingers in de oren zodat u andere meningen niet hoeft te horen.
  Dan komen er vervolgens beledigingen en bedreigingen uit uw toetsenbord.
  Ik wens u nog veel wijsheid toe en een prettig leven. "]
  Kijk. Een aardig voorbeeld van het Wilderiaans denken. Terwijl je volhoudt dat je gelijk hebt en terwijl ik aantoon dat Wilders een racist is. AANTOON dus!
  En tevens toon ik aan dat die manier van denken juist niet klopt.
  Jij bent degene namelijk die veronderstelt dat de agressiviteit vanuit de cultuur, geloof of racisme komt, terwijl het werkelijk nergens op slaat. Immers de vele vele malen meer dat dit soort zaken voorkomt onder "gewone" Nederlanders wordt ook niet gekoppeld aan een cultuur of geloof. Simpelweg omdat we met veel meer mensen zijn.
  Overigens weet ik echt wel waar ik over praat hoor. We hebben dagelijks met allochtonen te maken (mijn vrouw is contactpersoon over dieverse zaken die te maken hebben met inburgering) en binnen onze familie hebben we Marokkanen, Afrikanen en Iraniërs.
  Ik heb (computer)les gegeven tegelijkertijd aan Irakezen, Iraniërs, Turken en Marokkanen.
  Verder is het misschien wel aardig om te weten dat als je per se wil refereren aan het geloof, dat de Islam discriminatie op geen enkel punt toestaat. Dus nit op ras, miet op afkomst en niet op geloof. De Islam kent namelijk wel vrijheid van godsdienst, iets wat bijvoorbeeld het Jodendom niet kent. En mocht je veronderstellen dat Joden nobel zijn betreffende "ras" moet je eens kijken hoeveel "zwarten" in Israël wonen. Als het er 100.000 zijn, zijn het er veel en dat zijn voornamelijk de leden van de groep 'zwarte' Joden die tijdens de hongersnood in Ethiopië naar Israël zijn gehaald.
  Ik ben van Joodse komaf. Ik kan me in Israël vestigen. Mijn Christelijke vrouw echter niet, of althans met grote moeite. M'n kinderen en kleinkinderen hebben geen kans.
  In Arabische landen hebben de Joden altijd een "beschermde" status gehad, ook tegen Christenen die immers eeuwenlang de Joden vervolgden. In Nederland is er in de tijd dat de Hugenoten ons land binnen kwamen ook voor de Joden gezorgd. Immers zij hadden te maken met de Katholieken die vanuit hun geloof meenden dat je Joden best verantwoordelijk mocht stellen voor de dood van Jezus ook al was dat eeuwen eerder gebeurd. Nederland was hierin een uitzondering.
  Nogmaals. In Nederland mag je niet discrimineren. Dat staat wettelijk vast. Bij moslims is die "wet" verankerd in het geloof, maar zou dat niet zo zijn dan zouden ze toch niet mogen discrimineren. Joden mogen/moeten volgens hun geloof wel discrimineren. Er wordt hun niet in de weg gelegd als ze dat doen.
  Jij hebt duidelijk geen moeite er mee dat je je schuldig maakt aan discriminatie. Wie acht je "beter"? Jezelf, de Joden, de moslims of de mensen die gewoon vanuit hen gevoel niet willen discrimineren en die daarvoor niet eens een wet nodig hebben om hen dat te verbieden?

 • Henk Veldman, zo 09 december 2012 19:32 in reactie op Anton Haaremans Reageer op Henk

  Henk

  En voor de volledigheid. Het verhaal van Hans Werdmölder die hij ook bij P&W heeft opgehangen is kletskoek.
  Zijn voorbeeld, een ijsje die in het gezicht wordt gesemten door een Marokkaan die op de vingers getikt wordt als die een papiertje op straat gooit, terwijl een keurig Nederlands ventje zou schreeuwen dat je je met je eigen moet bemoeien, slaat als een tang op een varken.
  Mij is het wel eens overkomen dat ik (bijna) een dreun in m'n gezicht kreegd door zon Hollands knaapje.
  En nogmaals, die Werdmölder beweerde dat er 6 maal zo veel Marokkaans tuig rondloopt dan Nederlands idem dito (hij bedoeld uiteraard verhoudingsgewijs) zegt dan in feite tegelijkrtijd dat bijvoorbeeld onder de Wilders aanhang getalsgewijs evenveel rottertjes rondlopen dan bij Marokkanen, simpelweg omdat er nu aanmaal 6 maal zoveel Wilders-aanbidders dan Marokkanen zijn.
  En de "Wilderiaanse cultuur" is wel degelijk racistisch, discrimierend en gebaseerd op bedrog, achterbaksheid en leugens.
  Wie zou jij liever in de buurt willen hebben wonen. Een stel Marokkanen of een stel van het slag "Wilders"?

  Ik raad je aan om eens hier (http://is.gd/2SNCcf )naar te kijken hoe mensen soms dom kunnen redeneren: Als je op ca. 24 minuten kijkt dan zie je een gevalletje die de schrijver Ruben Mersch in z'n boek 'Oogklepdenken' Een simpel vraagje over wie ene Linda waarschijnlijk is (bankbediende of feministische bankbediende) wordt door de overgrote meerderheid van de mensen fout beantwoord, terwijl de vraag over een neerstortend vliegtuig of een neestortend vliegtuig met zeppelin wel goed wordt beantwoord.
  Jij en Werdmölder redeneren net zo fout als beschreven staat in het boek.

  (NB: Ik heb in een heel diep verleden ooit eens een cursus gevolgd: "Semantisch Logica" meen ik, dat die zo heette. Daar leer je hoe makkelijk je onlogisch kunt redeneren doordat je onbewust allerlei zaken bij iets betrekt die totaal niet aan de orde zijn.

 • Anton Haaremans, zo 09 december 2012 21:55 in reactie op Henk Veldman Reageer op Anton

  Anton

  Je hebt onder de Wilders aanhangers en Marokkanen genoeg aardige mensen die ik ook wel als buren zou willen hebben. Ieder het zijne.

  Het oogklepdenken is tweeledig natuurlijk, u denkt dat u de koe ziet en ik alleen de vlekken, en andersom. Misschien staan er nog wel drie olifanten bij die we allebei nog niet zien.
  Dat dit idee niet bij uzelf opkomt is natuurlijk al uitzonderlijk, en laat zien dat u alleen uw gelijk wilt aantonen maar zich niet uw mogelijke ongelijk, aangetoond via hetzelfde voorbeeld zou kunnen voorstellen.

 • Michiel Online, ma 10 december 2012 20:28 in reactie op Anton Haaremans Reageer op Michiel

  Michiel

  Daar ben ik het mee eens dat Henk oogkleppen op lijkt te hebben. Maar met hem momenteel wel erg veel mensen in Nederland die uberhaupt voor vvd/pvda hebben gestemd terwijl het vantevoren al duidelijk was dat de huidige politiek één grote leugen is.

 • Henk Veldman, di 11 december 2012 15:49 in reactie op Michiel Online Reageer op Henk

  Henk

  Dat moet ik toewgeven.
  Terwijl tijdens Rutte I dus met Wilders en überhaupt de keren dat de PvdA niet meedeed alles zonder leugens en uiterst openhartig ter discussie werd gesteld.
  Want laten we niet vergeten dat elke keer als de PvdA in de regering zat de staatsschuld daalde zo ook de werkloosheid waardoor de hardwerkenden ondernemer ongelofelijk veel aan loonkosten kwijt was, waaronder mensen van niet blank ras en niet westerse afkomst.
  En vergeet niet de eindeloze files die door de PvdA zijn veroorzaakt omdat mensen lekker in hun autootje per se naar het werk zilden, terwijl we gelukkig nu dankzij Rutte het CDA en Wilders veel minder mensen aan het werk hoeven te zetten waardoor de kosten voor ondernemingen behoorlijk lager zijn geworden.
  Vergeet niet dat het vooral dankzij Wilders is dat er veel minder massa-immigratie is, en dat als hij z'n zin krijgt we zo 2 miljoen mensen het land uit kunnen zetten wat weer een stuk scheelt in de Islamisering en de werklooshewid want die buitenlanders pikken ook nog eens onze banen in terwijl ze al werkloos zijnde in hun handen wrijven hoe ze met geweld ons kunnen onderdrukken op voetbalvelden en wegen.
  Want kan het allemaal schelen. Domlullen lost alles op en dat vermogen heeft de PvdA nu eenmaal niet.

 • Anton Haaremans, di 11 december 2012 19:04 in reactie op Michiel Online Reageer op Anton

  Anton

  Zoals je ziet, de man gaat helemaal los met allerlei dingen die hij er in zijn hoofd bijdenkt, over jouw denkelijke motieven en wat al niet meer zei. Wilders en wat al niet, misschiem ben jij wel een CDAer of SPer.
  Het is net te treurig om grappig te zijn.

 • Gerrit B, vr 07 december 2012 16:10 Reageer op Gerrit

  Gerrit

  Voetbal hooliganisme is echt een plaag.
  En dat is niet aan "ras" of iets dergelijks gebonden.

  Mijn persoonlijke ervaringen, met de confrontatie met die lieden, heeft me echt geschokt. Het is echt schokkend een groep schreeuwende mannen tegen te komen die zo ver in een roes geraakt zijn dat ze met weggedraaide ogen hun leuzen scanderen en er zat geen allochtoon bij. Ik was dolblij dat die meute (een ander woord kan ik er niet voor bedenken) in toom gehouden werd door een cordon potige politieagenten.

  En ja de daders waren in dit geval allochtonen, maar voetbal hooliganisme is echt grensoverschrijdend, internationaal en dus totaal niet aan een "ras" gebonden.

  Roomblanke Engelse hooligans, zijn bijvoorbeeld wereldberucht.

 • Jan Prins, vr 07 december 2012 15:51 Reageer op Jan

  Jan

  Ben al meer dan 10 jaar scheidsrechter op de amateurvelden. Excessen komen overal voor, ook bij de zogenaamde "nette" clubs. Feit is wel dat als er sprake is van fysiek geweld het bijna altijd gaat om jongens met een Turkse of Marokkaanse achtergrond. Feit is ook dat 99% van excessen nooit de KNVB haalt omdat de clubs alles met de mantel der liefde bedekken. Het probleem is nog wel een stukje groter dan men nu vermoed. Nogmaals ik sta er wekelijks tussen, veelal risico wedstrijden, weet inmiddels wel wat er te koop is.

  Het heeft alles te maken met respect voor gezag. Als die gasten maar een heel klein beetje in de gaten krijgen dat je niet sterk in je schoenen staat, ben je de klos. Waar je een autochtone speler nog wel eens met een bestraffende blik, uitbrander of woord grapje in het gareel krijgt lukt dat bij spelers met een allochtone achtergrond zo goed als nooit. Zet je ze te kakken dan komen ze verhaal halen links om of rechts om.
  De nuance is wel dat vanaf bepaalde klasses in het voetbal het probleem progressief afneemt. Hoe hoger het nivo hoe minder problemen. De verklaring is simpel, betere begeleiding en minder groepsgedrag.

  Misschien is dat laatste wel de oplossing voor het amateur voetbal, de groepen kleiner maken en geforceerd laten samengaan met andere bevolkingsgroepen.

  Nog even een andere observatie. Ik kom regelmatig bij een vereniging waar wel 60 nationaliteiten samen voetballen. Dat geeft nooit problemen, nooit een exces. Zou het dan toch met de achtergrond te maken hebben......................

 • Frits Guevara, do 06 december 2012 21:44 Reageer op Frits

  Frits

  Allereest: mijn medeleven naar deze scheidsrechter.

  Natuurlijk zijn de daders officieel Nederlanders, in een in drievoud ingevuld formulier ergens in een kast met hangmappen of ergens op een harde schijf bij de overheid, dus de overheid "ziet" met geen mogelijkheid dat dat Marokkanen zouden kunnen zijn of iets wat daar ook maar naar zweemt. Dus mag je de werkelijke situatie (zij vinden zich Marokkanen) niet in de discussie betrekken zonder in een politiek cordon sanitaire te worden geplaatst door de geitenwollen sokken gehersenspoelden die nog in een overheid geloven met hun gezagsgetrouwheid als een stel kerklieden. Het zijn Nederlanders die Nederlanders doodschoppen. Daarmee is de kous af, het was geen racisme.

 • Arie Roos, vr 07 december 2012 11:39 in reactie op Frits Guevara Reageer op Arie

  Arie

  [Natuurlijk zijn de daders officieel Nederlanders, in een in drievoud ingevuld formulier ergens in een kast met hangmappen of ergens op een harde schijf bij de overheid, dus de overheid "ziet" met geen mogelijkheid dat dat Marokkanen zouden kunnen zijn of iets wat daar ook maar naar zweemt. Dus mag je de werkelijke situatie (zij vinden zich Marokkanen) niet in de discussie betrekken zonder in een politiek cordon sanitaire te worden geplaatst door de geitenwollen sokken gehersenspoelden die nog in een overheid geloven met hun gezagsgetrouwheid als een stel kerklieden. Het zijn Nederlanders die Nederlanders doodschoppen. Daarmee is de kous af, het was geen racisme. ]

  Natuurlijk hebben de daders de Marokaanse nationaliteit. Een in drievoud ingevuld formulier ergens in een kast met hangmappen of ergens op een harde schijf bij de Marokaanse overheid. Dus de PVV volgelingen en aanverwanten "zien" met geen mogelijkheid dat de daders ook amateurvoetballers zijn.

  De werkelijke situatie (al jaren toenemende aggressiviteit in het amateurvoetbal) mag je volgens je dan ook niet in de discussie betrekken, zonder dat je weggezet wordt als multicultiknuffelaar, wegkijker, of ontkenner, door gehersenspoelden die nog geloven in een Totale Oorlog die de Multiculturele Elite uitvecht in samenzwering met de Islam. Het zijn Marokanen die een Nederlander doodschoppen, en daarmee is de kous af.

 • gerrie de vries, do 06 december 2012 13:57 Reageer op gerrie

  gerrie

  Als..... Als dit gezeik er nooit was geweest met die Marokkanen, geen Wilders, Fortuyn. Als......

 • Fred Haché, do 06 december 2012 13:30 Reageer op Fred

  Fred

  Als nou 5 blanke Nederlandse een Marokkaan dood hadden geschopt, zou er dan niet meteen over discriminatie gesproken worden, en zou een nazaat van Normaal of Frank Boeijen niet meteen een nummer opnemen? Dat heet de weg-met-ons-cultuur. Her en der worden blanke mannen en vrouwen belaagd door o.a. Marokkanen.

  En waarom hoor ik niets van die tegenpartij met die lievertjes, de FC-agressieboys? Bij Pauw en Witteman werd geopperd dat het kwam omdat allochtone mensen het vertikken vrijwilligerswerk te doen, en dat daarom er geen gezag op het veld is.

 • Lurana Arabija, wo 05 december 2012 23:13 Reageer op Lurana

  Lurana

  Beste meneer Hartman, de intensiteit en de frequentie waarmee u reageert geven duidelijk aan dat u meer dan objectief betrokken bent.

  Mensen die uw reacties lezen zullen dan, net als mij, dit opmerken.

  Het netto effect is dat u ongeloofwaardig wordt, en dat is jammer, want er zit best enige waarheid in uw argumenten. Maar het is niet de absolute waarheid, die kent niemand.

  Bescheidenheid is dus een mooie eigenschap.

 • bo , do 06 december 2012 01:05 in reactie op Lurana Arabija Reageer op bo

  bo

  Ik ben dat niet met je eens.
  R.Hartman vraagt consequent door, strak, maar wel recht op zijn doel.
  De énige die dit oppakt en beantwoordt is Han; de rest hult zich in vaagheden, afleidingen en jij-bakken.
  Hartman toont hiermee haarscherp de hypocrisie aan van al die boe-roepers en ontkenners: veel geschreeuw, maar uiteindelijk bar weinig wol.

 • drs Zen, do 06 december 2012 20:20 in reactie op bo Reageer op drs

  drs

  'Hartman toont hiermee haarscherp de hypocrisie aan van al die boe-roepers en ontkenners: veel geschreeuw, maar uiteindelijk bar weinig wol.'
  Niemand roept boe of ontkent. Mensen maken er bezwaar tegen dat voetbalgeweld gebagatelliseerd wordt en dat een dooie profeet een grensrechter doodgetrapt heeft. Hartman stelt geen hypocrisie aan de kaart, hij zet zichzelf als racist te kijk en bekt mensen af.

 • Arie Roos, vr 07 december 2012 11:32 in reactie op bo Reageer op Arie

  Arie

  [Hartman toont hiermee haarscherp de hypocrisie aan van al die boe-roepers en ontkenners:]

  Dan ga ik precies doen wat R. Hartmann doet: consequent mijn vraag blijven stellen totdat hij beantwoord is.

  Wie heeft wat precies ontkend ? En kan je een quote produceren, die dat aantoont ?

 • de heer Meijerink, wo 05 december 2012 21:03 Reageer op de heer

  de heer

  Wilders scoort weer, maar zoals gewoonlijk ook nu weer in het eigen doel!

  De meest trieste reactie die ik op tv zag, was die van Rob de Lede van de KNVB. Die presteerde het met droge ogen te vertellen dat ieder jaar 'enkele scheidsrechters vanwege geweld stoppen met fluiten. Maar dat er ook telkens weer nieuwe fluitisten zich aanmelden'.
  Wat een ongehoord domme reactie van deze oliedomme bobo: alsof er daardoor geen probleem is! P A N N E K O E K !!

 • - -, wo 05 december 2012 18:00 Reageer op -

  -

  drs Zen, wo 05 december 2012 08:12:
  ----"In 'Opsporing verzocht' zie je inderdaad gekleurde gezichten. Dus zal het wel aan het geloof, afkomst of huidskleur liggen, dus deugen alle allochtonen niet."
  ---------
  Daar ga je de fout in. Ik denk niet dat het aan huidskleur ligt en ik denk ook niet dat alle allochtonen niet deugen. Of iemand crimineel of onwenselijk gedrag vertoond hangt af van vele factoren die tezamen zorgen voor een resultaat.

  Ik denk dat er een culturele factor is die (jongens mogen meer, je eer verdedigen, schaamte mag niet) zorgt dat Marokkaanse jongeren vaker betrokken zijn bij geweld.

  Ik denk dat discriminatie ook een factor is: je wordt boos als je wordt buitengesloten om onzinnige redenen. Als je geen werk krijgt omdat je een kleurtje hebt moet je ook ergens je geld vandaan halen.

  Let op: nu komt het moeilijkste van mijn post om te begrijpen. Mensen kunnen factoren in hun omgeving en persoon hebben die criminogeen zijn, maar dat betekent niet dat ze ook daadwerkelijk crimineel gedrag vertonen. Er zijn namelijk ook factoren die het beteugelen: een hechte familieband, afkeuring van jouw peers, peers die corrigeren enz.

  Voorbeeldje:
  Persoon X-1 wordt geboren met een opvliegend karakter. Als kind kan hij ongelofelijk boos worden om niets en hij is de terreur van de klas. In de loop der jaren heeft zijn moeder hier echter intensief aan gewerkt en hem begeleid. Hij heeft manieren geleerd om zijn woede te beteugelen. Later krijgt hij vrienden die rustig zijn, geen ruziezoekers. Bij het uitgaan loopt iemand per ongeluk tegen hem op en zijn hele shirt is doorweekt met bier. Heel even krijgt hij de neiging die gast op zn bek te timmeren, maar hij heeft geleerd die woede wat te laten gaan. Een vriend van hem ziet dat hij heel even die woede ervaart en stapt naar hem toe en spreekt hem toe. Die combinatie werkt en hij blijft rustig, al is zn avond wel een beetje verpest.

  Persoon X-2 wordt geboren met een opvliegend karakter. Als kind kan hij ongelofelijk boos worden om niets en hij is de terreur van de klas. Zijn moeder weet niet zo goed wat ze er mee aan moet en probeert zo goed en kwaad als het kan er mee om te gaan. Op de basisschool heeft hij nog steeds woedeaanvallen en niet zelden wordt hij de klas uitgestuurd. Hierdoor komt hij op een middelbare school met een niveau lager dan hij in potentie heeft. Zijn vriendenclub is gezellig, toffe gasten die elkaar niet het kaas van het brood laten eten. Bij het uitgaan loopt iemand per ongeluk tegen hem op en zijn hele shirt is doorweekt met bier. Hij is ziedend en duikt op de jongen en geeft hem klappen. Omstanders halen ze uit elkaar. Hij wordt gearresteerd en veroordeeld voor mishandeling.
  -------------------------

  Zie je hoe de verschillende factoren op elkaar inwerken?
  Bij persoon X-2 had de factor "vriendengroep" ook nog een positievere invloed kunnen hebben. Als hij zo'n vriend had die die woede herkent en hem wil behoeden voor zo'n vechtpartij dan had deze hem ook kunnen toespreken en hem weer rustig krijgen.

  Mijn kritiek is dus niet dat alle allochtonen slecht zijn, mensen met een huidskleur een probleem hebben of wat dan ook.

  Mijn kritiek is dat er binnen die groep factoren zijn die problematisch gedrag bevorderen en/of het gedrag niet voorkomen. En die factoren die zijn lastig te benoemen (want dan lijkt het al gauw alsof je een hele groep wil benadelen) en al helemaal lastig om uit te bannen.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 18:54 in reactie op - - Reageer op drs

  drs

  'Mijn kritiek is dat er binnen die groep factoren zijn die problematisch gedrag bevorderen en/of het gedrag niet voorkomen. En die factoren die zijn lastig te benoemen (want dan lijkt het al gauw alsof je een hele groep wil benadelen) en al helemaal lastig om uit te bannen.'

  Wat zijn die factoren dan, werken wel of niet zo bij andere groepen en waarom dan? Hoe werkten ze bij deze jongeren, wat heeft het met voetbal te maken? Allemaal erg vaag, maar wakker Nederland weet het precies: het ligt aan hun cultuur en etniciteit. Maar bij blanke autochtone tref je het niet aan. Neen, dat suggereren zou discriminerend zijn.

 • bo , do 06 december 2012 01:40 in reactie op drs Zen Reageer op bo

  bo

  "Wat zijn die factoren dan, werken wel of niet zo bij andere groepen en waarom dan? Hoe werkten ze bij deze jongeren, wat heeft het met voetbal te maken? Allemaal erg vaag,"

  Ha, vragen, verwondering: de basis om kennis te willen vergaren!
  Ga je eens verdiepen, ga lezen erover en je zult zien, het wordt vanzelf minder vaag voor je.
  En als bonus: je reacties hier wat minder rudimentair.

 • drs Zen, do 06 december 2012 20:41 in reactie op bo Reageer op drs

  drs

  Sinds wanneer kan een dooie profeet, een heilig boek tasjes roven of iemand doodtrappen. Dat is achterlijk, het zijn mensen die misdrijven plegen. Neem de daders serieus en stop met die prietpraat over vage begrippen als cultuur en etniciteit. Overigens is discriminatie verboden en strafbaar.

  Wikipedia
  'De laatste decennia is het statisch definiëren van etnische groepen (ook wel etniciteiten genoemd) op basis van culturele eigenschappen in onbruik geraakt, om plaats te maken voor een dynamisch definiëren van de relaties tussen etnische groepen (inter-group relations) en de etnische grenzen die tussen verschillende etnische groepen ervaren en gehanteerd worden (ethnic boundaries, die het verschil aangeven tussen 'wij en zij'). Verschillen tussen etnische groepen zijn namelijk soms moeilijk te herleiden tot culturele kenmerken, omdat etnische groepen altijd onder invloed van elkaar staan. Etnische zelf-definities komen altijd tot stand door het maken van onderscheid ten opzichte van andere groepen. Etniciteit geeft daarom ook, vaak impliciet, aan wat men niet wil zijn. Alleen zeer geïsoleerde en inmiddels nauwelijks meer voorkomende etniciteiten definiëren zichzelf vanzelfsprekend, zonder zich daarbij af te zetten tegenover een buitenwereld.'

  'Culturen zijn veranderlijk en beïnvloeden elkaar zodra de dragers van een cultuur in contact komen met dragers van een andere cultuur. Het is daarom gevaarlijk om de grenzen van de ene cultuur en de andere te absoluut te zien. Een goed voorbeeld daarvan is de cultuur van de mensen die uit Afrika als slaven naar Noord-Amerika gebracht werden. Afgaande op het aardewerk dat zij achterlieten in nederzettingen op de Amerikaanse kust zou men gemakkelijk de gevolgtrekking maken dat zij iets met China te maken hadden. Zij gebruikten namelijk het aardewerk van hun slavenhouders. Toch is het waarschijnlijk dat zij aan een deel van hun Afrikaanse erfdeel vasthielden. Dit voorbeeld maakt ook duidelijk dat er zeker sprake is van samensmeltingen van culturen die de definiëringen weer bemoeilijken.'

 • - -, vr 07 december 2012 10:54 in reactie op drs Zen Reageer op -

  -

  Culturen zijn gelukkig ook veranderlijk, en etniciteiten dynamisch.

  Maar dat betekent niet dat er niet op een bepaald moment een cultuur is met kwalijke elementen. Het betekent ook niet dat we niet op een bepaald moment in een vage omlijning een etniciteit kunnen benoemen.

  En als negatieve zaken benoemen met als doel die weg te nemen racisme is, dan ben ik maar een racist.

 • - -, vr 07 december 2012 11:00 in reactie op drs Zen Reageer op -

  -

  Lees de twee voorbeeld nog eens door.

  Je ziet dat persoon X-1 en X-2 allebei beginnen met eenzelfde criminogene karakter in hun persoonlijkheid: ze kunnen heel boos worden. Laten we er van uitgaan dat dit op termijn 100% zeker zou geweld zal veroorzaken.

  Dan in de loop van hun leven komen er verschillende factoren bij die de kans op geweld ofwel versterken ofwel verkleinen.

  Vergelijk bijvoorbeeld de factor "moeder", bij de één heeft die een heel positieve invloed, bij de ander een (zo goed als) neutrale invloed.

  Bij X-1 heeft de factor 'vriendengroep' ook een positieve invloed.
  Bij X-2 lijkt die factor een neutrale invloed te hebben.
  Misschien bestaat er nog een identieke persoon X-3: zijn vrienden dealen en snuiven coke. Persoon X-3 raakt verslaafd en vecht geregeld. Bij hem is de factor 'vriendengroep' zeer zeer negatief.

  Dus IEDEREEN staat onder invloed van al die factoren. Maar het is de vraag of die positief of negatief van invloed zijn.

 • - drammer -, wo 05 december 2012 17:14 Reageer op - drammer

  - drammer

  Wilders beweert dat het geen voetbal probleem is, maar een landelijk Marokkanen probleem met een zwaar racistische inhoud.
  De school van de vermeende daders heeft om die reden al een aantal leerlingen geschorst.

  Hmmm...Heeft Wilders gelijk?

 • Arie Roos, wo 05 december 2012 18:35 in reactie op - drammer - Reageer op Arie

  Arie

  [Wilders beweert dat het geen voetbal probleem is, maar een landelijk Marokkanen probleem met een zwaar racistische inhoud.
  De school van de vermeende daders heeft om die reden al een aantal leerlingen geschorst.

  Hmmm...Heeft Wilders gelijk? ]

  Ik denk het niet. Ik houd me niet zo bezig met amateurvoetbal, maar als ik zo af en toe de verhalen hoor, dan lijkt me dit veel meer een typisch voetbalprobleem.

 • Henk Veldman, do 06 december 2012 14:18 in reactie op - drammer - Reageer op Henk

  Henk

  ["Wilders beweert dat het geen voetbal probleem is, maar een landelijk Marokkanen probleem met een zwaar racistische inhoud.
  De school van de vermeende daders heeft om die reden al een aantal leerlingen geschorst.
  Hmmm...Heeft Wilders gelijk? "]
  Nee, Wilders heeft geen gelijk. De school heeft leerlingen geschorst (tenminsten als het bericht klopt) die zich racisistsch gedroegen. Had dus niks met voetbal te maken. Dat was wel het geval bij die doodschoppertjes. Bij hen ging het wel om een "voetbalprobleem".
  Dat hoort een school te doen.
  Maar bedenk een drammer, hoeveel kinderen nog op school zouden zitten als alle kinderen die zich racistisch zouden gedragen van school zouden worden getrapt, maar dus keurig de opvattingen van Wilders uitdragen?
  Of wil je beweren dat Wilders niet racistisch is?
  Wilders is van mening van niet. Maar vraag hem eens hoe dan het volgende zit:
  De Joden werden aanvankelijk vervolgd om hun geloof. Dat werd uiteindelijk verboden.
  Toen "Hitler" aan de macht was kon hij de Joden niet vervolgen om hun geloof. Maar, omdat de Joden zichzelf soms ook beschouwqen als "ras" kon hij ze op die grond wel vervolgen.
  Hoe kon je zien of iemand een Jood was? Dat was lang niet altijd duidelijk. Ze hebben immers lang niet allemaal kromme neuzen.
  Daarom moesten ze een embleem dragen in de vorm van een Davis-ster.
  Zo kon iedereen zien dat ze Jood waren en dus een bedreiging voor de hele wereld.
  Jou geestelijk Leider Wilders wil niet hebben dat er nog (meer) mensen uit een niet westers land hier naar toe komen want ze hebben een verderfelijke facistische ideologie. Da's mooi want als ze een geloof zouden hebben (de Islam dus) dan zou Wilders in de problemen komen omdat we immers vrijheid van godsdienst kennen en dat mag je niet aantasten. Maar verderfelijke ideologiën mag je best bestrijden. (Sommigen zien dus daarom grond om Wilders en z'n volgenlingen te bestrijden)
  Aan Joden kon je dus niet direct zien dat ze Joden waren en dus werd dat opgelost door dat embleem.
  Heb jij zo'n kenmerk nodig bij mensen van een niet westers land of afkomst om aan te geven dat ze een verderfelijke ideologie hebben of kun je dat zo ook wel zien?
  Ik denk het wel toch? En hoe kun je dat? Als je Joden als "ras" niet direct herkent, hoe herken je dan mensen die op een andere manier fout zijn volgens je meester Wilders? Is een "niet-westers" uiterlijk niet meer duidelijker een "ras" dan een "Joods" uiterlijk. Dan kun je toch spreken van een "niet-westers ras"?
  En als bekend, dankzij Wilders zijn die gasten er wel degelijk op uit om de hele wereld te islmiseren en te onderdrukken.
  Want overal zie je inmiddels moskeeën. Er is bijna geen kerk meer te vinden en niemand durft nog de straat op uit angst met gewild bekeerd te worden.

 • Marq Pas, wo 05 december 2012 16:31 Reageer op Marq

  Marq

  Sommige kindertjes zijn al jarenlang stout, maar in de zak stoppen en mee naar Spanje nemen, of een pak rammel met de roe schijnt tegenwoordig erg incorrect te zijn.
  De jeugd is gewoon wat enthousiast, en het is de schuld van degenen die het voetbalspel uitvonden.

 • Frank Lenssen, wo 05 december 2012 16:17 Reageer op Frank

  Frank

  Ik vind het jammer dat Joop discussies, die nog volop lopen (zoals deze), van de hoofdpagina afvoert ten gunste van veel minder belangrijke onderwerpen.

  Er zijn nu nog 5 reacties in de wachtrij, en het thema rechtvaardigt mijns inziens echt wel één of twee extra dagen in de schijnwerpers.

  Vinden anderen dit ook?

  (O ja, en ik hoef geen antwoord van: kijkt u dan in de zoekfunctie - dat kan, maar discussies die weg zijn van de voorpagina, daar schrijft in de praktijk vrijwel niemand meer in, is mijn ervaring.)

 • - -, wo 05 december 2012 16:50 in reactie op Frank Lenssen Reageer op -

  -

  Mee eens. Volgens mij heeft het hele Balie-incident een week lang bovenaan gestaan? Dat was ook wel heftig inderdaad.

 • bo , wo 05 december 2012 15:34 Reageer op bo

  bo

  Er wordt ontkend dat er een structureel maatschappelijk probleem is met aanzienlijke volksstammen Marokkaanse jongeren in Nederland.
  Dat moet gewoon vastgesteld kunnen worden.
  Daar is niks wij/zij-denken, racistisch of PVV-erigs aan. Dat is de statistische realiteit.
  Door dit maar steeds krampachtig policor onder tafel te vegen maak je je medeschuldig aan verdere verhuftering in de samenleving: de 'incidenten' zullen toenemen, maar de rode draad mag niet benoemd worden, want dat is heel fout wij/zij denken. Hoe gestoorder wil je het nog hebben? Afgezien nog van het feit dat bij deze groepen Marokkanen het wij/zij denken juist tot een identiteit verheven is en als kiem van het probleem gezien kan worden.
  Pas door dit probleem te onderkennen en te benoemen kan je gericht beleid, specifiek op deze groep gericht, uitzetten.
  En nogmaals, daar is niks racistisch aan, gewoon realistisch en pragmatisch.

 • annie koenders, wo 05 december 2012 16:13 in reactie op bo Reageer op annie

  annie

  Ben ik het mee eens ,ik vind dat op deze site veel te gauw over racisme word gepraat als je de naam moslim of marokkaan in de mond neemt dan schiet bijna iedereen in de stress, hoe durf je ,heel verontwaardig zijn ze. Ik dacht dat wij vrijheid van mening hadden.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 16:24 in reactie op bo Reageer op drs

  drs

  'Er wordt ontkend dat er een structureel maatschappelijk probleem is met aanzienlijke volksstammen Marokkaanse jongeren in Nederland.'

  Er wordt niks ontkend, maar blijkbaar is dat je mantra. Het probleem is serieus genoeg, ook zonder de overdrijving van 'aanzienlijke volksstammen'. Alsof een nieuw soort Hunnen moordend, verkrachtend en brandschattend door Nederland trekt. Dit probleem in de etnische sfeer trekken lost niks op, integendeel daarmee worden groepen mensen tegen elkaar opgezet.

  De bedoeling is juist dat groepen mensen op een normale acceptabele manier met elkaar omgaan. Voorkomen moet worden dat Nederland een land van Apartheid wordt en mensen zich terugtrekken in hun eigen etnische groepen en gelijk en zich superieur of inferieur gaan voelen.

  Sommige jongeren, vooral jongens in een bepaalde leeftijdsgroep, hebben een overdreven geldingsdrang en een overdosis aan testosteron. En dat in een samenleving die daar steeds minder begrip voor heeft, steeds minder geduld mee heeft en er niet voor ingericht is. Militaire dienstplicht bestaat bijvoorbeeld niet meer, om maar eens iets op te noemen. Op basisscholen heeft men weinig begrip voor die drukke jongetjes en brugklassen zitten vol pukkelige etterbakjes, die vaak thuis ook niet te harden zijn. Zo heeft iedere leeftijdsfase zijn 'charme'. Hoe ga je daarmee om zonder dat ze ontsporen? De verleiding om af te glijden is groot. Grenzen stellen, duidelijk zijn, maar hoe, toegeven dat niet iedereen het gegeven is zijn/haar kind goed op te voeden, is ook zoiets. Wat doe je als ze ontspoord zijn?

 • bo , wo 05 december 2012 18:14 in reactie op drs Zen Reageer op bo

  bo

  Dus benoemen van het probleem mag wel, maar het in de 'etnische sfeer trekken' lost niets op?
  Als je het 'Marokkanen-probleem' benoemt dan trek je het toch automatisch in de etnische sfeer?
  Dat is toch precies waar het bij dit benoemen nou juist omgaat?

  Mag ik het even niet snappen.

  En waarom zouden mensen tegen elkaar opgezet worden hierdoor?
  Alsof dat niet allang gaande is door de jarenlange negatieve meerwaarde van deze bepaalde groep.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 23:40 in reactie op bo Reageer op drs

  drs

  'Alsof dat niet allang gaande is door de jarenlange negatieve meerwaarde van deze bepaalde groep.'

  PERSOONLIJK FALEN
  Wat mij telkens weer verbaasd is dat als kinderen van autochtonen zich misdragen er nooit verwezen wordt naar de slechte opvoedkundige kwaliteiten van de ouders, in die zin dat ze veroorzaakt zouden zijn door hun cultuur.

  Als autochtone ouders het verwijt al krijgen komt het door hun persoonlijk falen. Niet door een heilig boek, profeet, geestelijk leider of hun huidskleur. Ook de kinderen worden individueel aangesproken. Autochtonen zijn zelf verantwoordelijk voor hun gedrag. Als een groep autochtone jongeren zich misdraagt, wordt dat niet de totale groep autochtonen aangewreven.

  ANDERS GELIJKWAARDIG
  Sommige die-hards blijven Nederlandse moslims als buitenstaanders zien, zelfs al wonen ze hier 40 jaar, zelfs al zijn ze hier geboren. Als die moslims naar hun land van oorsprong gaan, zijn ze daar wel Nederlanders. Blijkbaar roepen sommige die-hards heel hard dat moslims zich moeten aanpassen, maar als ze dat doen is het nooit goed. Er is altijd wel een stok om een hond te slaan en die stok is de achterlijke cultuur (dat zie aan het gedrag van de korte lontjes). Wat die cultuur is, is heel vaag. De 1,5 miljard moslims ter wereld wonen op allerlei continenten en er zijn verschillende, zeer uiteenlopende tradities.

  VEILIGE HAVEN
  In de periode Reconquista werd moslims en joden die zich bekeerd hadden tot het katholicisme fel vervolgd door de Inquisitie. Ze bleven gewantrouwd. Dit nadat velen van hun geloofsgenoten eerder vervolgd en verbannen waren. In Nederland vonden een aantal van deze joden een veilige haven. We weten hoe het met de meeste van hun nazaten in heel Europa vergaan is. Joden zijn altijd al de klassieke buitenstaanders geweest. Moslims zijn geen joden, maar de overeenkomst is dat in de ogen van sommigen het ook nooit goed zullen kunnen doen. Waardoor? Vanwege een heilig boek, een dooie profeet en zo meer. Discriminatie heet dat in ons deel van de wereld.

 • bo , do 06 december 2012 01:24 in reactie op drs Zen Reageer op bo

  bo

  Ik weet niet waar dit verhaal toe dient in dit verband.
  Blijkbaar wil je iets kwijt.
  Het verband ontgaat me echter.

  Ik zou het zinniger vinden als je inging op mijn eerste vraag, want het is voor mij totaal vaag wat je hiermee bedoelt:

  Dus benoemen van het probleem mag wel, maar het in de 'etnische sfeer trekken' lost niets op?
  Als je het 'Marokkanen-probleem' benoemt dan trek je het toch automatisch in de etnische sfeer?
  Dat is toch precies waar het bij dit benoemen nou juist omgaat?

 • bo , wo 05 december 2012 18:59 in reactie op drs Zen Reageer op bo

  bo

  "Er wordt niks ontkend,....... maar dit probleem in de etnische sfeer trekken lost niks op, integendeel daarmee worden groepen mensen tegen elkaar opgezet."

  Als je het probleem benoemt dan trek je het toch automatisch in de etnische sfeer?
  Dat is toch juist waar dit benoemen over gaat?

  Mag ik je even niet volgen.

  Verder, het opzetten van groepen mensen is volop bezig op Marokkaanse fora, maak je geen illusies hoor.

 • Arie Roos, wo 05 december 2012 16:30 in reactie op bo Reageer op Arie

  Arie

  [Er wordt ontkend dat er een structureel maatschappelijk probleem is met aanzienlijke volksstammen Marokkaanse jongeren in Nederland.]

  En wie ontkent dat dan ? Zou je mij 1 quote kunnen geven van iemand die dat ontkent ?

 • bo , wo 05 december 2012 17:59 in reactie op Arie Roos Reageer op bo

  bo

  Gisteravond zeker geen P&W gezien.

 • Arie Roos, wo 05 december 2012 18:14 in reactie op bo Reageer op Arie

  Arie

  Jawel. Wie heeft er toen precies ontkend, volgens jou ? En wat heeft de bewuste persoon precies gezegd ?

 • bo , wo 05 december 2012 20:01 in reactie op Arie Roos Reageer op bo

  bo

  Ik ga niet alles terug herkauwen voor je zeg.
  Kijk terug en geef maar inhoudelijk repliek waarom je vindt dat het niet klopt.

 • Arie Roos, wo 05 december 2012 21:28 in reactie op bo Reageer op Arie

  Arie

  Put your money where your mouth is. Jij bent hier degene die beweert dat er dingen ontkend worden, dan is het ook aan jou om een quote te produceren waarin dat gebeurt.

 • Mark Konings, za 08 december 2012 09:40 in reactie op Arie Roos Reageer op Mark

  Mark

  Nou, ik wil hier wel wat ontkennen.
  1. Dat "volksstammen" suggereert enorme aantallen. Misschien dat die toch wat overschat worden. Het aantal Marokkaanse mannelijke probleemjongeren bedraagt ongeveer tienduizend.
  2. Marokkanen plegen vooral vermogensmisdrijven. Wat betreft de geweldsmisdrijven zijn ze ongeveer dubbel oververtegenwoordigd ten opzichte van autochtone jongeren van dezelfde klasse. Aangezien maar 3% van de jongeren Marokkaan is, is geweld bepaald geen exclusief Marokkanenprobleem.
  3. Marokkanen zijn zeer individualistisch. Wat ze aan "wij-zij"-denken doen, loopt vooral langs de lijnen van familie, clan en stam. Marokkanen zijn aldus gewelddadiger ten opzichte van andere Marokkanen - die ze natuurlijk ook veel vaker tegenkomen - dan tegenover de gemiddelde autochtoon.
  4. Er wordt gesuggereerd dat het probleem steeds verder toeneemt. In feite is de Marokkaanse misdaad al twee decennia min of meer stabiel. Dat komt vooral door de snel vallende geboortecijfers. Er is maar een kleine groei in de absolute aantallen Marokkaanse jongeren en vanaf 2025 zal hun aantal dalen.

 • Frank Lenssen, wo 05 december 2012 15:20 Reageer op Frank

  Frank

  Ik heb met enige verbazing de hele thread nog eens gelezen, dat kost minder tijd dan men denkt, overigens.

  Eén figuur springt er toch uit: en dat is, het zal eigenlijk niemand verbazen, R. Hartman, die net zo agressief en éénkennig (ik bedoel: tunnelstarend) is als zijn avatar doet vermoeden.

  Ik kan zijn Don Quichotterie niet serieus nemen, hoewel ik niet denk dat hij een heuse trol is.

  Hij is een man met een missie, dat is zonneklaar. Een missie die hem verhindert om afstand te nemen, en de zaak van verschillende kanten te bekijken. Ik heb niet de indruk dat de dood van de grensrechter hem een iota interesseert; de ethniciteit van de daders echter des te meer. Voor hem is deze misdaad slechts een opstapje om zijn onversneden haat te spuien. En Hartman is typisch zo iemand die nooit van zijn leven het woordje 'sorry', of de zin 'ik heb mij vergist' in de mond kan namen.

  Ik kan mij goed voorstellen dat in het dagelijkse leven mensen bang zijn voor hem.

  Beste meneer Hartman: ik ben een multiculti-knuffelaar, van het ergste soort nog wel. Buitenlanders die ik in mijn leven ontmoette, die waren zonder uitzondering hoffelijk en fatsoenlijk, en ze spraken beter Nederlands dan menig autochtoon. Hun eten is erg lekker. En hun muziek is vaak heel mooi.

  Het is mogelijk dat ik bij toeval al vijfendertig jaar altijd op de goede plaatsen aanwezig ben. Maar mijn kennis van de statistiek, die is vrij solide, en die zegt me dat die kans erg klein is, zo niet tot nul nadert.

  Heer Hartman, wij zullen nooit vrienden worden.

  Erg is dat niet.

 • annie koenders, wo 05 december 2012 15:41 in reactie op Frank Lenssen Reageer op annie

  annie

  Blijf lekker doorknuffelen, doe dat dan ook met de moordenaars van die grensrechter.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 17:27 in reactie op annie koenders Reageer op drs

  drs

  Daar gaan we weer, niemand heeft het over knuffelen. Je verdraait zaken bewust om olie op het vuur te gooien. Niemand is daarmee gediend.

 • annie koenders, wo 05 december 2012 18:02 in reactie op drs Zen Reageer op annie

  annie

  Frank Lenssen heeft het toch echt over multi culti knuffelen ,niet mijn woorden maar zijn woorden.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 18:59 in reactie op annie koenders Reageer op drs

  drs

  Dommie, hij gebruikt het als Geuzennaam. Blijkbaar ken je dat verschijnsel niet. Je had het al eerder bij deze thread kunnen lezen, maar dat past niet in je politiek correcte straatje.
  Ter herinnering Wikipedia: Een geuzennaam is een erenaam die men zichzelf geeft, terwijl deze oorspronkelijk door anderen als scheld- of spotnaam werd gebruikt.[1]
  Het historische voorbeeld waaraan de term ten grondslag ligt, is het woord 'geus', van het Franse gueux, "bedelaar". Met de woorden N'ayez pas peur Madame, ce ne sont que des gueux ("Wees niet bang mevrouw, het zijn slechts bedelaars") zou Charles de Berlaymont, adviseur van Margaretha van Parma, in 1566 de lage edelen hebben aangeduid die het "Smeekschrift der Edelen" aanboden. Drie dagen later hief een van die edelen, Hendrik van Brederode, tijdens een feestmaal de volgende woorden aan: J'ai bu à la santé des Gueux! Vive le Gueux! ("Ik heb op de gezondheid van de bedelaars gedronken! Leve de bedelaar!") Het gewone volk vernederlandste dit woord tot "geus".'

 • Isis Maät, wo 05 december 2012 15:45 in reactie op Frank Lenssen Reageer op Isis

  Isis

  Top! :-)

 • Frank Lenssen, wo 05 december 2012 17:15 in reactie op Isis Maät Reageer op Frank

  Frank

  Ha die Isis-met-de-mooie-achternaam -

  dankjewel. Jouw lof heeft altijd een meerwaarde voor me, zoiets leert men over de tijd heen, door ook andervrouws stukjes aandachtig te lezen.

 • bo , wo 05 december 2012 16:05 in reactie op Frank Lenssen Reageer op bo

  bo

  En ja hoor, je kon er op wachten, het bekende afschieten van de boodschapper middels een bak ad-hominae met een strik erom.
  Holle retoriek, inhoudelijk van geen waarde.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 16:09 in reactie op Frank Lenssen Reageer op R.

  R.

  Geachte heer Lenssen,

  Sorry dat ik u niet eerder heb bedankt voor de eer die u mij doet toekomen.

  Ik zou een man zijn met een missie die deze gruwelijke zaak niet van diverse kanten zou bekijken. Legt u mij dan eens uit hoe ik deze zaak nog meer zou moeten bekijken? De feiten zijn namelijk duidelijk:
  - er is een grensrechter doodgeschopt. Overigens wens ik de nabestaanden veel sterkte in deze moeilijke tijd;
  - de vermoedelijke daders zijn nog jong en van allochtone afkomst;
  - de vriendjes van deze daders hebben tweets geschreven waarin ze eisen dat de vermoedelijke daders moeten worden vrijgelaten;
  - ze schrijven ook tweets waarin ze het doodschoppen verheerlijken;
  - Wilders spreekt in een tweet op zijn manier zijn afschuw uit;
  - een aantal reageerders noemen zichzelf multiculti knuffelaars;
  - ik stel een aantal open vragen. Meerdere keren zelfs, want het antwoord blijft meestal uit. Alleen Han heeft inhoudelijk geantwoord.

  Wat is nu precies je punt? Dat ik steeds maar blijf vragen om antwoord te geven op een paar open vragen die ik stel? Dat ik steeds maar de feiten blijf noemen?

  Leg het me even uit.

  Dat wij geen vrienden worden, daar kan ik best mee leven hoor. Keep your friends close, but your enemies closer..

 • drs Zen, wo 05 december 2012 17:34 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  'De feiten zijn namelijk duidelijk'

  Je vergeet een heel belangrijk feit en dat is dat rond voetbal een grimmig klimaat is ontstaan en dat dit niets met etniciteit te maken heeft. Je moffelt dat weg.

  U speelt doelbewust de etnische kaart, omdat u het niet heeft over het blanke autochtone geweld op het en rond het voetbalveld en ook geen relatie legt tussen blanke autochtonen en bepaalde vormen van criminaliteit. Terecht dat je dat niet doet, want dat zou discriminerend zijn. Als het gaat om allochtonen legt u die link met etniciteit wel. Ook dat is discriminerend.

 • gerrie de vries, wo 05 december 2012 14:39 Reageer op gerrie

  gerrie

  Niks geen lijkenpikkerij, mensen zijn het zat. Zijn leerlingen geschorst van school omdat ze het ermee eens waren. Ik wens je sterkte met dit gajes. En die blonde,is te soft.

 • Lurana Arabija, wo 05 december 2012 14:16 Reageer op Lurana

  Lurana

  er is een cultureel probleem dat herkend en erkend moet worden, en dat is dat met name Marokkaanse jongens regelmatig slecht worden opgevoed.

  het is een moeilijk op te lossen probleem, maar er is geen keuze.

  met geloof heeft het minder te maken, want andere islamitische groeperingen in ons land hebben er veel minder last van

 • drs Zen, wo 05 december 2012 15:29 in reactie op Lurana Arabija Reageer op drs

  drs

  Het lijkt me dat dit niet zozeer een cultureel probleem is, maar in meer of mindere mate onder alle bevolkingsgroepen voorkomt. De puberteit doet rare dingen met jongens die dan (risico)gedrag gaan vertonen met akelige gevolgen. Vooral op het rond het voetbalveld en binnenkort met Oud&Nieuw zullen de remmen bij sommigen wel weer losgaan.

  De een rijdt met zijn zatte kop in een sloot in West-Friesland en verzuipt, een ander vol coke steekt per ongeluk met vuurwerk een kroeg in de fik, een derde opgewonden standje ramt een voorbijganger in elkaar, die iets zegt over wild plassen, een vierde staat stijf van de Rohypnol, raakt buiten bewustzijn en zijn vrienden gaan uit hun dak tegen een ambulanceverpleegkundige en dan het machoritueel op de zaterdag bij voetbalwedstrijden....

  Maar ik denk dat de meeste pubers op zijn hoogst teveel drank drinken en niemand een vlieg kwaad doen, maar vrolijk wordt je niet van al dat gedoe. Ieder weekend weer.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 16:12 in reactie op drs Zen Reageer op R.

  R.

  Stel dat je gelijk hebt met wat je zegt: "Het lijkt me dat dit niet zozeer een cultureel probleem is, maar in meer of mindere mate onder alle bevolkingsgroepen voorkomt."

  Hoe vaak zijn er grensrechters of supporters doodgeschopt door autochtonen de laatste tijd? Ik heb dat namelijk even gemist.

 • Arie Roos, wo 05 december 2012 16:43 in reactie op R. Hartman Reageer op Arie

  Arie

  [Hoe vaak zijn er grensrechters of supporters doodgeschopt door autochtonen de laatste tijd? Ik heb dat namelijk even gemist. ]

  Er zijn regelmatig vechtpartijen die zodanig uit de hand lopen, dat er iemand bij overlijdt. Een lijstje vindt je hier:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Zinloos_geweld#Slachtoffers

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 17:14 in reactie op Arie Roos Reageer op R.

  R.

  Ken jij de achtergronden van alle omstandigheden. Ik zal er een voor je ophalen:
  wikipedia:
  De dood van René Steegmans (Nijmegen, 1 januari 1980 - aldaar, 24 oktober 2002) was een geweldsmisdrijf dat plaatsvond in Venlo op 22 oktober 2002.

  René sprak twee jongens aan die met hun scooter rakelings langs een oude vrouw scheurden op de parkeerplaats van supermarkt Jan Linders. Volgens getuigen vroeg hij om enig respect voor ouderen. De achttienjarige mannen Khalid Lakhlifi en Sylvio Richters richtten hun woede op René en sloegen en schopten hem meerdere malen. Omstanders die het zagen gebeuren, grepen niet in. René werd met zwaar hersenletsel opgenomen in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen, waar hij een dag later overleed.

  Op de avond van een stille tocht ter nagedachtenis van deze gebeurtenis zorgden opmerkingen van de ouders van Khalid dat hun zoon slechts een "instrument was dat de wil van Allah uitvoerde" voor grote beroering, ook in de Marokkaanse gemeenschap. Na druk van de plaatselijke imam boden de ouders later excuses voor deze opmerking aan.

  Khalid werd als hoofddader gezien en werd veroordeeld tot acht jaar cel en TBS met bevel tot dwangverpleging.

 • Arie Roos, wo 05 december 2012 18:20 in reactie op R. Hartman Reageer op Arie

  Arie

  [Ken jij de achtergronden van alle omstandigheden. Ik zal er een voor je ophalen:
  ... ]

  Ik kan er ook wel eentje voor je ophalen waarbij de daders geen allochtonen waren; zoals je ziet is de lijst lang genoeg. Maar het gaat hier niet om individuele incidenten.

  Waar het om gaat, is dat vechtpartijen af en toe de neiging hebben om uit de hand te lopen, zodanig dat er iemand overlijdt. Dat is niet iets nieuws, dat is altijd al zo geweest. En het is ook niet iets typisch Marokaans, want de daders vind je onder alle ethnische groepen. Heb jij die hele "zinloos geweld" hype van een paar jaar geleden echt helemaal gemist ?

 • drs Zen, wo 05 december 2012 19:13 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  Wat deed Sylvio Richters om het te voorkomen, of moedigde hij de moordenaar aan? Hoe zit het met cultuur van Sylvio?

 • drs Zen, wo 05 december 2012 17:44 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  'Hoe vaak zijn er grensrechters of supporters doodgeschopt door autochtonen de laatste tijd? Ik heb dat namelijk even gemist.'

  Blijkbaar heb je er de behoefte aan door te gaan met het trekken van de etnische kaart en te jennen. Suggereren dat een blanke huidskleur iets te maken heeft met criminaliteit en daardoor te suggereren dat iedere blanke slecht is, is net zo discriminerend. Het is verschrikkelijk dat het zo ver gekomen is dat iemand is doodgetrapt.

  Blijkbaar vind jij de etniciteit van daders van misdrijven belangrijker dan de slachtoffers en de maatschappelijke onrust die de wandaden veroorzaken. Blijkbaar vindt je deze tragedie een uitstekende gelegenheid om in troebel water te vissen.

 • cengiz solak, wo 05 december 2012 18:50 in reactie op R. Hartman Reageer op cengiz

  cengiz

  Beweegt u zich in het amateurvoetbal? Dan moet u ongetwijfeld weten dat het schering en inslag is. En die schoppen en klappen worden door wit, zwart, geel, rood, etc uitgedeeld.

  Alleen hebben die schoppen en slagen nog niet geleid tot een dode. Tot nu toe. Nu heeft een grensrechter dit waanzinnige gedrag met zijn leven moeten bekopen. Dat het nu jongens van allochtone afkomst zijn wier beestachtige gedrag heeft geleid tot dit drama wil niet zeggen dat het een allochtonen probleem is.

 • Dikke Beer, wo 05 december 2012 14:13 Reageer op Dikke

  Dikke

  Nog maar weer een 'incidentje' - maar de multi culti knuffelaars hier zullen ook dit bericht wel weer kunnen bagatelliseren:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3358579/2012/12/05/Bejaarde-man-is-leven-niet-meer-zeker-na-afranseling.dhtml

 • drs Zen, wo 05 december 2012 15:18 in reactie op Dikke Beer Reageer op drs

  drs

  Ja, dit soort wangedrag bestaat en is niet te tolereren. Is dat bagatelliseren?

 • Dikke Beer, wo 05 december 2012 15:40 in reactie op drs Zen Reageer op Dikke

  Dikke

  Bagatelliseren is in deze gevallen het verkrampt proberen te ontkennen dat dit soort gedrag bij een bepaalde bevolkingsgroep - Marokkaanse jongens - buitensporig vaak voorkomt.

  Hoe komt dat? Falende opvoeding ingegeven door cultuur. Een cultuur waarin jongens niet gecorrigeerd worden, waar respect eisen de norm is maar respect geven iets is waar men nog nooit van heeft gehoord, waar onbeschoft, onaangepast en hondsbrutaal gedrag de norm is, waar men nog nooit van eigen verantwoordelijkheid heeft gehoord en standaard de schuld bij een ander neerlegt etc.

  Willen we deze cultuur als "verrijking' accepteren of gaan we e.e.a. nou eindelijk eens aanpakken? Aanpakken dus van dat straattuig en aanpakken van de falende ouders. Doen we dat niet, en blijven we ontkennen dat er een probleem is met deze groep, dan blijven dit soort dingen gebeuren, elke dag.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 17:50 in reactie op Dikke Beer Reageer op drs

  drs

  'Een cultuur waarin jongens niet gecorrigeerd worden, waar respect eisen de norm is maar respect geven iets is waar men nog nooit van heeft gehoord, waar onbeschoft, onaangepast en hondsbrutaal gedrag de norm is, waar men nog nooit van eigen verantwoordelijkheid heeft gehoord en standaard de schuld bij een ander neerlegt etc.'

  Je begrijpt natuurlijk dat als je dit met naam en toenaam in de openbaarheid brengt dat je zo strafbaar bent als de Pieten. Het maakt daarbij niet uit of je dit beweert over joden, marokkanen, katholieken, gehandicapten of homo's.

 • Henk Veldman, do 06 december 2012 12:34 in reactie op Dikke Beer Reageer op Henk

  Henk

  ["Hoe komt dat? Falende opvoeding ingegeven door cultuur. Een cultuur waarin jongens niet gecorrigeerd worden, waar respect eisen de norm is maar respect geven iets is waar men nog nooit van heeft gehoord, waar onbeschoft, onaangepast en hondsbrutaal gedrag de norm is, waar men nog nooit van eigen verantwoordelijkheid heeft gehoord en standaard de schuld bij een ander neerlegt etc. "]
  Nee, de schuld bij een ander leggen is per definitie altijd lieden van het slag Wilders.
  Die heeft namelijk geconstateerd, dat als je tegen iemand zegt dat die goed Nederlands moet spreken en/of zich moet aanpassen aan ZIJN cultuur en dat iemand hier niet hoort vanwege z'n niet westerse afkomst, gewoon minachting toont doordat die persoon dan begint te schelden en zich nog meer af te keren.
  De Wilderiaanse cultuur is namelijk zo.

  Ik denk dat de meesten onder wons wel eens heeft meegemaakt (of er aan heeft meegedaan) een best pak op z'n falie te krijgen. In hoeverre was dat (de Nederlandse) cultuurbepaald? Als je zou tellen kun je er wel zeker van zijn dat ver, ver, veruit de meeste klappen zijn gevallen tussen keurige Hollandse kindertjes of grote mensen.
  Ik persoonlijk heb het nog nooit meegemaakt dat een persoon van niet westerse afkomst en cultuur me ooit heeft aangevallen. Nu is dat niet zo bijzonder in die zin dat Groningen verhoudingsgewijs maar weinig allochtonen kent (11% tegen 47% in Amsterdam) Echter waar ik wel zwaar herrie mee gehad heb waren lieden van het slag "Wilders", dus mensen die er geen been in zien anderen (voornamelijk allochtonen) vals te beschuldigen en te treiteren en vervolgens hun beklag doen bij iedereen die het maar wil horen, als er verweer komt.
  Doordat ik destijds als lid van een wijkbestuur dit signaleerde (ook via de wijkkrant) kon ik me af en toe niet veilig op straat vertonen.
  Uiteraard betreft het maar een een heel klein groepje.
  Er zou eens een onderzoek moeten komen (liefst vanuit de Kamer) naar het effect op de samenleving van mensen die de "Wilderiaanse" cultuur aanhangen.
  99,8% zeker weten, dat zal blijken dat juist deze mensen het grootste gevaar vormen voor de gemeenschap.

 • annie koenders, wo 05 december 2012 16:23 in reactie op drs Zen Reageer op annie

  annie

  Maar je leest toch duidelijk dat het daar een structueel probleem is door marokkanen in kralingen, je leest het toch duidelijk ,als zij het schrijven mag jij het ook bij de naam noemen, waar ben jij eigenlijk bang voor, en ik blijf daarbij dat zijn geen nederlanders, zij willen niets met nederland te maken hebben , denk je als zij in marokko hadden gewoond dit dan ook hadden gedurft, ze hadden ongelovig veel straf gehad

 • Arie Roos, wo 05 december 2012 16:39 in reactie op annie koenders Reageer op Arie

  Arie

  [Maar je leest toch duidelijk dat het daar een structueel probleem is door marokkanen in kralingen]

  Precies. Er is, volgens dat artikel, een probleem met een bepaalde groep Marokanen in Kralingen. Dat is wat er staat. Er staat dus niet: er is een structureel probleem met alle Marokanen in Nederland.

  [en ik blijf daarbij dat zijn geen nederlanders]

  Ik vermoed dat je daar geen gelijk in hebt. Het lijkt me zeer waarschijnlijk, dat deze jongeren wel degelijk de Nederlandse nationaliteit hebben.

 • annie koenders, wo 05 december 2012 17:17 in reactie op Arie Roos Reageer op annie

  annie

  Maar hun denkwijze is niet nederlands en ze hebben ook een marokkaans paspoort, maar ze schoppen tegen alles wat ons heilig is , en alles mag van hun allah net zo als het hun uitkomt dat schreeuwen ze toch altijd wat is daar nederlands aan .

 • Arie Roos, wo 05 december 2012 18:24 in reactie op annie koenders Reageer op Arie

  Arie

  [Maar hun denkwijze is niet nederlands]

  Aha. Kan je mij dan uitleggen wat een Nederlandse denkwijze is ? Ik heb geen flauw idee wat dat zou moeten zijn.

  [en ze hebben ook een marokkaans paspoort, maar ze schoppen tegen alles wat ons heilig is, en alles mag van hun allah ...]

  Dat is natuurlijk onzin. Mensen zomaar doodtrappen mag helemaal niet van Allah. Wat deze jongeren doen heeft weinig meer met de Islam of de Sharia te maken.

  [net zo als het hun uitkomt dat schreeuwen ze toch altijd wat is daar nederlands aan]

  Dat klinkt me zeer Nederlands in de oren, om precies te zijn ... schreeuwen als je dat zo uitkomt.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 19:08 in reactie op annie koenders Reageer op drs

  drs

  Die grensrechter is overleden, maar dat is blijkbaar niet erg genoeg. Geen enkel schaamtegevoel voor het politiek uitbuiten van deze tragedie.

 • annie koenders, wo 05 december 2012 15:38 in reactie op Dikke Beer Reageer op annie

  annie

  Dit is eigenlijk schering en inslag in nederland, dat is nu onze multi culti, zijn we heel blij mee , er is geen weg meer terug het word alleen maar erger. hoe zouden die kinderen van deze moordenaars worden[ nog erger] grof gezegt flikker ze het land uit.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 17:59 in reactie op annie koenders Reageer op drs

  drs

  'Dit is eigenlijk schering en inslag in nederland.'
  Dan woon ik blijkbaar al jaren niet meer in Nederland. Er zijn inderdaad buurten waar clubjes tuig er een potje van maken. En fors ook.
  Nozems
  http://www.youtube.com/watch?v=XAFrfcRBFOU
  http://www.youtube.com/watch?v=7mSpCU4c_Vc

  Hippie
  http://www.youtube.com/watch?v=zOVmbvYZHiE

 • jan klaaasen, do 06 december 2012 11:06 in reactie op drs Zen Reageer op jan

  jan

  haha Mr Zen je trekt toch niet serieus een vergelijk me marokkaans tuig en hippies? Jij moet echt een boek lezen over de jaren 70. Ik kan je aanbevelen: Paul Berman - A tale of two utopias.

  Maar ik neem ook aanstoot aan je vergelijking. In mijn optiek zijn er nl twee dingen veranderd in de laatste decennia, die ik alleen kan staven aan mijn eigen ervaringen. In de tijd van onze grootvaders was een gevecht een 1op1 gevecht. Dat is veranderd met de komst van de tribale culturen hier: bij mij op shool was het gebruikelijk dat de hele familie (turken) kwam opdagen voor een gevecht als een scholier iets verkeerds had gezegd. En dit soort gevechten heb ik nu ook al meerdere keren meegemaakt in de stad waar ik woon. Ten tweede ben ik ervan overtuigd dat Nederlanders te boek staan als laffe herders bij onze marokaanse/turkse medeburgers. Er is ook nogal een verschil tussen hun trotse eercultuur en onze cultuur, die inmiddels zoveel vrijheden kent dat weinigen nog de moeite nemen om stelling te nemen.

  Ik kan me voorstellen dat je dit soort inzichten graag wegrelativeerd. Maar dat is dan jouw probleem, doe wel even wat aan je kennis over de hippie generatie, die aan de wieg stond van zoveel van de vrijheden die we nu genieten.

 • Henk Veldman, do 06 december 2012 13:21 in reactie op jan klaaasen Reageer op Henk

  Henk

  ["Maar ik neem ook aanstoot aan je vergelijking. In mijn optiek zijn er nl twee dingen veranderd in de laatste decennia, die ik alleen kan staven aan mijn eigen ervaringen. In de tijd van onze grootvaders was een gevecht een 1op1 gevecht. Dat is veranderd met de komst van de tribale culturen hier: bij mij op school was het gebruikelijk dat de hele familie (turken) kwam opdagen voor een gevecht als een scholier iets verkeerds had gezegd. "]
  Zo? Ik ben uit de eerste helft van de vorige eeuw maar ik weet dat zowel m'n vader als m'n opa vertelden over de "slachtpartijen" tussen wijken.
  Persoonlijk kan ik je de bloedvlekken nog laten zien, die 'mijn" straat in gevechten met een andere buurt hebben opgeleverd. En zowel m'n vader en m'n opa knikten tevreden als bleek dat wij gewonnen hadden.
  Daar zat nooit een 1 op 1 gevechtje bij.
  Wel kwam later in zwang, hoewel ik daar niet aan mee heb gedaan omdat ik er inmiddels al te oud er voor was, dat de "Indische buurt" even op hun nummer gezet moest worden. Die Ambonezen namelijk waren echte etterbakken. Niet te vertrouwen. En ze kropen allemaal samen. O, o, o, wat was dat tuig!!!!

  ["Ten tweede ben ik ervan overtuigd dat Nederlanders te boek staan als laffe herders bij onze Marokkaanse/Turkse medeburgers. Er is ook nogal een verschil tussen hun trotse eercultuur en onze cultuur, die inmiddels zoveel vrijheden kent dat weinigen nog de moeite nemen om stelling te nemen. "]
  O? Dus wij laten ons op de kop zitten door Turken en Marokkanen omdat we te weinig trots zijn en eigenlijk maar laf?
  Want zij voelen zich wel in hun eer aangetast als je ze schoffeert terwijl als zij dat bij ons doen we dat maar pikken?
  Maar het is in werkelijkheid echt zo dat ZIJ hun cultuur hebben waar ze trots op mogen zijn, net zoals WIJ onze cultuur hebben waar we trots op mogen zijn. Eén van de dingen waar IK trots op ben is dat MIJN cultuur respect heeft voor de cultuur van anderen en er zelfs trots op ben dat wij in Nederland zoveel culturen kennen. Ik zou niet graag in een land willen wonen zoals lieden als Wilders willen idealiseren, dus bijna een monocultuur waarbij mensen uit andere landen/culturen volledig assimileren en/of zich ondergeschikt zouden maken aan ons en onze cultuur. Een grotere (geestelijke) armoede kun je haast niet bedenken.
  Jou gedachtegang (en van veel andere) doet sterk denken aan hetgeen mensen binnen sommige culturen denken over ons.
  Die "cultuur" hoeft helemaal niet uit een ander land te komen. Kijk maar eens naar de Christelijke en Joodse cultuur en vooral de fundamentalisten onder hen. Mensen dus die van mening zijn dat alleen hun opvatting "rechtsgeldig" zijn. Zij zien onze "vrije" cultuur als net zo bedreigend zoals jij cs andere culturen bedreigend vinden. Vooral als er gekeken wordt naar het geloof. Echter de fundamentalisten onder de Islam zijn niet erger of beter dan de fundamentalisten onder het Christen- of Jodendom. Maar het wordt de hele groep verweten dat er fundamentalisten onder hen zitten. In werklijkheid hebben wij echter veel minder last van hen dan van onze fundamentalisten. (NB: onder "fundamentalisten" beschouw ik ook lieden als Wilders. Die gasten hebben een "cultuur" waar ik bepaald niet trots op ben dat we die in Nederland hebben. Integendeel zelfs. Waar ik me dood voor schaam.)

 • Anton Haaremans, do 06 december 2012 12:30 in reactie op drs Zen Reageer op Anton

  Anton

  Er is altijd wel eens klap gevallen, en hooligans onder elkaar weten er ook wel weg mee. En lekker rellen in Haren gebeurt ook. Maar dit is dus wel van een andere orde, een groepje 15 jarigen die gewoon met iemands hoofd gaan voetballen en in korte tijd proberen zoveel mogelijk schade toe te brengen. Dit soort voorvallen hoor je steeds meer en heb ik in mijn directe omgeving ook meegemaakt. Als ze de kans krijgen gaan ze net zolang tegen iemands hoofd schoppen, of er op stampen tot het leven eruit is, of als een plantje verder moeten. Het cynisme in hun gedrag tegenover kaaskoppen legt een grote haat bloot, en is in hun ogen ook een prestatie, dan ben je een held. En zoals iemand anders al zei , of het slachtoffer 8 of 80 is maakt ze niets uit.

  Gisteren weer die 78 jarige in Rotterdam, het meeste hoor je geeneens in het nieuws omdat iemand niet overleden is, maar gewoon in elkaar getrapt om niets anders dan dat ze blank zijn. Droom maar lekker verder.

 • Henk Veldman, do 06 december 2012 13:35 in reactie op Anton Haaremans Reageer op Henk

  Henk

  ["Gisteren weer die 78 jarige in Rotterdam, het meeste hoor je geeneens in het nieuws omdat iemand niet overleden is, maar gewoon in elkaar getrapt om niets anders dan dat ze blank zijn. Droom maar lekker verder. "]
  Hier was juist iemand die overduidelijk niet blank was die in elkaar geslagen werd. Maar ja, die had ook geen enkel respect voor die gasten die hem in elkaar mepten. En dát hoor je natuurlijk wel te hebben als je hier wil wonen.
  Eigen schuld dikke bult dus.
  Daar kwam nog eens bij dat die een geloof had die bepaald dat je nooit mensen mag discrimineren om ras, geloof of afkomst. De Islam dus.
  Dat mag officieel in Nederland niet meer sinds '45.
  Daaruit blijkt dat, hoewel het stelselmatig wordt ontkent, Wilders wel degelijk gelijk heeft dat er steeds meer geïslamiseerd wordt.
  Immers hij is juist degene die pleit voor kwets- en discriminatierecht. Zelfs PLICHT. Mensen moeten anderen mogen discrimineren en kwetsen als ze daar zin in hebben omdat het immers een onderdeel is van de vrijheid van meningsuiting. En diegenen die dat niet pikken tonen maar eens te meer aan dat ze geen respect voor die vrijheid van meningsuiting hebben.
  Klopt het ongeveer zo?

 • Anton Haaremans, do 06 december 2012 14:27 in reactie op Henk Veldman Reageer op Anton

  Anton

  {Klopt het ongeveer zo?} Nee..........

  Weet niet wat voor kleur, ras of geloof de 78 jarige heeft en ben geen Wilders fan.
  Weet alleen dat wat ik beschrijf regelmatig voorkomt. Ik weet niet of ze dit van huis uit meekrijgen en/of dit dan in de groep nog versterkt word, maar er is een haat tegen de blanke kaaskop, die volgens hun ook nog te bang en te laf is, om er iets tegen te doen.
  Normaal was iemand toch een loser als ie een oud vrouwtje beroofde, nu is het normaal nieuws, even een paar meter achter de scooter over de grond meeslepen aan het hengsel van haar tas.
  Er is sprake van een mentaliteitsverandering die beangstigend is, en die alleen maar te verklaren is als je je slachtoffer ontmenselijkt en je daardoor niet schuldig hoeft te voelen voor je daden, maar zelfs stoer kunt doen over je gedrag.

 • Henk Veldman, do 06 december 2012 16:31 in reactie op Anton Haaremans Reageer op Henk

  Henk

  ["Weet niet wat voor kleur, ras of geloof de 78 jarige heeft en ben geen Wilders fan.
  Weet alleen dat wat ik beschrijf regelmatig voorkomt. Ik weet niet of ze dit van huis uit meekrijgen en/of dit dan in de groep nog versterkt word, maar er is een haat tegen de blanke kaaskop, die volgens hun ook nog te bang en te laf is, om er iets tegen te doen.
  Normaal was iemand toch een loser als ie een oud vrouwtje beroofde, nu is het normaal nieuws, even een paar meter achter de scooter over de grond meeslepen aan het hengsel van haar tas.
  Er is sprake van een mentaliteitsverandering die beangstigend is, en die alleen maar te verklaren is als je je slachtoffer ontmenselijkt en je daardoor niet schuldig hoeft te voelen voor je daden, maar zelfs stoer kunt doen over je gedrag. "]
  Het heeft niks met allochtonen te maken. Nog steeds komt het veel vaker voor door keurig nette Nederlandse kindertjes. Da's logisch want ze zijn veruit in de meerderheid.
  En ik kan je verzekeren dat een groot deel van hen ouders hebben die Wilders wel als fan hebben. En ik spreek uit lagnjarige ervaring.
  ('k Heb m'n redactiekantoor gedeeld met die van de wijkpolitie)
  Zo er al sprake is van 'haat" is het de haat jegens lieden als Wilders met z'n geloofsgenootjes.
  Daarnaast zijn het kranten als de Telegraaf die haarfijn hebben uitgezocht dat waar twee kijven de allochtoenn de schuld hebben.
  Want ze weigeren immers zich te laten vernederen terwijl je dat wel hoort te doen. Want "wij"hebben van huisuit wel meegekregen dat je de hele groep mensen op het matje mag roepen als één van hen iets uitvreet, tenminste als het iemand is die niet tot je eigen groep behoort. Daar komt nog eens bij dat in het zeldzame geval dat iemand van de eigen groep iets fout doet, dat altijd komt naar aanleiding van het gedrag van het lid van die andere (allochtone) groep.
  Want het arme kind werd voortdurend uitgescholden voor minderwaardig terwijl iedereen weet dat dat juist allochtonen minderwaardig zijn omdat ze onmiddelijk in hun eer voelen aangetast voelen als iemand hen zit uit te schelden en vals te beschuldigen.

  Jij zegt geen Wilders-fan te zijn. Dat zal (misschien) kloppen. Maar wat ook klopt is dat het gezwets van Wilders door hem gewoon is overgomen van mensen die zo redeneren als jij e.a. doen.
  Nogmaals de rotstreekjes door keurige Nederlandertjes gepleegd zijn veruit in de meerderheid.
  En ik durf bijna een weddenschapje er op af te sluiten dat jij in je leven veel vaker te maken hebt gehad, direct of indirect, met dit soort gespuis dan waar je nu op wijst. Misschien ben je ooit zelf lid van geweest van een groepje die voortdurend mensen liepen te treiteren.
  Bedenk maar eens het volgende.
  We nemen 3 wijken. 1 is de Marokkaanse wijk, de 2 andere Nederlands.
  Het is heel normaal als buurten/wijken mot met elkaar hebben. Althans de kinderen onder elkaar.
  Als Maroc-wijk (20 leden) ruzie heeft met Ned-1 (ook 20 leden) en er komt politie aan te pas komen er 40 op de bon.
  Het zelfde gebeurt in geval er heibel is met wijk Ned-2
  Dat zijn dus 40 proces-verbalen bij de Maroc-wijk, 20 idem dito bij Wijk-Ned 1 zo ook bij Wijk-Ned 2
  Conclusie? Marokkanen zijn 2 maal zo vaak betrokken bij heibel. En dat komt door hun geloof en/of cultuur.

 • Anton Haaremans, do 06 december 2012 17:49 in reactie op Henk Veldman Reageer op Anton

  Anton

  Ik moet even weg, maar ik kan het toch niet laten om even snel te zeggen dat ik het niet over rotstreekjes heb. Er is iemand dood he

 • Anton Haaremans, do 06 december 2012 19:18 in reactie op Henk Veldman Reageer op Anton

  Anton

  {Het heeft niks met allochtonen te maken. Nog steeds komt het veel vaker voor door keurig nette Nederlandse kindertjes. Da's logisch want ze zijn veruit in de meerderheid.
  En ik kan je verzekeren dat een groot deel van hen ouders hebben die Wilders wel als fan hebben. En ik spreek uit lagnjarige ervaring.
  ('k Heb m'n redactiekantoor gedeeld met die van de wijkpolitie) }

  Dus jij zegt dat dit soort cynische mishandelingen en berovingen van ouderen, vaker worden gepleegd door keurig nette Nederlandse kindertjes? Geloof ik helemaal niks van!  {Zo er al sprake is van 'haat" is het de haat jegens lieden als Wilders met z'n geloofsgenootjes.
  Daarnaast zijn het kranten als de Telegraaf die haarfijn hebben uitgezocht dat waar twee kijven de allochtoenn de schuld hebben.
  Want ze weigeren immers zich te laten vernederen terwijl je dat wel hoort te doen. Want "wij"hebben van huisuit wel meegekregen dat je de hele groep mensen op het matje mag roepen als één van hen iets uitvreet, tenminste als het iemand is die niet tot je eigen groep behoort. Daar komt nog eens bij dat in het zeldzame geval dat iemand van de eigen groep iets fout doet, dat altijd komt naar aanleiding van het gedrag van het lid van die andere (allochtone) groep.
  Want het arme kind werd voortdurend uitgescholden voor minderwaardig terwijl iedereen weet dat dat juist allochtonen minderwaardig zijn omdat ze onmiddelijk in hun eer voelen aangetast voelen als iemand hen zit uit te schelden en vals te beschuldigen.}

  Zijn dit dan de gevoelens van de gemiddelde Joop lezers?


  {Jij zegt geen Wilders-fan te zijn. Dat zal (misschien) kloppen. Maar wat ook klopt is dat het gezwets van Wilders door hem gewoon is overgomen van mensen die zo redeneren als jij e.a. doen.
  Nogmaals de rotstreekjes door keurige Nederlandertjes gepleegd zijn veruit in de meerderheid.}

  Je verliest het contact met de werkelijkheid hier (misschien kloppen) en rotstreekjes en Nederlandertjes
  Er is iemand in elkaar getrapt, omdat hij misschien een paar keer verkeerd heeft gevlagd, en dat hadden ze volgens mij nooit gedaan als de grensrechter een Marokkaan was geweest, dat is dan mijn redenatie.


  {Bedenk maar eens het volgende.
  We nemen 3 wijken. 1 is de Marokkaanse wijk, de 2 andere Nederlands.
  Het is heel normaal als buurten/wijken mot met elkaar hebben. Althans de kinderen onder elkaar.
  Als Maroc-wijk (20 leden) ruzie heeft met Ned-1 (ook 20 leden) en er komt politie aan te pas komen er 40 op de bon.
  Het zelfde gebeurt in geval er heibel is met wijk Ned-2
  Dat zijn dus 40 proces-verbalen bij de Maroc-wijk, 20 idem dito bij Wijk-Ned 1 zo ook bij Wijk-Ned 2
  Conclusie? Marokkanen zijn 2 maal zo vaak betrokken bij heibel. En dat komt door hun geloof en/of cultuur.}

  Daar kan ik gewoon niet serieus op ingaan, echt niet
  Maar ik deel mijn kantoor al jaren met de straat, daar heb ik mijn informatie vandaan en mijn persoonlijke ervaringen. En ja ik heb ook met "rotstreekjes door keurige Nederlandertjes" te maken gehad, maar niet dat je moet vrezen voor je leven, en dat hebben 3 mensen in mijn omgeving wel.
  1. een mishandeling op klaarlichte dag, winkelen op het Belgieplein met je 6 jaar oude zoontje en helemaal lens getrapt worden, om helemaal niets.
  2. Op het Oudekerksplein door een groep van 6 aangevallen worden en ternauwernood redelijk ongeschonden uit de strijd tevoorschijn komen, als je maar niet op de grond terecht komt, zodat ze je hoofd kunnen kicken.
  3. In een cafe op de van Woustraat even een afzakkertje halen, en daar komt dan een ploeg even verhaal halen, en slaat wat klanten, oude mensen aan gort. Is doorgegeven aan at5 welk cafe maar denkelijk was/is de angst in die buurt nog te groot om stappen te ondernemen.
  Dus droom maar door en steek je vingers in je oren, want als je iets gewoon niet wilt geloven, dan kan ik je ook niet helpen.

 • Henk Veldman, vr 07 december 2012 02:02 in reactie op Anton Haaremans Reageer op Henk

  Henk

  Je gaat aan een hele simpele waarheid voorbij.
  Er wonen 350.000 Marokkanen in Nederland.
  Ongeveer 50.000 ervan behoren tot de groe waar we het over hebben gedeeld door 2 want het gaat vooral om jongens. Dus totaal hebben we het over 25.000. Hoeveel ervan zullen rotkereltjes zijn? En hoeveel zullen dat doen omdat ze dat vanuit hun cultuur zouden hebben geleerd? Of vanuit hun geloof wordt gedicteerd?

  Het voorbeeld wat ik heb gegeven betreffende mot tussen 3 wijken dat is echt gebeurd en gebeurd nog steeds. Daar komt ook nog eens iets anders bij. Veel meldingen van het soort waar Wilders het van moet hebben, zijn vals. Ik spreek uit ervaring.
  Wat je echter krijgt in de statistieken is bijvoorbeeld van het CBS is dat je tellingen krijgt waarbij de melding dat een Turk of |Marokkan iets zou hebben gedaan uiteraard in het proces verbaal wordt opgenomen. Dus je krijgt dan een verkeerd beeld omdat sommige tellingen gewoon het aantal meldingen meenneemt en niet of er daadwerkelijk sprake is van schuld. Verder leiden dit soort valse meldingen uiteindelijk tot ruzie binnen de buurt omdat logischerwijs degenen die vals beschuldigd zijn het niet pikken. De relltjes die daaruit voortvloeien komen dus weer op contovan de allochtoennen. Want tja, die pikken het niet dat ze vals worden beschuldigd. Dat zit in hun cultuur. En die cultuur noemt mensen die hen vals beschuldigen lafaards.
  Hoe vind jij ze? Stel dat er een gezegde zou bestaan als "Hij is zo moedig als Wilders". Waarmee heb je dan te maken? Dan weet je toch dat het om een uiters laf persoon gaat?
  Jij noemt 3 voorbeelden op die in jou buurt zouden hebben plaatsgevonden. Die zullen vermoedelijk wel kloppen. Maar hoeveel denk je dat ik kan noemen al was ht alleen maar vanuit het feit dat ik bij kranten heb gewerkt en m'n kantoor heb gedeeld met de wijkpolitie, waarbij het wel degelijk vrijwel altijd om keurig nette Hollandse jongetjes gaat? Let wel, zoals ik ergens anders ook heb vermeld, bij ons zijn allochtonen ver in de minderheid (landelijk is dat 20%, in de grote steden 40-50%, bij ons 11%) dus is het logischerwijs al niet anders dat we er veel minder last van hebben, maar zoals dat dus bij ons logisch is, is het natuurlijk ook logisch dat landelijk gezien er veel meer etterbakjes van Hollands trots de zaak verstieren. Dat is cijfermatig heel makkelijk aan te tonen. Maar net als dat echt niet komt vanuit hun cultuur is het ook onzin om dat bij allochtonen wel te doen.
  En in de herhaling. Veruit het grootste geboefte vind je onder het volkje waar Wilders het van moet hebben.
  Om een klein voorbeeldje te noemen. Die jongen die in een winkelcentrum 6 mensen om zeep hielp om daarna zichzelf van het leven te beroven was een aanhanger van Wilders.
  En als je dan toch per se een cultuur/geloof er bij wil betrekken dan mag je bij dat volkje spreken van een cultuur van acherbaksheid en lafheid.
  Daar zou eens een onderzoek naar moeten worden gedaan.

 • Anton Haaremans, vr 07 december 2012 16:41 in reactie op Henk Veldman Reageer op Anton

  Anton

  {e gaat aan een hele simpele waarheid voorbij.
  Er wonen 350.000 Marokkanen in Nederland.
  Ongeveer 50.000 ervan behoren tot de groe waar we het over hebben gedeeld door 2 want het gaat vooral om jongens. Dus totaal hebben we het over 25.000. Hoeveel ervan zullen rotkereltjes zijn? En hoeveel zullen dat doen omdat ze dat vanuit hun cultuur zouden hebben geleerd? Of vanuit hun geloof wordt gedicteerd?}

  Is dat zo een rekensom dat je op het laatst een vinger om te tellen tekort komt. Volgens de "leugenachtige statistieken" is om en nabij 65% van de Marokkanen tot 24 in aanraking geweest met de politie, maar dat zal wel niet kloppen. Als het wel klopt en de pakkans 40% is komen we ergens Marokkanen tekort.


  Verder raak ik de draad van uw betoog kwijt, het lijkt wel of u koste wat kost wat ik zeg wilt bagatelliseren, met dat zal waarschijnlijk wel kloppen maar er zijn Hollandse rotzakjes die bla bla.
  Je hebt pubers die rottigheid uithalen, vind ik normaal, van welke komaf dan ook.
  Je hebt loners die postal gaan, vind ik niet echt een vergelijking
  Je hebt Marokkanen die het normaal vinden als ze iets niet nemen, om dan iemand maar helemaal aan gort te schoppen, en of dat nou een grensrechter is, of een vriend van mij, of een meisje in Hilversum dat niet met ze wil praten. Het buitensporige geweld dat hiermee gepaard gaat en vooral tegen blanken gericht is, dat is wat mij opvalt.
  Maar u klaarblijkelijk niet.

 • Henk Veldman, za 08 december 2012 12:28 in reactie op Anton Haaremans Reageer op Henk

  Henk

  ["Is dat zo een rekensom dat je op het laatst een vinger om te tellen tekort komt. Volgens de "leugenachtige statistieken" is om en nabij 65% van de Marokkanen tot 24 in aanraking geweest met de politie, maar dat zal wel niet kloppen. "]
  Laten we aannemen dat dit klopt.
  Echter wat ook klopt is dat ongeveer 30% van het kroost van de harderkende Nederlander in dezelfde categorie te maken heeft gehad met justitie. (Ik ook toen ik in die leeftijd zat. Ik had statiegeldflesjes gestolen en voer voor m'n duiven. Kort daarna is Rusland Hongarije binnengevallen. )
  Dus Marokkanen zijn ongeveer 2 maal zo vaak ondeugend.
  Echter Marokkanen vormen maar 2% van de bevolking.
  Als we uitgaan van de concrete cijfers dat er ongeveer 25.000 Marokkanen voor 2/3 in de fout gaan kom je op een getal van 16.000
  Nederland telt 16,5 miljoen inwoners. 20% valt onder de categorie waar we het hier over hebben, dus jongeren tussen 12 en 24 jaar, totaal 3,2 miljoen.
  30% is in aanraking geweest met hermandad. Ongeveer een miljoen dus.
  Dat houdt dus in dat de kans dat je te maken hebt als je iets "crimineels" ervaart 60 maal zo groot is dat die van ons "eigen" kroost afkomstig is dan van Marokkaanse bloede.
  En wedden dat dat ook bij jou opgaat? Jij wil toch niet beweren dat van de 7 keren dat je beroofd bent, te maken hebt gehad met agressie, bedreigd bent en/of onheus bent bejegend er slechts 1 "blank" gevalletje bij was die het klusje voor z'n rekening nam?

  Je kunt met cijfers heel wat manipuleren door ergens een accent op te leggen. Een voorbeeld:
  Groepsverkrachting komt onder Surinamers en Antillianen vaker voor dan onder bevolkingsgroepen. (Patrick Kluivert heeft er o.a. aan deelgenomen)
  Stel dat je een onderzoek doet naar "verkrachtingen" onder Surinamers en Antillianen. Als je je richt op het aantal daders kom je 3 tot 4 maal zo hoog uit dan als je kijkt naar het aantal slachtoffers.
  Zoiets kun je dus misbruiken om te "bewijzen" dat Surinamers en Antillianen verhoudingsgewijs veel vaker betrokken zijn bij verkrachting. Dit klopt dan inderdaad wel, maar is tevens misleidend. Immers het gaat om de daad.
  Groepsverkrachting kun je met geen mogelijkheid in je eentje uitvoeren.
  Probeer het maar eens. Het zal je niet lukken. (Tenzij je schizofreen bent natuurlijk)
  Bij Marokkanen zie je veel groepsgedrag. Dus ook als er iets wordt uitgevreten heb je vaker te maken met meerdere daders, terwijl het (strafbare) feit slechts één geval betreft.

  Anton, mocht je toch blijven volhouden dat je ondanks deze informatie toch het volste recht hebt om bepaalde bevolkingsgroepen te discrimineren, bedenk dan dat vaak strafbaar is. (Echter 70 jaar geleden was Jodendiscriminatie niet strafbaar. Nu wel.) Je maakt je dus mogelijk schuldig aan een strafbaar feit. 89% van de volgelingen van Wilders discrimineert. Dat zijn er dus zo'n 2 miljoen ofwel 15% van de blanke bevolking maakt zich schuldig aan een strafbaar feit.
  Kun jij dat verdedigen?

 • Anton Haaremans, za 08 december 2012 19:48 in reactie op Henk Veldman Reageer op Anton

  Anton

  je maakt me bang

 • Henk Veldman, za 08 december 2012 20:33 in reactie op Anton Haaremans Reageer op Henk

  Henk

  ["je maakt me bang "]
  Waarom? Omdat ik je het discrimnatierecht wil ontnemen, of omdat je bang bent in de cel terecht te komen omdat je koste wat kost toch je "recht" op disciminatie wil exploiteren? Immers je hebt al jarenlang te lijden gehad onder het feit dat je geen mensen mag discrimineren en dat pas sinds Bolkestein, Fortuyn en Wilders er wat milder mee wordt omgespongen ondanks de weerstand van de linkse elite, die immers al voor en tijdens de oorlog zich verzette tegen alle vormen van disciminatie?
  Jij hebt verteld hoe je hebt geleden onder de Marokkaanse terreur. Ik weet zeker dat je nog veel meer kan vertellen over de terreur wat je hebt ondergaan door de linkse elite die het verdommen toe te geven dat jij wel degelijk superieur bent en dus gewoon het recht hebt om de vele vele malen meerdere keren dat jij en/of je medevolksgenootjes/genottinetjes (uit het Duits: Volksgenossen und Volksgenossinnen) het recht hebben om mensen die niet gehoorzamen aan jullie eventjes op hun plaats te wijzen.

 • Anton Haaremans, zo 09 december 2012 05:33 in reactie op Henk Veldman Reageer op Anton

  Anton

  {Waarom? Omdat ik je het discrimnatierecht wil ontnemen, of omdat je bang bent in de cel terecht te komen omdat je koste wat kost toch je "recht" op disciminatie wil exploiteren? Immers je hebt al jarenlang te lijden gehad onder het feit dat je geen mensen mag discrimineren en dat pas sinds Bolkestein, Fortuyn en Wilders er wat milder mee wordt omgespongen ondanks de weerstand van de linkse elite, die immers al voor en tijdens de oorlog zich verzette tegen alle vormen van disciminatie?
  Jij hebt verteld hoe je hebt geleden onder de Marokkaanse terreur. Ik weet zeker dat je nog veel meer kan vertellen over de terreur wat je hebt ondergaan door de linkse elite die het verdommen toe te geven dat jij wel degelijk superieur bent en dus gewoon het recht hebt om de vele vele malen meerdere keren dat jij en/of je medevolksgenootjes/genottinetjes (uit het Duits: Volksgenossen und Volksgenossinnen) het recht hebben om mensen die niet gehoorzamen aan jullie eventjes op hun plaats te wijzen.}

  Nee gekkie, wat zich in jouw hoof afspeelt maakt me bang.
  De Duitsers komen er ook al aan, brrrrr jij hebt gelijk, discussie over, ga lekker liggen alles klar und so weiter.

 • Isis Maät, wo 05 december 2012 13:00 Reageer op Isis

  Isis

  De geperoxideerde proleet en zijn strijdmakkers Telegraaf en GeenStijl hebben weer hun zin: de eigenlijke discussie "Geweld op en rond het voetbalveld" op een walgelijke manier misbruiken.

  Ik heb er geen woorden voor, behalve dan dit (en laat ik het netjes zeggen): ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat hier sprake is van lijkenpikkerij.

 • peter h, wo 05 december 2012 13:15 in reactie op Isis Maät Reageer op peter

  peter

  Er was hier maar 1 lijk: en dat lag naast het voetbalveld...

  Waarom zou je niet een discussie mogen aangaan over de macho-cultuur binnen bepaalde groepen? Als je dat benoemd wil dat niet zeggen dat je gelijk de stoomtreinen naar het oosten zou willen laten rijden...

  Als je problematiek met eerwraak wil aanpakken dan kijk je toch ook naar bepaalde groepen? Hetzelfde met topbestuurders? En ja, dit soort voetbalgeweld wordt toch voornamelijk veroorzaakt door tokkies en vergelijkbare allochtone groepen.

  Pas als je de oorzaken durft te benoemen kan je kijken hoe je die cultuur kunt veranderen zodat ook de goeden in de groep niet onder die paar rotte appels hoeven te lijden.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 13:36 in reactie op peter h Reageer op drs

  drs

  'Waarom zou je niet een discussie mogen aangaan over de macho-cultuur binnen bepaalde groepen?'
  Dat is blijkbaar een stokpaardje voor sommigen, behalve als het om blanke allochtonen gaat.
  Het gaat niet om macho-cultuur binnen bepaalde groepen, maar om een ernstig misdrijf op het voetbalveld. Als dat tuig straks voor de rechter staat, worden zij op hun gedrag aangesproken. Niet hun (vermeende) cultuur staat voor de rechtbank.

 • peter h, wo 05 december 2012 14:41 in reactie op drs Zen Reageer op peter

  peter

  Juist door te doen alsof er geen enkel verband is met de achtergrond van deze jongens belemmer je ook mogelijke oplossingen...

  Waarom gebeuren dit soort incidenten dan nooit bij een hockeywedstrijd, een korfbalwedstrijd, een schaatswedstrijd, etc. etc?

  Omdat er blijkbaar toch een verschillen zijn tussen het publiek dat de verschillende sporten doet. Omdat in sommige groepen en wijken nou eenmaal anders aangekeken wordt tegenover 'eer', 'trots' en 'groepsgevoel'. Dat tref je toch vooral aan bij bepaalde culturen en de autochtone tokkies.

  Dat is gewoon een feit waar je hier pagina's vol over zou kunnen schrijven. Gaan we nu kijken hoe we dat kunnen veranderen? Of doen we alsof dit net zo vaak bij hoogopgeleide blanke jongeren voorkomt?

  (en ja, die jongeren doen weer andere dingen verkeerd en dat moet ook aangepakt worden)

 • drs Zen, wo 05 december 2012 19:21 in reactie op peter h Reageer op drs

  drs

  'Of doen we alsof dit net zo vaak bij hoogopgeleide blanke jongeren voorkomt?'
  Die lopen te klieren op een strandfeest, waar politieagenten zo bedreigd worden dat je moeten schieten. Een godswonder dat er een dode viel, in plaats van meer.
  Ze lopen te rellen in Haren, waar de honden geen brood van lusten. Ook een wonder dat daar geen doden bij zijn gevallen. En zo is er een lange lijst te maken van voorvallen, maar om te zeggen dat het aan de opleiding en de huidskleur ligt, zou discriminerend zijn.
  Blijkbaar vind je het prettig om de etnische kaart te spelen.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 19:33 in reactie op peter h Reageer op drs

  drs

  'Omdat er blijkbaar toch een verschillen zijn tussen het publiek dat de verschillende sporten doet.'

  En jij koppelt wangedrag een op een aan etniciteit, aan het allochtoon zijn, daarmee scheer je een hele bevolkingsgroep over een kam. Ik heb een aantal zeer hoog opgeleide allochtone collega's, medisch specialisten. Allochtone artsen in opleiding ben ik ook tegengekomen in een academisch ziekenhuis. Moslims zijn het, maar die zijn vanwege hun cultuur (dus slecht opgevoed, hondsbrutaal en korte lontjes) dus ook in staat om iemand op het voetbalveld dood te trappen.

  Zo neen, zijn ze dan een uitzondering? Begrijp je hoe misselijk makend het is als je zo over mensen praat en hoe je zo mensen tegen elkaar opzet?

 • Social Darwinist, wo 05 december 2012 14:14 in reactie op peter h Reageer op Social

  Social

  Over macho-personen gesproken. Heb je wel eens naa VI gekeken op RTL7? Ook niet echt een voorbeeldfunctie daar.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 16:54 in reactie op Social Darwinist Reageer op R.

  R.

  Hebben zij iemand doodgeschopt de laatste tijd?

 • - -, wo 05 december 2012 16:55 in reactie op Social Darwinist Reageer op -

  -

  Je mag best macho zijn, maar je moet wel je emoties kunnen kanaliseren en beseffen wat normaal is en wat niet. Je moet ook tegen een stootje kunnen.
  Mensen in elkaar slaan omdat ze je verkeerd aankijken is een voorbeeld van een macho die bovenstaande eigenschappen niet heeft.

 • Arie Roos, wo 05 december 2012 15:01 in reactie op peter h Reageer op Arie

  Arie

  [Waarom zou je niet een discussie mogen aangaan over de macho-cultuur binnen bepaalde groepen?]

  Wie heeft dan gezegd dat dat niet mag ?

  Sterker nog, het lijkt me juist uitermate nuttig om een discussie te beginnen over de macho-cultuur binnen de voetbalwereld. Daarom is het ook zo jammer, dat een aantal figuren de discussie hebben gekaapt, en het alleen nog maar over de Islam en Marokko willen hebben.

  [Als je dat benoemd wil dat niet zeggen dat je gelijk de stoomtreinen naar het oosten zou willen laten rijden...]

  Nee, natuurlijk niet. Maar dezelfde figuren die de discussie proberen te kapen, zijn ook de figuren die ervoor pleiten om de burgerrechten van bepaalde groepen in te perken. Dat lijkt me al erg genoeg.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 13:25 in reactie op Isis Maät Reageer op R.

  R.

  Leg eens uit dan: welke overeenkomsten zie jij tussen feiten benoemen en lijkenpikkerij?

 • Isis Maät, wo 05 december 2012 14:30 in reactie op R. Hartman Reageer op Isis

  Isis

  De xenofobe onderbuikgevoelens van je achterban bedienen over de rug van deze afschuwelijke gebeurtenis heeft niets met feiten te maken, maar alles met platvloerse domheid en eigen gewin.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 15:26 in reactie op Isis Maät Reageer op R.

  R.

  En waar maak jij dat uit op?

 • gerrie de vries, wo 05 december 2012 09:59 Reageer op gerrie

  gerrie

  drs zenn, blijf bij het onderwerp. Gaat over mensen die deel uitmaken van de samenleving, die in jou en mijn buurt wonen. Daar gaat hem om en dit word alleen maar van kwaad tot erger.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 11:07 in reactie op gerrie de vries Reageer op drs

  drs

  'Gaat over mensen die deel uitmaken van de samenleving, die in jou en mijn buurt wonen.'
  Inderdaad, niet op een verre planeet. Sommigen misdragen zich, maar zeer zeker niet allemaal. Laten we ons dan richten op die sommigen en de anderen met rust laten, die geen vlieg kwaad doen.

 • de REALITEIT ., wo 05 december 2012 11:24 in reactie op gerrie de vries Reageer op de REALITEIT

  de REALITEIT

  drs. Zen.
  Je vergeet onze padvinder, AHMED MARCOUCH, met zorg dat misdaad niet meer loont

 • annie koenders, wo 05 december 2012 16:32 in reactie op de REALITEIT . Reageer op annie

  annie

  Dan moet hij er ook echt wat aan doen ,weet je wat die jongens krijgen 1jaar om dat ze minderjarig.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 09:57 Reageer op R.

  R.

  Ik lees hier van verschillende reageerders dat ze trots zijn op het feit dat ze multiculti knuffelaars zijn. Dat is hun goed recht. Maar als ik hen dan vraag wat ze vinden van de uitingen van die multiculti parels betreft de laffe daad van Yassin dan geven ze niet thuis.

  Ik vraag dan ook af waarop ze dan zo trots zijn. Wat vinden ze dan zo geweldig aan die multiculti samenleving? Steevast krijg ik vaak reacties die niet inhoudelijk zijn. Ze komen erop neer dat de multiculti samenleving nou eenmaal bestaat en dat we er maar aan moeten wennen. Maar dat was niet de vraag. Niemand ontkent het bestaan ervan. Maar wat vinden ze nou zo geweldig? Zien ze Nederland graag als een socialogische dierentuin? Daarom nogmaals mijn vraag aan de multiculti knuffelaars:
  - wat vinden jullie van de uitingen van de cultuurverrijkende vriendjes van Yassin?
  - Wat vinden jullie nou zo prachtig aan de multiculti samenleving?

 • Marc 's Mening in de Marge, wo 05 december 2012 10:47 in reactie op R. Hartman Reageer op Marc

  Marc

  De consequentie van jou redenatie staat me niet aan. Jij wilt mensen met een andere huidskleur en een andere cultuur Nederland uit, omdat Nederland alleen van Blanke Nederlanders is.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 11:11 in reactie op Marc 's Mening in de Marge Reageer op R.

  R.

  Los van het feit dat je op drijfzand gebaseerde aannames doet is het geen antwoord op mijn vragen. Beantwoord gewoon eens deze twee vragen.

 • Marc 's Mening in de Marge, wo 05 december 2012 11:34 in reactie op R. Hartman Reageer op Marc

  Marc

  De multiculturele samenleving is geen bedenksel van links, het is een realiteit. Realiteitsontkenning is altijd gevaarlijk. Nederland kan niet terug naar de realiteit van de jaren 50. Het lands is veranderd in een multicultureel land.

 • hans detorenkraai, wo 05 december 2012 12:21 in reactie op Marc 's Mening in de Marge Reageer op hans

  hans

  Geachte Marc 's Mening in de Marge, dit is nu bepaald geen antwoord wat u geeft op de vraag van de heer R. Hartman. Een discussie is enkel zinvol als je naar elkaar luistert en reageert op elkaars op en aanmerkingen.
  De vraag van de heer R. Hartman was duidelijk uw antwoord geen antwoord jammer. Een gemiste kans voor u.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 12:23 in reactie op Marc 's Mening in de Marge Reageer op R.

  R.

  Je praat er omheen en haalt er dingen bij die niet worden benoemt. Ook ik ontken het bestaan van de multiculti samenleving niet. Lees mijn stukje nog maar eens terug en je zult het zien staan.

  Maar beantwoord nou gewoon mijn twee vragen eens. Wat is daar nu zo moeilijk aan?

 • Marc 's Mening in de Marge, wo 05 december 2012 13:16 in reactie op R. Hartman Reageer op Marc

  Marc

  Ik geef wel antwoord op je vraag. Maar het is niet een antwoord wat je wilt horen. Ik vind je vingergewijs gevaarlijk voor de Nederlandse samenleving. Het staat buiten kijf dat iedereen zich aan de wet moet houden, maar als je bevolkingsgroepen de schuld gaat geven van wat enkelen doen, dan kun je beter eens bij je zelf te rade gaan.

  Dit is een Nederlands probleem. Het zijn uitwassen van straatcultuur die in Nederland is ontstaan. Je ziet het net zo goed in achterstandswijken met vooral Nederlandse etniciteit.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 13:34 in reactie op Marc 's Mening in de Marge Reageer op R.

  R.

  Als jij kunt aangeven waarom je de multiculti samenleving zo prachtig vind dan wil ik dat zeker graag horen. Maar dat vertel je in de verste verte niet. Je praat in algemeenheden die niemand ontkent. We weten allemaal wel dat de multiculti samenleving bestaat. Maar niet iedereen is daar even blij mee. Sommigen wel, ik wil weten waarom.

 • Marc 's Mening in de Marge, wo 05 december 2012 13:47 in reactie op R. Hartman Reageer op Marc

  Marc

  Ik vind samenleving prachtig noch lelijk, goed nog slecht. De samenleving is zoals die is.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 14:58 in reactie op Marc 's Mening in de Marge Reageer op R.

  R.

  met doodschoppende allochtonen op de koop toe?

 • - -, wo 05 december 2012 16:59 in reactie op Marc 's Mening in de Marge Reageer op -

  -

  Dus jij zou ook in WOII tegen een jood zeggen: de nazi's zijn geen verzinsel, dat is gewoon realiteit. Je zou niet gaan nadenken over wat er nou slecht is aan nazi's en of er iets aan te doen valt?

  *NB: ik trek het hier even heel erg in het extreme om uit te leggen dat iets realiteit kan zijn, maar dat dat niet betekent dat je er niets mee moet doen. Uiteraard vergelijk ik niet de Multiculturele SL met nazi's of iets dergelijks.

 • Marc 's Mening in de Marge, do 06 december 2012 20:26 in reactie op - - Reageer op Marc

  Marc

  dit is toch wel de godwin in het kwadraat.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 12:05 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  'Los van het feit dat je op drijfzand gebaseerde aannames doet is het geen antwoord op mijn vragen.'
  Dat is wel heel gemakkelijk en zeer opvallend weer. Je legt wel anderen het vuur aan de schenen, zij moeten zich ten opzichte van jou verantwoorden en je haalt op een kleinerende manier uit.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 12:55 in reactie op drs Zen Reageer op R.

  R.

  Ik vraag slechts of ze niet om de hete brei heen willen draaien en mijn vragen willen beantwoorden, meneer de doctorandus.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 13:13 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  Jij verzint hete brij, speelt de allochtonen- en de multicultikaart en doet op een agressieve manier allerlei misselijkmakende aantijgingen over iedereen die het niet met je eens is. Het heeft bij jou helemaal niets te maken met die grensrechter. Je wil je gal weer eens spuwen over een hele bevolkingsgroep en links.

 • Godzilla de Godin, wo 05 december 2012 15:18 in reactie op drs Zen Reageer op Godzilla

  Godzilla

  ...en het is blank macho superieur gedrag ook nog eens :)

 • - drammer -, wo 05 december 2012 11:46 in reactie op Marc 's Mening in de Marge Reageer op - drammer

  - drammer

  Dit is een prima reactie als je geen enkel weerwoord hebt.

  Als dat jouw consequentie is? (lol)

 • Reinaert de Vos, wo 05 december 2012 10:59 in reactie op R. Hartman Reageer op Reinaert

  Reinaert

  Misschien moet je eens ophouden in GeenStijl-Wilders-Telegraaf generalisaties te blijven hangen. Je denigrerende taalgebruik als vriendjes en multiculti spreekt boekdelen. Wat is er mis met kijken wie of wat iets doet en waarom en dan pas je oordeel te vellen.

  Ik ken een aantal hoogopgeleide Marokkanen die zich doodschamen voor hun vaak oude buurtgenoten en/of geloofsgenoten. Als de opvoedcultuur rond dit geweld een rol speelt, benoem dat. Maar kijk dan ook eens naar de ontelbare blanke tokkies die de velden van oudsher beheersen. De kortelontjescultuur die je onder Marokkanen vaak ziet is bijvoorbeeld best iets dat je op de kaart kan zetten.

  De wereld is niet zo zwartwit. Ik vind andere culturen verrijkend op die momenten dat ze iets positiefs toevoegen aan de mijne en/of dat culturen gedeeld worden. Als iedereen zich lekker veilig in zijn eigen gelijkhuisje terugtrekt worden mensen naar, vervelend, zuur, soms racistisch en nationalistisch. Of onverschillig. Van welke etniciteit of cultuur je ook bent. Ik ben zelf altijd erg nieuwsgierig hoe andere nationaliteiten, etniciteiten of culturen tegen de mijne aankijken. Maar goed, niet iedereen kan dat hebben.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 11:59 in reactie op Reinaert de Vos Reageer op R.

  R.

  Ook jij beantwoord geen vragen maar kletst er omheen. Zeuren over de vorm dat ik het woord "vriendjes" en "multiculti' gebruik. Het eerste woord is een heel normaal Nederlands woord. Het tweede woord is een begrip die reageerders als Marc Schouten en Frank Lenssen gebruiken. Met de toevoeging van henzelf dat ze inderdaad knuffelaars zijn en er nog trots op zijn ook.
  Ik vraag me dan af waarom. En daar krijg ik van niemand antwoord op, ook van jou niet.

  Als je trots op iets bent of iets prachtig vind dan kan je toch ook uitleggen waarom je dat bent. Los nog van het feit dat ik echt heel erg benieuwd ben wat die trotse knuffelaars vinden van die cultuurverrijkers die Yassin toejuichen. Daar ben ik ook nog steeds erg benieuwd naar.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 13:37 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  'Ook jij beantwoord geen vragen maar kletst er omheen.'
  Nu moet Reinaert het ook ontgelden, omdat hij niet naar jouw pijpen danst. De lijst wordt erg lang.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 14:33 in reactie op drs Zen Reageer op R.

  R.

  Tuurlijk joh, maak de lijst met beeldvorming maar langer. Het enige wat je steeds beter laat zien is dat je geen antwoord hebt op open vragen.
  Ik stel nu al een aantal keer dezelfde vraag. Diverse mensen reageren zonder antwoord te geven op deze vraag. Daarom vraag ik het telkens weer. Jij noemt dat "naar je oijoen dansen". Zie je het verschil?

 • drs Zen, wo 05 december 2012 16:35 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  'Tuurlijk joh, maak de lijst met beeldvorming maar langer. Het enige wat je steeds beter laat zien is dat je geen antwoord hebt op open vragen.'

  Neen, R. Hartman, niet afschuiven. Geen huilie, huilie, ze doen het weer. Jijzelf jaagt mensen tegen je het harnas met je botte manier van reageren. De lijst mensen die dat beu zijn, wordt langer.

  Je hebt feitelijk antwoord gehad op je vragen, voor zover mensen zin in je gebullebak hadden. Maar blijkbaar beheers je het Hollands onvoldoende om het in je op te nemen. Wat jij presteert is geen debat, maar ordinair gebekvecht en Bokito-gedrag. Ik vraag me af wat je op een voetbalveld zou doen :-((((

 • drs Zen, wo 05 december 2012 13:47 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  'Het tweede woord is een begrip die reageerders als Marc Schouten en Frank Lenssen gebruiken. Met de toevoeging van henzelf dat ze inderdaad knuffelaars zijn en er nog trots op zijn ook.'
  Ze gebruiken het als een geuzennaam, dat is een gewoon Hollands verschijnsel, daterend uit de 80-jarige oorlog.
  Waarom zouden we in ons goede land niet trots mogen zijn op wat we bereikt hebben en dat we elkaar niet naar het leven staan. Daarin steken wij gunstig af, t.o.v. menig ander volk. Het is hier geen hemel op aarde, maar dan toch. Trots zijn mag van u allemaal niet. Het moet verdacht gemaakt worden.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 14:31 in reactie op drs Zen Reageer op R.

  R.

  Voor een doctorandus heb je wel heel veel woorden nodig om heel weinig te zeggen. Je haalt er dingen bij die niet geschreven zijn. Mensen mogen absoluut trots zijn op wie ze zijn en wat ze vinden. Ik vind het interessant om te weten waarom ze dat vinden en daar vraag ik dan naar. Maar ik krijg geen enkel antwoord, nog steeds niet.

 • Marc Schouten, wo 05 december 2012 14:54 in reactie op R. Hartman Reageer op Marc

  Marc

  "Het tweede woord is een begrip die reageerders als Marc Schouten en Frank Lenssen gebruiken. Met de toevoeging van henzelf dat ze inderdaad knuffelaars zijn en er nog trots op zijn ook.
  Ik vraag me dan af waarom."

  Wat loop je nou te zeuren. Ik heb die vraag al ruimschoots beantwoord. Jij leest alleen 'multi-culti, knuffelen en trots', en reageert daar vervolgens blind op zonder de rest de lezen en/of tot je door te laten klinken.

  Hadden we het al gehad over geestelijke luiheid.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 16:19 in reactie op Marc Schouten Reageer op R.

  R.

  Laten we er gemakshalve eens vanuit gaan dat je de vragen al hebt beantwoord en ik bovendien geestelijk lui ben. Zou je het stukje nog eens kunnen tonen waarin je antwoord geeft op de vragen, want ik heb ze dan kennelijk niet gezien.

 • Popeye Kamper, wo 05 december 2012 15:17 in reactie op R. Hartman Reageer op Popeye

  Popeye

  "Ik vraag me dan af waarom. En daar krijg ik van niemand antwoord op, ook van jou niet."

  Die multi knuffelnaars zijn trots op die vele marokkanen en Turken en Antilianen ect, ect, deze mensen doen het zo goed, die bewijzen allen dat jij uit je nek zit te lullen. Snap je nu waarom wij en zij blij zijn met elkaar.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 16:21 in reactie op Popeye Kamper Reageer op R.

  R.

  Leg eens uit waarom ik uit mijn nek zit te lullen?

 • koning pruts, wo 05 december 2012 12:50 in reactie op Reinaert de Vos Reageer op koning

  koning

  Mooi verhaal, geen antwoord op de vraag. Probeert u het nog eens. Leg gewoon met drie zinnen uit waarom je trots bent.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 11:10 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  'Zien ze Nederland graag als een socialogische dierentuin?'
  Huppekee, daar ga je weer. Wat een aantijging, laat die koffie gewoon eens staan.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 12:01 in reactie op drs Zen Reageer op R.

  R.

  Zijn vragen hetzelfde als aantijgingen? Wees eens een kerel en beantwoord netjes vragen. Nu lijkt het net of het het antwoord wel weet maar niet wil zeggen.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 14:11 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  'Zijn vragen hetzelfde als aantijgingen?'
  In jouw geval wel en lees je berichten maar eens na. Natuurlijk zul je weer op een dreigende manier rekenschap, feiten en argumenten eisen. Een ander kan die nooit geven, tenzij ze helemaal in je waan meegaan.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 15:29 in reactie op drs Zen Reageer op R.

  R.

  Dus als het een feit is dat de dader 16 jaar is, dan is dat een aantijging?

 • jan klaaasen, do 06 december 2012 11:17 in reactie op drs Zen Reageer op jan

  jan

  geef inderdaad eens antwoord op de vragen van R. Hartman.

  Ze raken volgens mij de kern: namelijk dat jullie niet tolerant tov die mensen die liever niet in een multiculturele samenleving wonen. Niet omdat ze bekrompen zijn, maar omdat ze snappen dat een gemeenschappelijke cultuurzorgt voor meer binding en een efficiente maatschappij. Zoals Marc Steyn bijvoorbeeld zegt: zij beseffen dat je voor een out-of-the-box cultuur ervaring ook een keer op vakantie kan gaan in het verre buitenland ipv je hele land op te zadelen met allerlei import door de grenzen open te zetten. WAT IS DAAR MIS MEE?

 • Erwin Schenk, wo 05 december 2012 12:24 in reactie op R. Hartman Reageer op Erwin

  Erwin

  "Maar als ik hen dan vraag wat ze vinden van de uitingen van die multiculti parels betreft de laffe daad van Yassin dan geven ze niet thuis."

  Dat komt omdat niet iedereen zich als narcistische luidruchtige bosaap geroepen voelt morele open deuren in te trappen maar liever in debat gaan zonder wij/zij stoornis.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 13:00 in reactie op Erwin Schenk Reageer op R.

  R.

  In een debat geef je antwoorden op vragen en kom je met argumenten. Nu wordt er alleen omheen gedraaid.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 13:40 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  Ook Erwin luistert niet naar je. Hoe zou dat nu toch komen?

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 14:37 in reactie op drs Zen Reageer op R.

  R.

  Omdat de antwoorden die ze eigenlijk zouden willen geven hen niet aanstaan? An inconvient truth?

 • Crunchy Frog, wo 05 december 2012 13:41 in reactie op R. Hartman Reageer op Crunchy

  Crunchy

  In een debat stel je ook vragen die echte vragen zijn, en geen vermomde meningen.
  In een debat luister je ook naar de reacties die op je vragen komen, zelfs als dat niet de antwoorden zijn die je in je eigen hoofd hebt.
  In een debat speel je ook op de bal en niet op de man.

  Jij eist van anderen dat ze zich aan regels van het debatteren houden, maar je neemt er zelf een loopje mee. Dan moet je ook niet gaan zeuren als mensen het spelletje niet met je mee willen spelen.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 14:38 in reactie op Crunchy Frog Reageer op R.

  R.

  Wat is er niet echt aan open vragen?

 • Crunchy Frog, do 06 december 2012 12:41 in reactie op R. Hartman Reageer op Crunchy

  Crunchy

  @"Wat is er niet echt aan open vragen?"

  Als jij serieus had willen weten wat ik bedoel, had je kunnen vragen: "Wat vind jij niet echt aan de vragen die ik stel?"

  In plaats daarvan verschuil je je achter weer zo'n gratuite retorische vraag, die alweer een veronderstelling bevat (die ik dan kennelijk maar weer moet accepteren, SIR THANK YOU VERY MUCH SIR!), en waar eigenlijk maar één antwoord op mogelijk is.
  Daarmee geef je alweer een aardig voorbeeld van wat ik bedoel.

 • Marc 's Mening in de Marge, wo 05 december 2012 14:10 in reactie op R. Hartman Reageer op Marc

  Marc

  Misschien omdat we het debat op een ander (lees hoger) niveau willen voeren dan het niveau van de onderbuik.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 15:30 in reactie op Marc 's Mening in de Marge Reageer op R.

  R.

  En hoe ziet dat hogere niveau er volgens jou uit?

 • Han van der Horst, wo 05 december 2012 13:36 in reactie op R. Hartman Reageer op Han

  Han

  Antwoord op vraag 1: de reacties van de vriendjes die de vrijlating van Yassin eisen zijn walgelijk.
  2. Wat je onder de multi-culti-samenleving verstaat is mij niet helemaal duidelijk. Die heeft tal van voordelen. Zo is het een uitvinding van immigranten dat je je warme eten aan de deur bezorgd kunt krijgen en bij mij in de buurt zijn zij verantwoordelijk voor de wederopstanding van de kleine middenschap. Een prachtige kerk is gered door het feit dat nogal caraibisch en Afrikaanse getint kerkgenootschap er nu huur voor betaalt. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

  Wat is het échte probleem? Het echte probleem is dat je meedoet aan het grote wegkijken, het wegkijken van het feit dat voetbal een verziekte sport is. Komt dat door de multiculturele samenleving? Ik zie de hooligans nooit optrekken onder de groene vlag van de islam. 't Zijn trouwens als je goed kijkt allemaal autochtone Nederlanders. Op de een of andere manier maakt de subcultuur rond voetbal het slechtste in de mensen wakker. En dáár zwijgen we liever over want er zijn te grote belangen mee gemoeid.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 14:43 in reactie op Han van der Horst Reageer op R.

  R.

  Dank je Han. Jij ben de eerste en enige die inhoudelijk vragen beantwoord. Ik ben het inhoudelijk gedeeltelijk niet met je eens, maar dat mag. Nu komen we tenminste ergens.

  Ik ben het volledig eens met je antwoord op vraag 1. De reden dat ik deze vraag stelde is namelijk dat menigeen hier ageert tegen de tweet van Wilders die melding maakt van het gegeven dat de daders allochtoon zijn. Maar dezelfde reageerders zijn stil als het gaat om de tweets van de vriendjes van Yassin. Dat vind ik vreemd en daarom stel ik er vragen over.

  Ik begrijp je antwoord op vraag 2, maar ben het inhoudelijk niet met je eens. Het is goed om te zien dat er initiatieven zijn die een buurt ten goede komen. Maar dit gebeurt helaas nog te weinig. De reden waarom is hier waarschijnlijk niet de aangewezen plek om dat te bespreken.

 • Gerard de Bruin, wo 05 december 2012 13:40 in reactie op R. Hartman Reageer op Gerard

  Gerard

  Je kunt er bij dit soort discussie op wachten: Eerst Gele Geert, Geenstijl en het voormalig lijfblad van de NSB en vervolgens melden zich de Hartmannetjes onder ons die de multcultiknuffelaars wel eens even de oren zullen wassen.

  Re: R. Hartman, wo 05 december 2012 09:47
  Het waren gisteravond (bijvoorbeeld in NieuwZuur) met name allochtonen die hun afschuw over deze walgelijke ontsporing uitspraken.
  Maar het is nadrukkelijk geen allochtonenprobleem, hoe graag bepaalde lieden dat er ook van zouden willen maken. Het is een hufterprobleem. Daar zit geen kleur aan.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 14:45 in reactie op Gerard de Bruin Reageer op R.

  R.

  Het is een hufterprobleem waar in dit geval de daders allochtoon zijn. Waarom mag je dat niet benoemen? Het is toch een feit? Net zoals hun leeftijd een feit is..

 • Gerard de Bruin, wo 05 december 2012 16:01 in reactie op R. Hartman Reageer op Gerard

  Gerard

  ... omdat dat van geen belang is voor het probleem. U mag van mij alles roepen. Alleen is het niet altijd even relevant.

  Zo gauw ergens iemand kans ziet om de zaak terug te brengen tot een 'allochtonenprobleem' of iets met multiculti zoals u kennelijk liever heeft, is de angel er uit en kunnen de overige voetbalhufters weer vrolijk verder hufteren.
  (Hoeveel allochtonen tref je zondag in de Arena of de Kuip aan, die na afloop de binnenstad verbouwen?)

 • Arie Roos, wo 05 december 2012 13:44 in reactie op R. Hartman Reageer op Arie

  Arie

  [- wat vinden jullie van de uitingen van de cultuurverrijkende vriendjes van Yassin?]

  Wat is eigenlijk de zin van deze vraag ? Ze voegt helemaal niets toe aan de discussie die gevoerd wordt, want je vraag naar persoonlijke voorkeuren. Over smaak valt niet te twisten.

  Multiculti knuffelaars is overigens een geuzennaam. Het is een uitdrukking die door Wilders of een van zijn vriendjes is verzonnen om hun politieke tegenstanders lekker denigrerend persoonlijk aan te vallen, zodat er niet op de argumenten ingegaan hoeft te worden. Maar net als met de geuzen 400 jaar geleden hebben deze politieke tegenstanders de uitdrukking inmiddels omarmd.

  Als je kijkt naar de mensen die door Wilders e.a. multiculti knuffelaars worden genoemd, dan gaat dat over het algemeen over mensen die fel tegenstander zijn van het inperken van fundementele rechten van burgers. Ik snap best dat iemand die dat vind daar trots op is.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 14:48 in reactie op Arie Roos Reageer op R.

  R.

  Zoals ik al een aantal keer heb uitgelegd heb ik deze vraag gesteld omdat mensen aanstoot namen aan een tweet van Wilders. Maar geen enkele reactie gaven op de tweets van de vriendjes van Yassin. Dat vind ik opvallend en daarom vraag ik er naar.

  De term multiculti knuffelaar gebruiken Marc en Frank voor hunzelf. En daarom neem ik hun eigen koosnaampje van ze over.

 • Arie Roos, wo 05 december 2012 15:30 in reactie op R. Hartman Reageer op Arie

  Arie

  [Zoals ik al een aantal keer heb uitgelegd heb ik deze vraag gesteld omdat mensen aanstoot namen aan een tweet van Wilders. Maar geen enkele reactie gaven op de tweets van de vriendjes van Yassin. Dat vind ik opvallend en daarom vraag ik er naar.]

  Tsja, ik kan alleen maar voor mezelf spreken, maar ik vind dat niet zo raar. Wilders is een politicus wiens partij met 15 zetels in de Tweede Kamer zit; hij heeft politieke macht. Zijn uitspraken zijn dus een stuk belangrijker dan die van een paar opgeschoten pubers, die verder helemaal niets in de melk te brokkelen hebben.

  Sowieso, het is een bekend menselijk verschijnsel dat vrienden die iets verkeerd doen in bescherming worden genomen. Nog niet zo lang gelden kwam Leon de Winter op voor zijn vriendjes Badi Hari en Bram Moscovicz; dat is eigenlijk hetzelfde mechanisme. Dat is allemaal niet zo leuk, natuurlijk, maar eigenlijk is het heel erg voorspelbaar.

  [De term multiculti knuffelaar gebruiken Marc en Frank voor hunzelf]

  Precies, dat is wat ik probeer te zeggen: het is een geuzennaam geworden. Ooit bedoeld als rechts pesterijtje is het veranderd in iets waar je trots op kunt zijn.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 16:27 in reactie op Arie Roos Reageer op R.

  R.

  Leon kwam inderdaad op voor zijn vriendjes. Heb je toen de reacties gezien hier op Joop?

  En nu hoor je niks over de ronduit pijnlijke en gruwelijke reacties van de vriendjes van Yassin. Ze mogen dan wel jong zijn, ze weten echt wel heel goed wat voor gevoelens hun reacties teweeg kunnen brengen. Want je wilt toch niet suggereren dat die typetjes een beetje onderontwikkeld zijn? Toch?

 • Arie Roos, wo 05 december 2012 16:59 in reactie op R. Hartman Reageer op Arie

  Arie

  [Leon kwam inderdaad op voor zijn vriendjes. Heb je toen de reacties gezien hier op Joop?]

  Nee, ik was hier toen niet zo actief. Maar mooi dat je het mechanisme snapt. Dat soort gedrag komt veel vaker voor.

  [En nu hoor je niks over de ronduit pijnlijke en gruwelijke reacties van de vriendjes van Yassin. Ze mogen dan wel jong zijn, ze weten echt wel heel goed wat voor gevoelens hun reacties teweeg kunnen brengen. Want je wilt toch niet suggereren dat die typetjes een beetje onderontwikkeld zijn? Toch?]

  Zelfs autochtone gymnasium kinderen met hoogopgeleide ouders maken grove fouten met sociale media; dat een paar jongeren uit een achterstandswijk dat ook doen lijkt me niet zo raar, eigenlijk.

 • Social Darwinist, wo 05 december 2012 14:19 in reactie op R. Hartman Reageer op Social

  Social

  U vraagt:
  *..wat vinden jullie van de uitingen van de cultuurverrijkende vriendjes van Yassin?
  - Wat vinden jullie nou zo prachtig aan de multiculti samenleving? ..*

  @1: Soms zijn uitingen niet te pruimen. Soms die van jouw trouwens ook niet

  @:2 Dat valt niet uit te leggen aan iemand die in Persingen woont.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 15:45 in reactie op Social Darwinist Reageer op R.

  R.

  @1: Soms zijn uitingen niet te pruimen. Soms die van jouw trouwens ook niet

  --> in welke gevallen wel en in welke niet?

  @:2 Dat valt niet uit te leggen aan iemand die in Persingen woont.

  --> daar woon ik niet, dus doe je best

 • martijn baartse, do 06 december 2012 14:45 in reactie op R. Hartman Reageer op martijn

  martijn

  Ik ben bang dat ik een dag te laat ben, maar ik wilde toch graag nog reageren.

  Uit uw tekst begrijp ik dat het u verbaasd dat er mensen zijn die zeggen trots te zijn op het feit dat ze multikulti knuffelaars zijn en dat u dat zou willen begrijpen. Het schijnt mij dat u een veilige en respectvolle samenleving erg belangrijk vindt en dat u zich niet voor kunt stellen dat er mensen zijn die zoiets zeggen terwijl er zulke dingen gebeuren.

  Ik ben benieuwd of mijn indruk klopt.

  Ik ken de uitingen van de vrienden van Yassin niet, maar van wat ik er hier over gelezen heb neem ik aan dat ik daar niet vrolijk van zou worden. Van de uitingen van Wilders zou ik denk ik ook niet blij worden en dat word ik van de meeste uitingen hier helaas ook niet. Ik zou graag zien dat er meer naar elkaar geluisterd zou worden omdat ik begrip zo belangrijk vind.

  Wat de multiculturele samenleving betreft, dat begrip is voor mij te vaag. Dat deze man doodgeslagen is vind ik vreselijk. Respekt voor het leven is waardevol voor mij. Misschien zou u uw vraag over de multiculturele samenleving kunnen specificeren?

  Ik hoop dat u ondanks mijn late reageren nog een reactie zou willen schrijven.

 • erik van velzen, wo 05 december 2012 09:48 Reageer op erik

  erik

  Wat mij verbaasd is het feit dat na het incident iedereen over is gegaan tot de orde van de dag. De grensrechter keek een ander potje en dronk zijn drankje in de kantine. De daders mochten zich omkleden, de grens nog even wat woorden toe voegen en gingen daarna naar huis. Is het amateur voetbal dan al zo gewend aan dit soort incidenten dat ze direct weer verder gingen met wat ze altijd doen op een zaterdag?
  Ik kom niet bij voetbal, wel bij andere sporten en vind dit zeer vreemd.

 • azazel schrijver, wo 05 december 2012 11:04 in reactie op erik van velzen Reageer op azazel

  azazel

  Je zou eens moeten weten wat in het Amateurvoetbal in de lagere regionen tot normaal is verworden. Opstootjes waarbij rake klappen vallen en mensen letterlijk even knockout gaan worden met de mantel der liefde bedekt. En afgedaan als het moment van emotie. Dat heb ik nu een paar keer al meegemaakt in het Veteranen voetbal waar ik nu al een paar jaar actief in meespeel. Schrikbarend veel geweldsincidenten worden met de mantel der liefde bedekt.

 • Monique Willems, wo 05 december 2012 11:13 in reactie op erik van velzen Reageer op Monique

  Monique

  Ik begrijp dat ook niet.
  Hoezo tuchtrecht?
  Via de Arbowet kom je toch gauw bij ongewenste omgangsvormen, cq spoorboekje volgen en uitkomen bij aangifte doen.

  Verder ongeval tot bijna ongeval registratie en arts onderzoek laten doen en vervolgens preventieve maatregelen nemen en/of bestaande verbeteren.

  Maar ja, dit verstand gaat de macho's voorbij, net als bij Arbo. Vinden ze vaak ook te soft (je hoeft mss ook niet tot in de punt en komma veiligheid te regelen bij een lampje verwisselen, maar domme kracht is iets wat je vaak tegenkomt bij Arbo-sabotage, nu bij voetbal dus.)

 • drs Zen, wo 05 december 2012 12:08 in reactie op Monique Willems Reageer op drs

  drs

  'Verder ongeval tot bijna ongeval registratie en arts onderzoek laten doen en vervolgens preventieve maatregelen nemen en/of bestaande verbeteren.'
  Een kind kan de was doen, zou je zeggen.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 11:16 in reactie op erik van velzen Reageer op drs

  drs

  'Ik kom niet bij voetbal, wel bij andere sporten en vind dit zeer vreemd.'
  Het is ook vreemd, morbide eigenlijk.

 • Monique Willems, wo 05 december 2012 09:18 Reageer op Monique

  Monique

  Het gemiddelde verstand van de KNVB:
  "ja, zo'n 20 scheidsrechters kappen er mee na geestelijke gemarteld te zijn", "doet niets, de aanwas is er gelukkig ook. Jonge voetballers die een training doen...blah blah kwebbel jiskefet."

  Kortom we hebben genoeg kanonnenvoer.

 • Adrie Eirda, wo 05 december 2012 08:29 Reageer op Adrie

  Adrie

  Tijd voor een signaal. En niet alleen bij de amateurs.
  Een oproep aan de NOS: dit weekend geen studio sport (of in elk geval geen voetbal er in).

 • de REALITEIT ., wo 05 december 2012 08:01 Reageer op de REALITEIT

  de REALITEIT

  Ik heb het over ca, 30 jaar geleden toen mijn zoons nog voetbalden bij de mini's.
  Het was toen nog niet gewelddadig, maar niettemin op zaterdag om 09.00 uur stonden er al vaders en moeders groffe taal te spuien.
  Gewoon lomp.

  'S-middags zat bijna de hele groep kinderen en ouders in de sporthal om te basketballen. Alles was ineens keurig vanaf de kleedkamer tot in de sportkantine.
  Gewoon gezellig.

  Blijkbaar hoort bij voetbal een rode lap en grof geschut.
  De voetbalverenigingen weten precies waar de etterbakken zitten.
  Tegen welke clubs je met lol kunt spelen en daar waar je risico's loopt.

  Laten wij voor die etterbakkenclubs een eigen competitie beginnen , zodat ze na afloop van een wedstrijd nog even onderling gezellig kunnen kickboksen.
  Blijkbaar is daar behoefte aan bij bepaalde clubs.

 • Anja Lodewijks, wo 05 december 2012 09:09 in reactie op de REALITEIT . Reageer op Anja

  Anja

  "op zaterdag om 09.00 uur stonden er al vaders en moeders groffe taal te spuien."

  Zoiets?
  https://www.youtube.com/watch?v=qr4xIKHX9ks

 • drs Zen, wo 05 december 2012 09:27 in reactie op de REALITEIT . Reageer op drs

  drs

  'Laten wij voor die etterbakkenclubs een eigen competitie beginnen , zodat ze na afloop van een wedstrijd nog even onderling gezellig kunnen kickboksen.'
  Een heel slimme oplossing, alleen inconsequent. Gooien we meteen ons rechtstelsel overboord en laten iedereen die wil moorden, verkrachten, inbreken, stelen, frauderen e.d. rustig hun gang gaan. Daar is blijkbaar behoefte aan bij sommigen. Kortom: DOEN :-(

 • de REALITEIT ., wo 05 december 2012 11:15 in reactie op drs Zen Reageer op de REALITEIT

  de REALITEIT

  Ons rechtssysteem ? Bestaat dat nog ?
  Dan krijgen die kickers wat aanvullende taakstraffen. Komen toch niet om te schoffelen.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 12:12 in reactie op de REALITEIT . Reageer op drs

  drs

  'Ons rechtssysteem ? Bestaat dat nog ?'
  Zo eentje dus. Je bent echt een gelovige.

 • - drammer -, wo 05 december 2012 09:33 in reactie op de REALITEIT . Reageer op - drammer

  - drammer

  Wat dit verhaal met het doodslaan van de grensrechter te maken heeft ontgaat me. Maar misschien kun je dat nog even duidelijk maken.

  Dan ben je in jouw verhaal behoorlijk aan het uitsluiten, wat weer inhoud dat er voor bepaalde personen geen plaats is. Discriminatie, het zou betekenen dat alle etterbakjes aan de kant zullen staan.

  Dat betekend dat alle "bontkraagjes" niet meer mee mogen doen?

 • de REALITEIT ., wo 05 december 2012 11:17 in reactie op - drammer - Reageer op de REALITEIT

  de REALITEIT

  Wat dit verhaal met het doodslaan van de grensrechter te maken heeft ontgaat me.
  Dat verbaast mij niet, want snappen is niet jou sterkste punt.

 • - drammer -, wo 05 december 2012 17:11 in reactie op de REALITEIT . Reageer op - drammer

  - drammer

  Mag ik jouw terugverwijzen van jouw bijdrage van 08.01 op woensdag 5-12-12? Lees dat nog maar eens een keer en mocht het dan niet duidelijk zijn, dan lees het nogmaals.

  Kom je er dan nog niet uit, dan wil ik het plezier nog een keer uitleggen, nog een keer, nog een keer, nog een keer...

  Succes! Veel licht en kracht!

 • gerrie de vries, wo 05 december 2012 07:40 Reageer op gerrie

  gerrie

  Iedereen die hier openlijk zijn gal spuugt over marokkanen krijgen steeds meer het gelijk aan hun zijde, kijk maar naar de reacties op twiitter van hun vrienden. Geen een marokkaanse organisatie treed naar buiten, waar is onze abdel kader, of onze marokkaanse acteur van het goude kalf die had ook toen zijn mond vol maar nu in geen velden of wegen te bekennen. En joop schouten dit zijn geen kinderen meer.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 09:20 in reactie op gerrie de vries Reageer op drs

  drs

  'Geen een marokkaanse organisatie treed naar buiten, waar is onze abdel kader, of onze marokkaanse acteur van het goude kalf die had ook toen zijn mond vol maar nu in geen velden of wegen te bekennen.'
  Waarom vindt u dat nu zo nodig? JIJ legt de relatie met wangedrag en geloof, etnische achtergrond en huidskleur. Meneer Van Rey en Erik Staal gingen ook over de schreef, maar moeten daarom Boris v.d. Ham (Humanistisch Verbond), de bisschop van Rotterdam en Roermond, dominee Visser en rabbijn Evers daar dan afstand van nemen, want die zijn toch de vertegenwoordigers van ONZE cultuur?

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 11:31 in reactie op drs Zen Reageer op R.

  R.

  Heel bijzonder dat je blijft zeuren over Wilders. Hij zou geen medeleven tonen met het slachtoffer en de nabestaanden. Maar met geen woord praat je over de reacties van het allochtone tuig dat Yassin toejuigt.

  Waarom die selectieve verontwaardiging?

  Je blijft maar komen met voorbeelden van het niveau" ja maar zij zijn ook stout hoor". Als je een beetje oplet dan zie je de publieke verontwaardiging betreft de mensen die jij noemt. Waarom altijd dat wijzen naar wat een ander doet als we het hier hebben over allochtoon tuig wat een onschuldige Hollander doodtrapt?

 • de REALITEIT ., wo 05 december 2012 12:14 in reactie op R. Hartman Reageer op de REALITEIT

  de REALITEIT

  Ho, ho. Wilders is gewoon een cabaretier, die over zijn gebruiksdatum is.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 13:04 in reactie op de REALITEIT . Reageer op R.

  R.

  Zou goed kunnen. Ik ben geen fan van fan, wel beroep hij ook heeft. Maar onze grote doctorandus Zen raakt helemaal van de kaart als hij een tweet ziet van Wilders die ageert tegen de allochtone daders. tegelijkertijd weigert hij, of is hij niet in staat, om te antwoorden wat hij vindt van de tweets van de Yassin aanhangers. Vreemd toch, vind je niet? Wel een zeer uitgesproken mening hebben over 1 persoon die een walgelijke daad veroordeeld, maar geen mening (willen) geven over een hele groep die dezelfde daad toejuicht.

 • de REALITEIT ., wo 05 december 2012 13:31 in reactie op R. Hartman Reageer op de REALITEIT

  de REALITEIT

  Yassin werd in de ochtend van 22 maart 2004 door het Israëlische leger gedood met drie raketten die werden afgeschoten vanuit een gevechtshelikopter op het moment dat hij een moskee verliet.

  Leuke vrienden heb jij. Iemand in de kont schieten als hij de Moskee verlaat.
  Bij die vrienden van jou ben je nergens meer veilig.
  Van je vrienden moet je het maar hebben.

 • de REALITEIT ., wo 05 december 2012 13:35 in reactie op R. Hartman Reageer op de REALITEIT

  de REALITEIT

  Was die Yassin ook toevallig grensrechter ? Dan zou ik het nog kunnen snappen.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 14:50 in reactie op de REALITEIT . Reageer op R.

  R.

  Nieuws volgen is niet je sterkste punt? Yassin Dardak is een van de verdachten in het doodschoppen van de grensrechter. Wist je dat niet of wilde je dat niet weten?

 • drs Zen, wo 05 december 2012 13:22 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  'Waarom altijd dat wijzen naar wat een ander doet als we het hier hebben over allochtoon tuig wat een onschuldige Hollander doodtrapt?'

  Ik wijs niet naar een ander. Inderdaad, we hebben het hier over tuig dat een grensrechter doodtrapt.

  Doodtrappen is een misdrijf, of het slachtoffer onschuldig is of niet. Dat het slachtoffer Hollander is, doet ook niet ter zake. Het is tuig en het is een tragedie, maar voor jou is dat niet voldoende. JIJ maakt er een rassen- en nationaliteitenkwestie van, niet ik.

  Ik begrijp dat kritiek op Geert Wilders verkeerd bij je valt. Hij gedroeg zich met zijn tweet ongepast. Dit is geen onderwerp op politieke munt uit te slaan, ook niet voor jou!

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 15:02 in reactie op drs Zen Reageer op R.

  R.

  We praten in een cirkel. Ik benoem feiten. En die feiten komen jou blijkbaar niet zo goed uit. Je ziet zelfs een politicus die politiek gewin zou proberen te halen. Alleen maar omdat hij zijn afschuw uitspreekt. En daar reageer je heel heftig op. Dezelfde reactie laat je achterwege als de vriendjes van de vermeende doodschopper op twitter staan te juichen om zijn daad. Kan je uitleggen waarom je zo selectief verontwaardigd bent over tweets aangaande deze gruwelijke zaak?

 • peter h, wo 05 december 2012 00:06 Reageer op peter

  peter

  Natuurlijk moet je niet generaliseren, maar toch ben ik wel benieuwd hoe de verhoudingen liggen bij dit soort incidenten tussen allochtoon en autochtoon.

  In de beeldvorming, en uit mijn eigen ervaringen langs de lijnen, blijkt toch dat verhoudingsgewijs bepaalde groepen sneller opgefokt zijn dan anderen. Hetzelfde gedrag wat je ziet in de openbare ruimte en in het openbaar vervoer kom je ook op de velden tegen.

  Het maakt voor de straf en de nabestaanden niets uit wat voor achtergrond iemand heeft, maar als je het als maatschappij wilt aanpakken heeft het wellicht toch zin om niet je kop in het zand te steken voor de waarheid.

  Kijk eens een paar keer naar 'opsporing verzocht' en je moet toch constateren dat de verhouding allochtoon/autochtoon in de criminaliteit en het geweld niet overeenkomt met de verhouding van de populatie. Waarom is dat nou zo lastig omdat te benoemen?

 • drs Zen, wo 05 december 2012 08:12 in reactie op peter h Reageer op drs

  drs

  'Waarom is dat nou zo lastig omdat te benoemen?'
  In 'Opsporing verzocht' zie je inderdaad gekleurde gezichten. Dus zal het wel aan het geloof, afkomst of huidskleur liggen, dus deugen alle allochtonen niet. Dat is de redenering van wakker Nederland. Doe je niet aan dit spelletje mee, dan zou je jezelf moreel superieur vinden.

  Na de ellende in Haren en Hoek van Holland verschenen veelal witte gezichten bij "Opsporing Verzocht". Toen werd de link niet gelegd met huidskleur, geloof, maar waren het ziek ontspoorde types, die uit waren op rellen.

  Blanke autochtonen, of zie je relschoppers?
  http://www.youtube.com/watch?v=cz1olPx_xZM
  http://www.youtube.com/watch?v=dHcctnTVWRU

  Ook bij fraude zaken en graaien bij onder andere woningbouwverenigingen wordt nooit een link gelegd met huidskleur of geloof. Ook heel vreemd.
  Blanke allochtoon, of fraudeur?
  http://www.youtube.com/watch?v=P2QrryvfVO4
  http://www.youtube.com/watch?v=fqELM321K84

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 09:47 in reactie op drs Zen Reageer op R.

  R.

  Na de rellen in Haren en HvH spraken autochtonen hun afschuw uit over het wangedrag van de dwazen die meededen aan deze rellen. De vieze vriendjes van lafbek Yassin juichen zijn daden toe. Dat is het verschil!

  Ben nog steeds zo blij met onze multiculti samenleving als een stel allochtonen een familielid van jou doodtrappen? Ga je dan ook zeggen: "ja maar die blanken zijn ook stout hoor"?

  Het is op geen enkele wijze goed te praten wat die relschoppers in Haren en HvH hebben gedaan. Overigens waren daar niet alleen autochtonen bij betrokken. Maar dat is nog steeds van een andere orde dan het doodschoppen van een supporter of grensrechter door allochtoon tuig.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 11:30 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  'Maar dat is nog steeds van een andere orde dan het doodschoppen van een supporter of grensrechter door allochtoon tuig.'
  Op JOOP was er een enkeling die zei dat het in Haren om blanken ging. Dat werd niet in dank afgenomen, want dat mocht niet gezegd worden. Dat was racistisch, je mag ze niet allemaal over een kam scheren. Wat raar nou toch?

  In deze discussie gaat het allang niet meer over die man die doodgetrapt is, maar over de multiculturele samenleving en het feit dat alle allochtonen slecht zouden zijn. Iemand die daar anders over denkt en wijst naar de geweldspiraal in de voetbalwereld moet zich voor jou verantwoorden.

  Door valse tegenstellingen in het leven te roepen verziekt de sfeer steeds verder. Het gaat allang niet meer om het oplossen van maatschappelijke problemen, als dat al kan, nee er wordt sinds Fortuyn een spelletje allochtonen bashen en links bashen van gemaakt. Als je daar iets tegen inbrengt is het hek helemaal van de dam.

  Waarom moet ik me verantwoorden voor het gedrag van een stel etterbakken en ongeleide projectielen? Omdat ik niet wil dat mensen vanwege hun afkomst, geloof, geaardheid e.d. gediscrimineerd worden? Omdat jij het in je bolle hoofd gehaald hebt om mij en anderen een multiculti knuffelaar te noemen? En jouw gedrag zou zo verheven zijn en beschaafd? Kom nou toch.

  Racisme maakt van iedereen een slachtoffer. Het gaat namelijk steeds verder.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 12:33 in reactie op drs Zen Reageer op R.

  R.

  kalm aan doctorandus. Iemand met jouw intelligentie moet vast wel in staat zijn om twee vragen te beantwoorden.

  Vragen stellen is namelijk niet hetzelfde als je moeten verantwoorden. Iemand van jouw niveau zou dat toch wel moeten weten.

  Zoals ik al eerder aangaf (deze reactie zit hopelijk nog in de wachtrij) zijn het mensen zelf die zich multiculti knuffelaar noemen. Kijk maar naar de reacties van Frank Lenssen en Marc Schouten. Wie ben ik om hen iets anders te noemen als ze deze term voor zichzelf gebruiken?

  Toon jij trouwens eens aan dat hier iemand heeft gezegd dat ALLE allochtonen slecht zijn. Want dat is wat je beweerd.

 • Piet de Geus, do 06 december 2012 02:48 in reactie op R. Hartman Reageer op Piet

  Piet

  "Na de rellen in Haren en HvH spraken autochtonen hun afschuw uit over het wangedrag van de dwazen die meededen aan deze rellen."

  Oh ja? Volgens mij was er na HvH zelfs een stille tocht waarbij het onderwerp van de uitgesproken afschuw juist de politie was.

 • peter h, wo 05 december 2012 10:25 in reactie op drs Zen Reageer op peter

  peter

  Toch is het zo dat bepaalde soorten van overlast/geweld/misdaad vaak wel een significante koppeling hebben met achtergrond.

  Voetbalhooligans (dus ook HvH) en topbestuurders zijn vooral autochtonen, maar je kunt toch moeilijk ontkennen dat er ook een culturele kant zit aan dit opgefokte gedrag bij bepaalde groepen.

  Eergevoel, schaamte, oog-om-oog zijn zaken die de gemiddelde Nederlander niet veel zal zeggen maar voor andere groepen juist heel erg belangrijk zijn.

  Lees de beschrijving over het voorval op zondag, en ook het gedrag van de 'heren' achteraf en je kunt moeilijk volhouden dat dit een soort opwelling was waarin de stoppen doorgeslagen zijn. Sterker nog, achteraf waren ze alleen maar trots op hun gedrag wat het nog ernstiger maakt dan het zo al is. Dit zijn geen stoppen die doorgeslagen zijn, dit is geen 'bad trip' of ontoerekeningsvatbaar, dit is gewoon bewust gedrag bij het volle verstand. De daders van de rellen in Haren hadden achteraf vaak nog wel enig schuldbesef toen eenmaal de rook opgetrokken was...

  Dit soort extreem gedrag zie je verhoudinggewijs bij onze lichtgetinte vrienden veel vaker, en de goede willende in deze groep zijn de grootste slachtoffers van dit alles (buiten de betreffende grensrechter dan natuurlijk).

  Want wie gaat er nu nog vrijwillig een wedstrijd tegen een Marokkanenclub spelen of fluiten? De kans dat er tussen die 11 spelers een of meerdere rotte appels zitten is gewoon best groot...

 • drs Zen, wo 05 december 2012 12:53 in reactie op peter h Reageer op drs

  drs

  'Sterker nog, achteraf waren ze alleen maar trots op hun gedrag wat het nog ernstiger maakt dan het zo al is. Dit zijn geen stoppen die doorgeslagen zijn, dit is geen 'bad trip' of ontoerekeningsvatbaar, dit is gewoon bewust gedrag bij het volle verstand.'
  Zo dit het geval is, dan hebben de 'heren' er een probleem bij. De rechter zal dit ongetwijfeld bekijken. Het is niet niks. Schorem is het.

 • Joop Schouten, di 04 december 2012 23:50 Reageer op Joop

  Joop

  'We' hebben het over kinderen ...

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 10:01 in reactie op Joop Schouten Reageer op R.

  R.

  en als die "kinderen" een naast van jou doodschoppen, ga je dan ook door met downplayen?

 • Joop Schouten, wo 05 december 2012 13:23 in reactie op R. Hartman Reageer op Joop

  Joop

  Deze kinderen zijn duidelijk 'van het padje af' maar het blijven kinderen.
  Ik hou niet van wraak-rechtspraak. Ik verkies psychologische begeleiding en steun voor de betrokken gezinnen. Er is iets gruwelijks fout gegaan. Dit heeft niets te maken met het intense verdriet van de familie van het slachtoffer. Ik voel weldegelijk met ze mee. Ook zij verdienen alle hulp die nodig is.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 14:54 in reactie op Joop Schouten Reageer op R.

  R.

  "Ook zij verdienen alle hulp die nodig is. "

  Hoezo "ook zij"? Wie nog meer dan? We hebben in Nederland al jaren allerlei programma's die (ex)gedetineerden begeleiden in een leven na gevangenschap. Maar het recidivecijfer blijft schrikbarend hoog. Ook zijn er vele (gesubsidieerde) programma's voor probleemgezinnen. Maar zie jij de misdaad en criminaliteit dalen?

 • Berthold Hohenlowe, wo 05 december 2012 12:33 in reactie op Joop Schouten Reageer op Berthold

  Berthold

  Dit gaat over een man van 79 jaar:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3358579/2012/12/05/Bejaarde-is-leven-niet-meer-zeker-na-massale-afranseling.dhtml

 • J Heerlevelde, di 04 december 2012 23:44 Reageer op J

  J

  Wat te denken van Pauw en Witteman laatst die het kickboksen flink onder vuur namen omdat er 'altijd' geweld aan de orde was. Dat het aan de keuze van de media kon liggen en dat er in andere sporten vrijwel iedere week iets gebeurde ging er maar moeilijk in. Ja, in het voetbal wordt ergens in het land iedere week een vrijwilliger belaagd, bedreigd of zelfs mishandeld. Nee het is geen kogel op een vechtsportgala maar de gevolgen zijn zoals u ziet niet heel veel anders. Het is ook niet de eerste keer, laatst al een supporter van dik in de 70 die het niet meer na kon vertellen. Dan zijn we allen hooguit een maand verontwaardigd en roepen we zaken als 'dit nooit weer' en 'nu moet er wat gebeuren' maar we doen er nooit iets mee. De schuldigen dat zijn we allemaal, in onze gemakzucht en natuurlijke drang om snel te vergeten.

 • Piet de Geus, wo 05 december 2012 09:39 in reactie op J Heerlevelde Reageer op Piet

  Piet

  "Wat te denken van Pauw en Witteman laatst die het kickboksen flink onder vuur namen omdat er 'altijd' geweld aan de orde was."

  Exact op het tijdstip dat je dit tikte namen ze het jeugdvoetbal flink onder vuur. Hoewel kinderen tegen een bal leren schoppen natuurlijk wat anders blijft dan kinderen tegen mensen leren schoppen.

 • Marc Schouten, di 04 december 2012 22:54 Reageer op Marc

  Marc

  Er wordt hier door het rechtse reaguur-tuig weer een lekker rechts-racistisch politiek slaatje uit de dood van de grensrechter geslagen.

  Ja ik ben, in jullie ogen, een knuffelaar ook van allochtonen. Qua medemens ben ik onvoorwaardelijk kleurenblind. Ik schaar me achter Frank Lenssen, ik ben er trots op. Ik hou van multi-culti, ik ben multi-culti. Multi-culti is een feit en je ertegen afzetten helpt bepaald niet om de eventuele problemen op te lossen.

  Dus als Tristan, Breivik, Jasper, Frits L., Cor de B, Benjamin K., Kevin van der S.,...etc, dwaze gekken waren, waarom laten we ons niet beperken tot dat deze kinders ook dwaze door het lint geslagen gekken zijn. Trieste, losgeslagen elementen die hun furie niet konden temmen en daarvoor gestraft zullen worden. Het zou je zoon kunnen zijn (en zeg nou niet nee want dat zeggen hun ouders ook).

  Behalve dat, door de racistische verklaringen die er gegeven worden op deze topic, het respect voor de dood Richard Nieuwenhuizen verdwijnt als sneeuw voor de zon (het was niet zijn eerste wedstrijd die hij arbitreerde, hij deed het als hobby en kende daardoor ws heel wat spelers) helpt het totaal niet in de oplossing van het probleem. Er wordt slechts afgegeven, gehaat op grond van afkomst, weest er maar trots op.

 • peter h, wo 05 december 2012 00:20 in reactie op Marc Schouten Reageer op peter

  peter

  Het een hoeft het ander niet uit te sluiten...

  Je kunt nog steeds mensen als individu benaderen en tegelijk ook oog hebben voor de problemen die sommige groepen relatief veel meer veroorzaken.

  Zonder te benoemen (dat is iets anders dan gelijk te roeptoeteren als Wilders) kan je niet de kern van het probleem aanpakken. En dat probleem is toch vooral dat in de macho-culturen gecorrigeerd worden snel toch gezichtsverlies lijdt. Of dit nu een correctie is door een agent, door een steward, een conducteur of een lijnrechter maakt op dat moment niet zoveel meer uit.

  De reactie is vaak helaas een explosie van geweld, en bij je vrienden 'win' je zo aan respect wat je nu ook ziet aan de tweets van de vrienden van de daders...

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 08:41 in reactie op Marc Schouten Reageer op R.

  R.

  Dat de multiculti samenleving er is zie je niemand ontkennen. Dat brengt ondermeer met zich mee dat een deel van die samengestelde samenleving zich bovengemiddeld misdraagt. Noem gewoon het beestje bij de naam en zeg dat allochtonen zich veel vaker crimineel gedragen. Zeer hoge criminaliteit onder allochtonen is een feit en je ertegen afzetten helpt bepaald niet om de problemen op te lossen.

  Zeer selectief noem je nu een aantal gevallen waarbij autochtonen zijn betrokken (waarom noem je overigens Volkert van der Graaf niet?). Er is is niemand die dit ontkent of niet benoemt. Maar het echte grote verschil zit tussen knuffelaars als jij en anderen is dat de anderen de daden van die autochtone daders wel veroordelen. Jij wrikt je in allerlei bochten om die walgelijke daden van die laffe en criminele allochtonen te downplayen.

  Feiten wil je gewoon niet zien of je negeert ze. Allochtonen zijn bovengemiddeld vaak betrokken bij misdaden. Dat is geen racisme maar realisme.

  Je afschuw en walging uitspreken tegen de zoveelste wandaad van allochtonen betekent niet automatisch dat je geen respect hebt voor het slachtoffer en zijn nabestaanden. Zelfs als je je respect voor hen niet hardop uitspreekt dan kan je dat niet vergelijken met de lofuitingen van ondermeer die typetjes die Yassin steunen.

  Wat vind je als multiculti knuffelaar er eigenlijk van dat die allochtonen de dader toejuigen? De zoveelste verrijking van onze cultuur?

 • drs Zen, wo 05 december 2012 10:22 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  'Allochtonen zijn bovengemiddeld vaak betrokken bij misdaden. Dat is geen racisme maar realisme.'
  Racistisch is die betrokkenheid van individuen toe te schrijven aan hun huidskleur, etnische achtergrond, en/of hun geloof. Daarmee gooi je die hele groep op een hoop. Racistisch is ook om van mensen met diezelfde achtergrond te eisen dat zij zich verontschuldigen voor het gedrag van deze daders. Het maakt voor mij niet uit of het gaat om bruine, witte of gele mensen, het maakt mij niet uit of het gaat om joden, christenen of anders-gelovigen.

  Als dit gebeurt gaan bij mij de alarmbellen af. In het verleden en niet alleen zo'n 70 jaar geleden, heeft dit tot massamoord geleid.

  Wetboek van Strafrecht:

  Artikel 90quater
  Onder discriminatie of discrimineren wordt verstaan elke vorm van onderscheid, elke uitsluiting, beperking of voorkeur, die ten doel heeft of ten gevolge kan hebben dat de erkenning, het genot of de uitoefening op voet van gelijkheid van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden op politiek, economisch, sociaal of cultureel terrein of op andere terreinen van het maatschappelijk leven, wordt teniet gedaan of aangetast.

  Artikel 137c
  1Hij die zich in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, opzettelijk beledigend uitlaat over een groep mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie. 2Indien het feit wordt gepleegd door een persoon die daarvan een beroep of gewoonte maakt of door twee of meer verenigde personen wordt gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie opgelegd.

  Artikel 90quater geeft een juridische definitie van discriminatie. De artikelen 137 c t/m g en 429quater stellen de volgende vormen van discriminatie strafbaar:

  discriminerende belediging
  aanzetten tot discriminatie van óf haat tegen groepen mensen
  verspreiden van materiaal met discriminerende inhoud
  deelnemen aan een organisatie met een discriminerend karakter
  opzettelijk discrimineren in uitoefening van ambt, beroep of bedrijf (misdrijf)
  niet opzettelijk discrimineren in uitoefening van ambt, beroep of bedrijf (overtreding)

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 10:53 in reactie op drs Zen Reageer op R.

  R.

  Dus realisme tonen is tegenwoordig ook al racistisch? Leg eens uit wat er racistisch is aan feiten benoemen? Wat vind je van de cijfers en feiten betreft de verontrustend hoge criminaliteit onder allochtonen? Wat is volgens jou de oplossing hiertegen?

  Los daarvan geven jij en je knuffelmaatjes nog steeds geen antwoord op mijn vragen:
  - wat vond je van de tweets van de vriendjes van Yassin?
  - wat vind je nou zo prachtig aan de multiculti samenleving/

 • drs Zen, wo 05 december 2012 12:20 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  'Leg eens uit wat er racistisch is aan feiten benoemen?'
  Nogmaals, omdat je het niet wilt begrijpen blijkbaar: 'Racistisch is die betrokkenheid van individuen toe te schrijven aan hun huidskleur, etnische achtergrond, en/of hun geloof. Daarmee gooi je die hele groep op een hoop. Racistisch is ook om van mensen met diezelfde achtergrond te eisen dat zij zich verontschuldigen voor het gedrag van deze daders. Het maakt voor mij niet uit of het gaat om bruine, witte of gele mensen, het maakt mij niet uit of het gaat om joden, christenen of anders-gelovigen.

  Als dit gebeurt gaan bij mij de alarmbellen af. In het verleden en niet alleen zo'n 70 jaar geleden, heeft dit tot massamoord geleid.'

  Nogmaals: 'Wonderlijk hoe dat bij jou werkt. Jij benoemt mensen op dit forum tot multiculti knuffelaar en die moeten dan om jou te gerieven commentaar geven, en wel pronto. En dit alles doe je op een dwingende, agressieve manier, die jij daarentegen 'beschaafd' vindt.'

  Je kunt de pot op met je vragen. Ik hoef me over het gedrag van een stelletje etterbakken niet te verantwoorden voor een bullebak als jij. Ga eens bij jezelf te rade, als je durft!

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 13:19 in reactie op drs Zen Reageer op R.

  R.

  Lees nou eens goed alle reacties door meneer de doctorandus. Het zijn anderen die zichzelf deze naam toekennen.

  Ik vraag geen verantwoording voor andermans daden, maar slecht uitleg over hun voorliefde. En in jouw specifieke geval; waarom ga je helemaal los op een tweet van Wilders maar blijf je opvallend stil over de tweets van Yassin vriendjes?

  Om je geheugen op te frissen: Wilders veroordeelt de gruwelijke daad, de Yassin aanhangers juichen het toe...

 • drs Zen, wo 05 december 2012 10:45 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  'Wat vind je als multiculti knuffelaar er eigenlijk van dat die allochtonen de dader toejuigen? De zoveelste verrijking van onze cultuur?'
  Wonderlijk hoe dat bij jou werkt. Jij benoemt mensen op dit forum tot multiculti knuffelaar en die moeten dan om jou te gerieven commentaar geven, en wel pronto.

  Opvallend is ook dat als iemand uit allochtone hoek zich misdraagt alle andere allochtonen zich moeten verantwoorden. Ook moeten anderen, die dat belachelijk of zelfs kwalijk vinden zich voor jou verantwoorden.

  En dit alles doe je op een dwingende, agressieve manier, die jij daarentegen 'beschaafd' vindt.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 11:15 in reactie op drs Zen Reageer op R.

  R.

  Je geeft geen antwoord op de vraag. Toon gewoon eens wat beschaving en laat zien wat je nou zo prachtig vind aan die multiculti samenleving en wat je van die tweets vind. Wat je nu doet is een beetje over de vorm te kletsen. De inhoud laat je (bewust?) links (!) liggen.

 • Marc Schouten, wo 05 december 2012 12:43 in reactie op R. Hartman Reageer op Marc

  Marc

  "Je geeft geen antwoord op de vraag. Toon gewoon eens wat beschaving en laat zien wat je nou zo prachtig vind aan die multiculti samenleving en wat je van die tweets vind. Wat je nu doet is een beetje over de vorm te kletsen. De inhoud laat je (bewust?) links (!) liggen."

  Wat wil je nu? Wat verwacht je nu? Dat ik de tweets ga goed praten?

  Wat betreft de multi-culti samenleving moet je mijn eerste reactie nog maar even lezen.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 12:51 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  'Wat je nu doet is een beetje over de vorm te kletsen.'
  Het wetboek van strafrecht, de grondwet, mensenrechtenverklaringen vorm? Wezenlijk lijkt me.

 • Piet de Geus, wo 05 december 2012 11:54 in reactie op R. Hartman Reageer op Piet

  Piet

  "Dat de multiculti samenleving er is zie je niemand ontkennen. Dat brengt ondermeer met zich mee dat een deel van die samengestelde samenleving zich bovengemiddeld misdraagt."

  Wat dat betreft zijn ze dus perfect geïntegreerd: ook onder de autochtonen is er een deel dat zich bovengemiddeld misdraagt. En het is nog hetzelfde deel ook: criminelen zijn bijna altijd mannen, tussen de 16 en 24 jaar en afkomstig uit de lagere sociale klassen. Sommige etnische minderheden zijn oververtegenwoordigd in de lagere sociale klassen, maar vergeleken met hun autochtone soortgenoten gedragen ze zich niet anders.

  Als je dus iets wilt bestrijden, dan ligt het voor de hand dat dat de lagere sociale klassen moeten zijn. En dan is aan jou de vraag: hoe wilde je dat aanpakken?

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 13:08 in reactie op Piet de Geus Reageer op R.

  R.

  Mag ik er vanuit gaan dat je de bevolkingssamenstelling van de groep die jij beschrijft per ongeluk bent vergeten?

  Als je feiten gaat benoemen, zoals leeftijd en sociale klasse, dan kan je ook naar etniciteit kijken. Hoe denk je dat de uitkomsten er dan uitzien?

 • Piet de Geus, wo 05 december 2012 13:59 in reactie op R. Hartman Reageer op Piet

  Piet

  "Mag ik er vanuit gaan dat je de bevolkingssamenstelling van de groep die jij beschrijft per ongeluk bent vergeten?"

  Nee, daar mag je niet vanuit gaan. Ik heb alle relevante factoren opgenoemd.

  "Als je feiten gaat benoemen, zoals leeftijd en sociale klasse, dan kan je ook naar etniciteit kijken. Hoe denk je dat de uitkomsten er dan uitzien?"

  Zoals gezegd: per leeftijd, sekse en sociale klasse blijkt iedereen perfect geïntegreerd. Etniciteit heeft hooguit invloed op de vorm van criminaliteit (de ene groep pleegt eerder overvallen, de andere straatroven, de volgende inbraken en een ander perst weer voornamelijk de eigen etnische bevolkingsgroep af) maar mate en ernst van de criminaliteit verschilt niet.

  Jammer voor jou, maar je hebt een verkeerde bril op. Je zou er beter aan doen eens in de spiegel te kijken om een juist beeld te krijgen van de risicogroepen in de samenleving.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 16:33 in reactie op Piet de Geus Reageer op R.

  R.

  Leg dan eens het volgende uit: de samenstelling van de gevangenisbevolking lijkt in niets op de samenstelling van de bevolking van de maatschappij in Nederland. Hoe verklaar je dat met jouw veronderstelling?

 • Piet de Geus, wo 05 december 2012 17:34 in reactie op R. Hartman Reageer op Piet

  Piet

  "Leg dan eens het volgende uit: de samenstelling van de gevangenisbevolking lijkt in niets op de samenstelling van de bevolking van de maatschappij in Nederland."

  Hoe vaak moet ik in hoeveel varianten uitleggen dat je niet naar de samenstelling van de bevolking van heel Nederland moet kijken, maar dat je subgroepen moet vergelijken. In dit geval dus: jonge mannen uit de laagste sociale klassen. En daar zitten de gevangenissen inderdaad mee vol, keurig verdeeld over de etniciteit onder die subgroep.

  Of valt het jou niet op dat bijvoorbeeld Marokkaanse meiden die het goed doen op de universiteit sterk zijn ondervertegenwoordigd in de gevangenis? En dat je er verdomd weinig Turkse slagers van middelbare leeftijd tegenkomt? En evenmin Chinese tandartsen of Antilliaanse advocaten?

 • drs Zen, wo 05 december 2012 14:52 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  'Als je feiten gaat benoemen, zoals leeftijd en sociale klasse, dan kan je ook naar etniciteit kijken.'

  Leeftijd en sociale klasse zijn objectieve criteria. Een begrip als etniciteit is niet objectiveerbaar.

  Je raakt het probleem inderdaad in de kern en blijkbaar ben je zeer bewust waarmee je bezig bent. In dit land en in deze tijd is naar 'etniciteit kijken', zoals jij dat doet, racistisch. Als jij op dezelfde wijze zou 'kijken' naar een groep mensen wegens hun godsdienst of levensovertuiging, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap zou je ook lik op stuk krijgen.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 16:41 in reactie op drs Zen Reageer op R.

  R.

  Bij nominale schalen worden juist de gegevens gebruikt die jij noemt. En ook entniciteit kan worden gebruikt!

 • Erwin Schenk, di 04 december 2012 21:58 Reageer op Erwin

  Erwin

  Verbijsterend om te zien hoe buitenstaanders dit incident tot een wij/zij riedel en maatschappelijk probleem maken. Nog idioter is om te lezen dat sommige mensen geloven dat 'die Marokkanen' zeer calculerend 'de autochtonen' zouden pakken; totaal paranoide en nul verstand van dit soort incidenten. En schokkend om te zien hoe narcistisch Nederland zich verdringt om als meest luidruchtige roeptoeter de morele open-deuren bagger de wereld in te tweeten (dat het zo erg is: ja duh!!!!) en dat dit soort incidenten door media/politici niet op proportionele wijze behandeld kan worden. Ik dacht dat we na 10 jaar wel klaar waren met buitenstaanders die incidenten hysterisch opwaarderen tot een 'maatschappelijk probleem', maar helaas.

  Voor direct betrokkenen heel erg (ja duh!!!!!) maar het hijgerige opwaarderen door paranoide buitenstaanders, het narcistisch open deuren intrappen en een minister die gelijk weer op de stoel van de rechter gaat zitten is het werkelijke maatschappelijk probleem. Maar goed, dit mag ik waarschijnlijk allemaal niet zeggen want het orthodox geloof in een simpel goed/kwaad wereldbeeld is bij veel mensen te sterk en verdraagt geen ander geluid.

 • R. Hartman, di 04 december 2012 22:41 in reactie op Erwin Schenk Reageer op R.

  R.

  "En schokkend om te zien hoe narcistisch Nederland zich verdringt om als meest luidruchtige roeptoeter de morele open-deuren bagger de wereld in te tweeten (dat het zo erg is: ja duh!!!!) "

  Heb je de tweets al gelezen van de vriendjes van Yassin en consorten? Laat even weten wat je daarvan vind? Als je niet weet wie Yassin is: dat is die gore lafaard die zonodig samen met zijn allochtone maatjes een onschuldige grensrechter moest doodschoppen.

 • Erwin Schenk, di 04 december 2012 22:54 in reactie op R. Hartman Reageer op Erwin

  Erwin

  Citaat "dat is die gore lafaard die zonodig samen met zijn allochtone maatjes een onschuldige grensrechter moest doodschoppen."

  Ja tuurlijk joh, ze stonden zondagochtend op en dachten 'laten we vandaag eens de autochtone grensrechter gaan doodschappen'. Pfffff.......

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 08:28 in reactie op Erwin Schenk Reageer op R.

  R.

  Wie heeft hier over voorbedachte rade? Dat maak je er zelf van.

  Hoe zou jij het vinden als een familielid van je wordt doodgetrapt door die laffe allochtonen?

 • drs Zen, wo 05 december 2012 10:55 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  'Hoe zou jij het vinden als een familielid van je wordt doodgetrapt door die laffe allochtonen?'
  Maakt het voor het slachtoffer of de familie uit of dat gebeurt door een allochtoon, een bezopen corpbal of door een brave huisvader die in het weekend, stijf van de drank en coke? Hou daar nou toch eens mee op. Ik begrijp dat je een hekel aan allochtonen hebt.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 12:09 in reactie op drs Zen Reageer op R.

  R.

  Feit is dat deze onschuldige Hollandse grensrechter is doodgetrapt door allochtonen. De voorbeelden die jij geeft zijn (gelukkig) fictief.

  Feiten benoemen is niet hetzelfde als een hekel aan iets hebben.

 • Erwin Schenk, wo 05 december 2012 13:03 in reactie op R. Hartman Reageer op Erwin

  Erwin

  Dus als een Hollandsche deze Hollandsche grensrechter naar het andere eind had geholpen was het minder erg? Die wij/zij riedel wordt zo stomvervelend. Get a job joh!

 • Erwin Schenk, wo 05 december 2012 11:28 in reactie op R. Hartman Reageer op Erwin

  Erwin

  Jou eigen reactie(s) impliceren dat deze jongens (en bevolkingsgroep) constant opstaan en rondlopen om met voorbedachte rade eens een autochtoon dood te slaan. Dat dergelijke incidenten een samenloop van interne/externe omstandigheden zijn die in minder dan een minuut kunnen ontstaan ontgaat jou volkomen door je geloof in een wij/zij sprookje.

  En wat denk je zelf dat ik ervan zou vinden als een familielid wordt doodgetrapt? Beetje open deuren gedoe dit. Wat wil je met die vraag? Dat ik zeg "nou in dat geval zou ik vooral op de vermoedelijke afkomst van de dader letten, blij zijn dat buitenstaanders als R.Hartman tot BN'er er vanuit narcistische motieven moreel heel veel van vinden en dat je geen radio kan aanzetten of het gaat erover". Als dat je bedoeling/verwachting is ben je nog naiever dan ik dacht. En wat ik van een eventuele tweet van ene Yassin zou vinden? Hetzelfde als wat ik eerder hier schreef; gewoon narcistisch en luidruchtig het hoogste morele woord willen voeren. Stuur maar een link. Werkse vandaag.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 12:42 in reactie op Erwin Schenk Reageer op R.

  R.

  "Jou eigen reactie(s) impliceren dat deze jongens (en bevolkingsgroep) constant opstaan en rondlopen om met voorbedachte rade eens een autochtoon dood te slaan. Dat dergelijke incidenten een samenloop van interne/externe omstandigheden zijn die in minder dan een minuut kunnen ontstaan ontgaat jou volkomen door je geloof in een wij/zij sprookje."

  Waar maak je dit uit op?

  Je vroeg naar de links over wat die vriendjes hebben gezegd:
  http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/3358596/2012/12/05/Onrust-op-school-van-verdachten-molestatie-grensrechter.dhtml
  http://www.ad.nl/ad/nl/11966/Dossier-Voetbalgeweld/article/detail/3358643/2012/12/05/Leerlingen-goedkeurend-over-molestatie-grensrechter.dhtml

  En lees vooral de tweets even op deze pagina:
  http://politiekincorrectblog.blogspot.nl/2012/12/free-yassin.html

 • Erwin Schenk, wo 05 december 2012 13:29 in reactie op R. Hartman Reageer op Erwin

  Erwin

  Nou, net wat ik dacht. Gewoon een stel narcisten die net als de rest van Nederland maar wat roeptoeteren. Niet serieus te nemen.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 14:57 in reactie op Erwin Schenk Reageer op R.

  R.

  U vindt hun gedachtegang niet zorgwekkend begrijp ik?

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 10:02 in reactie op Erwin Schenk Reageer op R.

  R.

  Wat vond je nou van die tweets? Daar geef je geen antwoord op.

 • Jan Peters, di 04 december 2012 21:09 Reageer op Jan

  Jan

  Ik begrijp niet dat deze kwestie als een ‘maatschappelijk probleem’ wordt neer gezet. Ja de maatschappij wordt harder en er wordt meer gescholden op het voetbalvelden wellicht wat ruwer spel. Maar dat heeft helemaal niks mat deze kwestie te maken. Hier hebben we te maken met tuig uit een specifiek klein maar hardnekkig deel van een bepaalde bevolkingsgroep. Ook wel al meer dan 10 jaar bekent als kut M… Geen enkele noodzaak om dit te veralgemeniseren. Dit heeft verder ook niet te maken met hooligans bij het prof voetbal want dat is ook weer een heel specifieke groep

 • drs Zen, di 04 december 2012 23:22 in reactie op Jan Peters Reageer op drs

  drs

  'Dit heeft verder ook niet te maken met hooligans bij het prof voetbal want dat is ook weer een heel specifieke groep.'
  In zoverre wel, omdat het aangeeft dat er behoorlijk wat mis is met en om het voetbalveld. Nogmaals, blijkbaar accepteert de samenleving dit en betaalt er een hoge prijs voor. Maar dat mag niet gezegd worden. De profvoetballers zijn rolmodellen, zij zouden zich daar meer verantwoordelijk kunnen voelen. Maar als ik dat beweer, verkondig ik onzin. Tja.

 • koning pruts, di 04 december 2012 20:30 Reageer op koning

  koning

  Er is een scheidsrechter vermoord door Allochtonen.
  Waren het Marrokanen? Syriërs? Wat boeit het? Het waren Allochtonen.

  Net als die jongens die een 72 jarige man lenssloegen omdat hij een broodje varken at. Of die jongen vorig jaar die een scheidsrechter doodtrapte.

  Maargoed, afgezien van het feit dat de volledige achterban stil blijft, en het cultureel erfgoed op Twitter en Facebook belangrijker gevonden wordt dan dat er iemand doodgaat, ("Mocro broeder goet gedaan jongen! Inshalah!") zijn het enkel individuele incidenten en ongeregeldheden.

  Net als al die 20 jarige jongens die in een BMW van 30,000 euro rijden. Waar ze het geld vandaan halen? Coke. Benoem het gewoon, begin eens bij het probleem erkennen. Links ziet geen probleem of wil het niet zien, rechts ziet enkel problemen en ziet geen oplossing. De oplossing ligt in het midden, doe allemaal een stapje naar links en een stapje naar rechts. Of is iedereen daar te zeker van zijn of haar zaak voor?

  Op Geenstijl worden de daders door het slijk gehaald, de daders.
  Hier op Joop wordt geenstijl door het slijk gehaald, opdat ze de dader allochtoon noemen.

  Prioriteiten zijn ook maar een ding.

 • drs Zen, di 04 december 2012 21:40 in reactie op koning pruts Reageer op drs

  drs

  'Hier op Joop wordt geenstijl door het slijk gehaald, opdat ze de dader allochtoon noemen.'
  Neen, omdat ze geestelijk lui zijn. Of lopen ze geld mis als je voetbalgeweld aan de kaak stellen? Zijn ze bang hooligans over zich heen krijgen, als uithalen naar het heilige voetbal? Waarschijnlijk, stelletje helden!

 • R. Hartman, di 04 december 2012 22:38 in reactie op drs Zen Reageer op R.

  R.

  wie is er geestelijk lui?

 • Marc Schouten, di 04 december 2012 23:36 in reactie op R. Hartman Reageer op Marc

  Marc

  Jij?

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 08:29 in reactie op Marc Schouten Reageer op R.

  R.

  leg eens uit

 • Marc Schouten, wo 05 december 2012 13:21 in reactie op R. Hartman Reageer op Marc

  Marc

  Ik denk dat hr. arryo het prima geformuleerd heeft.

  En, al ben je duidelijk geen deel van de oplossing, wijs ik je daarmee niet aan als de schuldige.

 • hr arryo, wo 05 december 2012 09:28 in reactie op Marc Schouten Reageer op hr

  hr

  Dat vraagteken had je wat mij betreft best door een uitroepteken mogen vervangen!
  Want iemand die voor alle problemen in de wereld steeds dezelfde oorzaken aanwijst kan niemand verdenken van een geestrijk bestaan. Het is altijd de ander, nooit wordt de hand eens in eigen boezem gestoken!

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 10:56 in reactie op hr arryo Reageer op R.

  R.

  Blijkbaar vind jij dat ik de schuldige ben van vele zaken. Kom eens met voorbeelden. Laat die geestrijkheid eens van je zien.

 • hr arryo, wo 05 december 2012 12:03 in reactie op R. Hartman Reageer op hr

  hr

  Je weet het altijd haarfijn uit te leggen. Dat is echt heel opvallend. En ook het soort berichten dat bij jou een vonk doet overslaan. Allemaal heel herkenbaar, meneer H.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 13:10 in reactie op hr arryo Reageer op R.

  R.

  en je voorbeelden van wat je eerder zei zijn?

 • hr arryo, wo 05 december 2012 13:27 in reactie op R. Hartman Reageer op hr

  hr

  't Is je toon, Hartman, die je ketelmuziek maakt.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 17:03 in reactie op hr arryo Reageer op R.

  R.

  Mag ik hieruit opmaken dat je geen voorbeelden hebt?

 • hr arryo, wo 05 december 2012 20:57 in reactie op R. Hartman Reageer op hr

  hr

  Nee.
  Maar daar heb jij mijn toestemming trouwens helemaal niet voor nodig.

 • bo , di 04 december 2012 20:07 Reageer op bo

  bo

  Dat het weer eens 'onze cultuurverrijkers' betreft, dat verbaast niet meer echt.
  Wat veel schadelijker is is dat de politiek en politiek-correcte media dit probleem stelselmatig weigeren te benoemen.
  De aanklacht moet vooral tegen hén gericht zijn: zij die de samenleving totaal uitlevert aan de verhuftering, door het structurele probleem met bepaalde allochtonen niet te willen benoemen en te negeren, en niet structureel te lijf te gaan!
  Zij laten het zitten, zij houden een door-etteren in stand, jarenlang, zij zijn medeschuldig!

 • Erwin Schenk, di 04 december 2012 22:37 in reactie op bo Reageer op Erwin

  Erwin

  Ik heb de afgelopen hysterische 10 jaar via die 'politiek correcte' media iedere Marokkaanse scheet voorbij zien komen steevast gevolgd door een stinkende PVV onderbuik diarre. Waar was u?

 • koning pruts, wo 05 december 2012 11:48 in reactie op Erwin Schenk Reageer op koning

  koning

  Ook beide (jij en vos) geen antwoord op de vraag. Zo moeilijk is het niet. Doe eens een poging. Of lopen jullie dan vast?

 • koning pruts, wo 05 december 2012 11:50 in reactie op Erwin Schenk Reageer op koning

  koning

  Het zou je verbazen. Het is spijtig dat er geen site als "allochtonen nieuws" bestaat. Waar ze alle misstanden uit alle kleine regionale krantjes met allochtonen samenvoegen. Je zou er spontaan rechts van worden. Of dacht je dat het toeval is dat 99% van opsporing verzocht een kleur heeft? Hoe denk je dat die verhouding in de rest van Nederland is?

 • Erwin Schenk, wo 05 december 2012 12:59 in reactie op koning pruts Reageer op Erwin

  Erwin

  Ja hoor, opsporing verzocht als moreel en politiek eikpunt als het om beoordelen van 'de ander ' gaat. Borreltafelpraatjes. En die site's zijn er al; geenstijl.nl/telegraaf.nl/pvv.nl

 • bo , wo 05 december 2012 12:03 in reactie op Erwin Schenk Reageer op bo

  bo

  P&W gisteravond, Pauw voorzichtig: "Doet het ertoe dat het Marokkanen waren?" Antwoord: "Nee."
  Ontkennen, negeren, nuff said.

 • Erwin Schenk, wo 05 december 2012 13:00 in reactie op bo Reageer op Erwin

  Erwin

  Wat wordt er ontkent dan? Dat het incident nooit heeft plaatsgevonden?

 • bo , wo 05 december 2012 14:36 in reactie op Erwin Schenk Reageer op bo

  bo

  Doe niet zo namaak simpel, moet ik het je nou echt voorkauwen?
  Er wordt ontkend dat er een structureel maatschappelijk probleem is met aanzienlijke volksstammen Marokkaanse jongeren in Nederland.
  Dat moet gewoon vastgesteld kunnen worden.
  Daar is niks wij/zij-denken, racistisch of PVV-erigs aan. Dat is de statistische realiteit.
  Door dit maar steeds krampachtig policor onder tafel te vegen maak je je medeschuldig aan verdere verhuftering in de samenleving: de 'incidenten' zullen toenemen, maar de rode draad mag niet benoemd worden, want dat is heel fout wij/zij denken. Hoe gestoorder wil je het nog hebben? Afgezien nog van het feit dat bij deze groepen Marokkanen het wij/zij denken juist tot een identiteit verheven is en als kiem van het probleem gezien kan worden.
  Pas door dit probleem te onderkennen en te benoemen kan je gericht beleid, specifiek op deze groep gericht, uitzetten.
  En nogmaals, daar is niks racistisch aan, gewoon realistisch en pragmatisch.

 • Leen Maretak, di 04 december 2012 19:52 Reageer op Leen

  Leen

  Gelukkig, onze VVD/PvdA minister van Justitie is er uit en gaat nog even op de stoel van de rechter zitten.
  "De jongens die grensrechter Richard Nieuwenhuizen zo hebben geschopt dat hij later kwam te overlijden, moeten hard worden aangepakt. Daarmee moet een voorbeeld worden gesteld om de agressie in het amateurvoetbal in te tomen"
  http://www.joop.nl/media/detail/artikel/17438_nederland_verbijsterd_door_doodslaan_grensrechter/

  Minister Opstelten ziet een taak voor voetbalclubs om dit soort ontsporingen te voorkomen. Voor zichzelf of de overheid ziet minister Opstelten hier geen taak weggelegd, althans niet noemenswaardig. Zo erg is het dus nu allemaal ook weer niet volgens Opstelten.

 • drs Zen, di 04 december 2012 21:11 in reactie op Leen Maretak Reageer op drs

  drs

  'Zo erg is het dus nu allemaal ook weer niet volgens Opstelten.'
  Kom op Annie, Bo, Gerrie, R., Drammer, Berthold... Opstelten kijkt weg voor dit voetbalgeweld. Waar blijven jullie nu?

 • gerrie de vries, di 04 december 2012 19:29 Reageer op gerrie

  gerrie

  Ja Drs zenn Tristan was een psychopaat en die Marokkanen waren een voortvloeisel van hun opvoeding. Vooral autochtonen te grazen nemen. Eigenlijk is dit een criminele organisatie de Marokkaanse gemeenschap, art 141 oploslaten. Meteen de plukze en uitzetten.

 • drs Zen, di 04 december 2012 19:56 in reactie op gerrie de vries Reageer op drs

  drs

  'Eigenlijk is dit een criminele organisatie de Marokkaanse gemeenschap, art 141 oploslaten.'
  Lijkt me strafbaar wat u schrijft en een inkoppertje.

 • hans detorenkraai, wo 05 december 2012 07:42 in reactie op gerrie de vries Reageer op hans

  hans

  Daar gaan we dan!
  Tweede Boek. Misdrijven
  Titel V. Misdrijven tegen de openbare orde
  Artikel 141 1. Zij die openlijk in vereniging geweld plegen tegen personen of goederen, worden gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren en zes maanden of geldboete van de vierde categorie. 2. De schuldige wordt gestraft: 1°. met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vierde categorie, indien hij opzettelijk goederen vernielt of indien het door hem gepleegde geweld enig lichamelijk letsel ten gevolge heeft; 2°. met gevangenisstraf van ten hoogste negen jaren of geldboete van de vijfde categorie, indien dat geweld zwaar lichamelijk letsel ten gevolge heeft; 3°. met gevangenisstraf van ten hoogste twaalf jaren of geldboete van de vijfde categorie, indien dat geweld de dood ten gevolge heeft.

  Kun je de voorgestelde bezuinigingen op het gevangeniswezen wel even vergeten. Plan afgewezen. Blijft natuurlijk wel heel erg dat we zo praten over onze medemensen.

 • gerrie de vries, di 04 december 2012 17:35 Reageer op gerrie

  gerrie

  Ja Marc je verwoord het heel goed maar twee Marokkanen. Maar twee Marokkanen. Op een heel elftal.

 • annie koenders, di 04 december 2012 18:06 in reactie op gerrie de vries Reageer op annie

  annie

  Dat zijn net die twee die die man hebben vermoord, praat het maar goed, als deze twee dit kunnen bij een grensrechter, doen ze dat ook bij andere mensen die hun niet aan staan, het zal maar familie van jullie zijn , ben je dan ook zo lief.

 • Marc Schouten, di 04 december 2012 23:47 in reactie op annie koenders Reageer op Marc

  Marc

  " praat het maar goed"

  Dat hoor ik wel vaker maar vertel me nu eens; Wie praat het goed?

 • Joop Stevens, di 04 december 2012 20:26 in reactie op gerrie de vries Reageer op Joop

  Joop

  Er waren twee nederlandse jongens in B1 de rest was licht getint of bruiner.

 • de REALITEIT ., di 04 december 2012 17:20 Reageer op de REALITEIT

  de REALITEIT

  "Ook als voetballers elkaar lens trappen, is dat blijkbaar geaccepteerd".
  Is een gewoon vrije keuze geworden. Laat die gekken gewoon hun gang gaan zonder scheids- en grensrechters. Maak een aparte competitie voor die randdebielen.
  De clubs weten precies wie wel en wie niet thuishoren in die randdebielen-competitie.

 • drs Zen, di 04 december 2012 19:01 in reactie op de REALITEIT . Reageer op drs

  drs

  'Laat die gekken gewoon hun gang gaan zonder scheids- en grensrechters.'
  Deze uitlating van jou is het resultaat van goed functionerende hersenen?

 • Marc 's Mening in de Marge, di 04 december 2012 16:57 Reageer op Marc

  Marc

  Iedereen heeft het over Marokkanen In dat team zaten maar twee Marokkanen. Dat precies die twee bij het incident waren betrokken is niet zo waarschijnlijk. Het enige wat we zeker weten is dat ze niet blank waren. We weten het gewoon niet en het is ook niet belangrijk wat hun afkomst is.

 • Sjakie Chocola, di 04 december 2012 17:25 in reactie op Marc 's Mening in de Marge Reageer op Sjakie

  Sjakie

  Het waren Marokkanen, hoe slecht het je ook uitkomt..

 • Marc 's Mening in de Marge, di 04 december 2012 17:37 in reactie op Sjakie Chocola Reageer op Marc

  Marc

  Ik bedoelde dus niet het maakt niet uit wat hun afkomst is omdat het toch marokkanen waren. Dan zou ik namelijk een smerige racist zijn.

 • R. Hartman, di 04 december 2012 18:21 in reactie op Marc 's Mening in de Marge Reageer op R.

  R.

  zoek eens de naam Yassin Dardak op en de reacties van de dwazen die hem steunen.

  Laat je even weten wat je vind van deze rauwe werkelijkheid betreft onze multiculti parels?

 • Marc 's Mening in de Marge, di 04 december 2012 18:59 in reactie op R. Hartman Reageer op Marc

  Marc

  Waarom moeten het per se Marokkanen zijn? Het enige wat ik zeg is dat je niet zomaar de conclusie kunt trekken dat het Marokkanen zijn. Ook niet als ooggetuigen dat beweren. Dardak is overigens een Maleisische naam.

 • R. Hartman, di 04 december 2012 22:16 in reactie op Marc 's Mening in de Marge Reageer op R.

  R.

  We hebben dus in elk geval uitgesloten dat die lafhartige moordpartij door autochtonen is gepleegd. Wat vond je trouwens van alle lofuitingen van die cultuurverrijkers?

 • kira yamato, di 04 december 2012 19:45 in reactie op R. Hartman Reageer op kira

  kira

  Tristan van der V en Anders Brevik schenen ook Maroks te zijn.

 • R. Hartman, wo 05 december 2012 08:41 in reactie op kira yamato Reageer op R.

  R.

  Kom eens met bewijzen dan.

 • annie koenders, di 04 december 2012 19:00 in reactie op Marc 's Mening in de Marge Reageer op annie

  annie

  Hou nu eens op over racisme, als hun ons voor alles uit maken is dat dan normaal, ik laat mij in mijn eigen land niet door hun ringeloren, en al helemaal niet vermoorden, deze jongens hebben dat niet voor het eerst gedaan.

 • drs Zen, di 04 december 2012 20:04 in reactie op annie koenders Reageer op drs

  drs

  '...deze jongens hebben dat niet voor het eerst gedaan.'
  Hoeveel moorden hebben deze twee jongens eerder gepleegd dan? En hoe?

 • annie koenders, di 04 december 2012 23:46 in reactie op drs Zen Reageer op annie

  annie

  Het is al erg genoeg dat zij een moord en nog een strafblab hebbben moet het nog meer zijn ,is het bij jou nog niet genoeg.

 • drs Zen, wo 05 december 2012 09:36 in reactie op annie koenders Reageer op drs

  drs

  Je snapt het niet. Iemand doodtrappen is niet zomaar iets. Het is geen wet van Meden en Perzen dat als je je hufterig gedraagt op het voetbalveld, je dan dus ook maar een grensrechter doodtrapt. Ik begrijp het wel, het zijn allochtonen en in uw ogen zijn die overal toe in staat. Want, omdat een bepaalde groep klieren zich misdraagt zijn ze allemaal slecht.

 • Henk Veldman, di 04 december 2012 20:27 in reactie op Sjakie Chocola Reageer op Henk

  Henk

  Dit jaar is er nog iemand zo iets overkomen.
  Dat flikten keurige hardwerkenden Nederlandertjes.

 • Bas Grootel, di 04 december 2012 17:29 in reactie op Marc 's Mening in de Marge Reageer op Bas

  Bas

  Dat is wel het geval. Te veel mensen worden aangevallen, mishandeld en erger door niet autochtone nederlanders van bepaalde afkomst. We kunnen dat ontkennen. Bagataliseren. Maar helaas. De statistieken staan er bol van. Kijk eens op een aatnal CBS cijfers. Vooral via Statline te zien. En kom dan nog eens terug met een oordeel.

 • Mostafa Mouktafi, di 04 december 2012 18:17 in reactie op Bas Grootel Reageer op Mostafa

  Mostafa

  Als jij toch eerlijk bent en wil je toch in de kranen en getallen geloven, staan de Antilianen boven iedereen als het gaat om de criminaliteit.
  Of wil jij zien wat jij graag wilt het zien?

 • drs Zen, wo 05 december 2012 12:31 in reactie op Bas Grootel Reageer op drs

  drs

  'De statistieken staan er bol van.'

  Het is maar naar welke misdaadstatistieken je kijkt. Witte boordencriminaliteit en fraude komt het meest voor onder blanke autochtonen. Niemand haalt het dan in zijn hoofd om te zeggen dat ALLE blanken, vanwege hun huidskleur dus witteboordencriminelen zijn en fraudeurs. Ga ook niet beweren dat het allemaal liberalen zijn, want dan is het huis ook te klein. Laat staan dat je dan eist van de voorzitter van de VVD dat hij het boetekleed aantrekt.

  Als het om allochtonen gaat, zijn we bijna allemaal in dit land, dan wordt het een ander verhaal. Een bruin kleurtje, een bepaald geloof, het stempeltje allemaal: vrouwenmishandelaar, tasjesdief, enzovoorts...

 • annie koenders, di 04 december 2012 18:23 in reactie op Marc 's Mening in de Marge Reageer op annie

  annie

  Jij moet beter de berichten lezen het zijn er drie en dit is niet hun eerste incident het is al veel vaker gebeurt met dit tuig herhaal twee vandaag maar van vanavond.

 • Marc 's Mening in de Marge, di 04 december 2012 19:15 in reactie op annie koenders Reageer op Marc

  Marc

  zucht.. drie jongens is niet direct drie Marokkanen

 • drs Zen, di 04 december 2012 22:50 in reactie op annie koenders Reageer op drs

  drs

  'Jij moet beter de berichten lezen het zijn er drie en dit is niet hun eerste incident het is al veel vaker gebeurt met dit tuig herhaal twee vandaag maar van vanavond.'
  Er is een verschil tussen een incident en iemand doodtrappen, dat begrijp je blijkbaar niet.

 • Joop Stevens, di 04 december 2012 18:49 in reactie op Marc 's Mening in de Marge Reageer op Joop

  Joop

  Kijk op het artikel op GS Het waren allochtonen onderin B1 Twee nederlandse jongens ,de rest licht getint of bruiner.

 • xp joffer, di 04 december 2012 16:24 Reageer op xp

  xp

  worden deze drie wel vervolgd want het is natuurlijk niet duidelijk wie wat gedaan heeft en dan volgt er geen veroordeling?
  er wordt veel gezegd over de opvoeding door de ouders van deze "spelertes" zoals de voorzitter van de almeerse club ze noemde; eigenlijk had hij "kindjes" willen zeggen maar dat mocht niet van p&w. dat opvoeden door de ouders gebeurd praktisch niet bij jongens van de islamietische origine want dat doet de school in marokko.. is cultuur daar..

 • gerrie de vries, di 04 december 2012 16:24 Reageer op gerrie

  gerrie

  Frank Lenssen, natuurlijk die twee witkoppen sporen ook niet. Maar dit is niet een incident, dit gaat maar door. En ze pakken nog de zwakste uit de samenleving. Waar blijft de opvoeding? Het is gewoon een feit ze behoren tot een minderheid maar hebben het meest aantal delicten op hun naam staan. Ze maken het er zelf naar. Ik heb totaal geen begrip voor deze ratten uit de samenleving.

 • drs Zen, di 04 december 2012 23:17 in reactie op gerrie de vries Reageer op drs

  drs

  'Ze maken het er zelf naar.'
  Het is een minderheid die dit doet, ook onder allochtonen. Dat weet iedereen. Maar hier wordt constant geredeneerd dat ze het gedaan hebben OMDAT ze allochtoon zijn. De hele Marokkaanse gemeenschap is een criminele organisatie, vanwege het wangedrag van een stel losgeslagen types, volgens een forumlid. Blijkbaar is dit vandaag de dag politiek correct. En bij sommigen gaan dan niet de alarmbellen af.

  Er zijn veel meer losgeslagen en opgefokte types, die hufterig doen en erger. Meldt Geert Wilders dan dat het bijvoorbeeld een bloemkolen West-Fries is die teveel coke en drank op heeft? Neen.

 • - -, di 04 december 2012 16:01 Reageer op -

  -

  Waarom is het relevant om te zeggen dat het allochtonen zijn?
  1) Eer en schaamte hebben hier een factor in. Niemand mag de jongens wat in pad leggen anders is het hommeles. Inmiddels weten ze dat niemand ze durft te corrigeren, dus zetten ze vaak hoog in (kleine non issue kan grote ruzie betekenen).
  2) Hoewel ze op mij erg mondig overkomen is weerbaarheidstraining in de vorm van kickboksen volkssport nummer 1 onder deze lieden.
  3) Normbesef. Hoewel iedere groep mafketels heeft lijkt er onder de ene groep toch een soort onzichtbare grens: sommige dingen doe je gewoon niet. Bij sommige groepen lijkt die grens niet zo te bestaan.

  En dan meer over vechtsport in het algemeen:
  1) Ik denk dat 50% van de jongeren die vechtsport beoefenen dit buiten sport ook gebruiken. Incidenteel of regelmatig.

  Ik wil niet discrimineren, ik zal ook iedereen die ik vandaag en morgen tegen kom behandelen als losstaand individu, maar je moet wel stekeblind zijn om geen patroon te zien. En hoe gaan we dat patroon oplossen?

  Sowieso mag wat mij betreft iedereen die geregistreerd is als persoon die aan vechtsporttraining doet, zwaarder gestraft worden bij geweld. Probleemjongeren gaan we niet op vechtsport zetten. Weerbaarheidstraining geven we aan jongeren die gepest worden. Niet aan jongeren die zelf hun omgeving pesten. Tsja en het hele etnisch/culturele verhaal dat tesamen resulteert in een gemiddeld relatief kort lontje (met onevenredig tot de oorzaak grote explosie).. daar kunnen we niets aan doen. Dat kan alleen maar door de gemeenschap zelf verandert worden.

 • gerrie de vries, di 04 december 2012 15:54 Reageer op gerrie

  gerrie

  Sjakie chocola, overal waar die marokkanen zitten is narigheid, brussel, parijs, amsterdam enz enz. Maar weet je dat komt omdat ze kansloos zijn en door de crisis. Ja daar komt het door. Niet door de opvoeding, nee want pappa en mamma komen ook altijd trouw naar de ouderavonden van school. Deze mensen kunnen alleen onder een zeer strakke dictatuur leven. Geef ze geen vrijheid want dan gaan ze los.

 • drs Zen, di 04 december 2012 17:16 in reactie op gerrie de vries Reageer op drs

  drs

  'Deze mensen kunnen alleen onder een zeer strakke dictatuur leven.'
  Nederland moet maar een strakke dictatuur worden, want de PVV-aanhang vraagt er al een tijd om en moslims kunnen niet zonder? Twee vliegen in een klap, toch?

 • drs Zen, di 04 december 2012 20:07 in reactie op gerrie de vries Reageer op drs

  drs

  overal waar die blanken zitten is narigheid, brussel, parijs, amsterdam enz enz. Maar weet je dat komt omdat ze kansloos zijn en door de crisis.

 • Nico deMus, di 04 december 2012 15:46 Reageer op Nico

  Nico

  Is er al iemand thee gaan drinken met de ouders van de daders om hun te troosten?

 • Mostafa Mouktafi, di 04 december 2012 16:53 in reactie op Nico deMus Reageer op Mostafa

  Mostafa

  Bij de ouders van Trisian werd ook geen thee gedronken. Waarom nu wel?

 • R. Hartman, di 04 december 2012 17:39 in reactie op Mostafa Mouktafi Reageer op R.

  R.

  Omdat theedrinken een Amsterdamse gewoonte is waarbij allochtone daders worden geknuffeld.

  Zoals je terecht aangeeft gebeurde dit niet bij autochtonen. Pure discriminatie, vind je ook niet?

 • bert bartels, di 04 december 2012 18:14 in reactie op Mostafa Mouktafi Reageer op bert

  bert

  Omdat het geen marokkaan was maar iemand met een psychiatrische aandoening. Maar ik geef toe, in mijn werk in de psychiatrie wordt ik ook regelmatig geconfronteerd met agressie door allochtonen; en ja hoor, de Marokkanen zijn daarbij procentueel het meest vertegenwoordigd.
  Misschien kan dit door de advocaat als verzachtende omstandigheid worden opgevoerd?

 • drs Zen, di 04 december 2012 18:40 in reactie op Nico deMus Reageer op drs

  drs

  Fleur Agema?

 • Evert van Vliet, di 04 december 2012 15:38 Reageer op Evert

  Evert

  Het zwaaien met de grensvlag gaat hier gewoon door zie ik....zou Peter R. dan toch een punt hebben?

 • Mostafa Mouktafi, di 04 december 2012 16:10 in reactie op Evert van Vliet Reageer op Mostafa

  Mostafa

  Ze noemen het ook het vlaggen. er zijn ook genoeg dames die vlaggen hier in mijn buurt.

 • sjaak deintellectueel, di 04 december 2012 15:37 Reageer op sjaak

  sjaak

  Nieuw-sloten was dat niet zo'n vogelaar wijk die binnen een paar jaar een prachtwijk zou worden? Deze parels van de samenleving zijn natuurlijk gewoon gefrustreerd door het racisme van blanke Nederlanders of zoiets, dat ze uit woede een man doodschoppen. Heel begrijpelijk allemaal, autochtone Nederlanders gaat u schamen!

 • drs Zen, di 04 december 2012 16:14 in reactie op sjaak deintellectueel Reageer op drs

  drs

  'Deze parels van de samenleving zijn natuurlijk gewoon gefrustreerd door het racisme van blanke Nederlanders of zoiets, dat ze uit woede een man doodschoppen.'
  Hoe verzin je het en dat over de rug van het slachtoffer, ga je schamen. Je hebt weinig respect voor het slachtoffer, ga je frustraties over andermans rug botvieren.
  Troll!
  http://www.youtube.com/watch?v=TLEo7H9tqSM

 • sjaak deintellectueel, di 04 december 2012 16:56 in reactie op drs Zen Reageer op sjaak

  sjaak

  Ik was sarcastisch, je moet wel een heel laag intelligentie niveau of enorme oogkleppen ophebben om het sarcasme in mijn opmerking niet te zien.

 • drs Zen, di 04 december 2012 19:04 in reactie op sjaak deintellectueel Reageer op drs

  drs

  Inderdaad ligt het altijd aan de ander. Je vergeet dat er legio types zijn die zo denken als jij je uitdrukt.

 • sjaak deintellectueel, di 04 december 2012 19:30 in reactie op drs Zen Reageer op sjaak

  sjaak

  Ja daarom zeg ik het ook, duh....

 • gerrie de vries, di 04 december 2012 15:32 Reageer op gerrie

  gerrie

  Mostafa waar blijft de achterban? Geen tristan verhaal eraan plakken was een psychopaat, Nee waar is de marokkaanse achterban. Abdelkader en consorten waar zijn die?

 • Mostafa Mouktafi, di 04 december 2012 16:09 in reactie op gerrie de vries Reageer op Mostafa

  Mostafa

  Psychopaat? Dat is alles?
  Ik vind hem een barbaar met hoofdletters.

 • drs Zen, di 04 december 2012 18:01 in reactie op gerrie de vries Reageer op drs

  drs

  'Geen tristan verhaal eraan plakken was een psychopaat...'
  O, dan zijn excuses van de superieure joods-christelijke gemeenschap niet nodig. Zoooo doorzichtig.

 • Ron Valek, di 04 december 2012 15:29 Reageer op Ron

  Ron

  Ergens bekruipt mij het gevoel dat dit bericht alleen op Joop is geplaatst om (daar gaan we weer) Wilders weer eens lekker door het slijk te halen.
  Zelfs de voorzitter van de Fifa (geen nederlander) reageert op dit "incident", waarom zou een Nederlandse website, of politici dit dan niet mogen? Omdat ze een andere mening hebben?

  Zou fijn zijn als jullie (joop) eens nieuwsfeiten waar Marokkanen slecht in het daglicht komen te staan, zoals deze moord, gewoon meteen zouden plaatsen zonder eerst de kat uit de boom te kijken hoe je het bericht kunt aanpassen naar je eigen mening.
  Begint erg op censuur te lijken.

 • gerrie de vries, di 04 december 2012 15:25 Reageer op gerrie

  gerrie

  Kijk maggie hier ga je al gigantisch in de fout, holleeder is zware criminaliteit net zoals de kleppers en de mieremets, sloegen geen oude vrouwtjes in elkaar, verkrachten geen oude vrouwtjes. is totaal niet te vergelijken en die hooligan, die slaan elkaar lekker de hersens in. Nee dit tuig heeft het gewoon voorzien op de autochtoon want hun eigen bevolkingsgroep pakken ze niet dat is nog het ergste. Puur de autochtoon.

 • Mostafa Mouktafi, di 04 december 2012 15:23 Reageer op Mostafa

  Mostafa

  Beste mensen, de jaarlijkse rapport van de justitie kent elk jaar meer dan 1 miljoen misdrijven, inclusief moord en doodslag. Zegt Justitie.
  Zou het alleen over Marokkaanen gaat?

 • Nico deMus, di 04 december 2012 15:53 in reactie op Mostafa Mouktafi Reageer op Nico

  Nico

  Nee dat gaat niet alleen daarover,maar in verhouding steken ze met kop en schouders er bovenuit.

 • sjaak deintellectueel, di 04 december 2012 15:56 in reactie op Mostafa Mouktafi Reageer op sjaak

  sjaak

  Nee maar Mostafa je kunt niet ontkennen dat Marokkaanse-Nederlandse jongens (ja jongens want Marokkaanse meisjes niet) een groot aandeel hebben in geweldsdelicten en diefstal in Nederland. Hoe komt dat toch vraag ik mij af. Kunnen Nederlands-Marokkaanse ouders hun zonen niet goed opvoeden doordat ze juist heel streng zijn of omdat ze juist zeggen: doe maar lekker wat je zelf wilt?

 • gerrie de vries, di 04 december 2012 14:58 Reageer op gerrie

  gerrie

  Weet je wat me opvalt, waar is sylvia stuurman, joop schouten, mostafa en de rest. Hebben ze zich ingegraven. Waar zijn die multi culti knuffelaars?

 • Mostafa Mouktafi, di 04 december 2012 15:16 in reactie op gerrie de vries Reageer op Mostafa

  Mostafa

  Hier onder geachte blind.

 • drs Zen, di 04 december 2012 15:20 in reactie op gerrie de vries Reageer op drs

  drs

  'Waar zijn die multi culti knuffelaars?'
  Je moet gewoon de waterkraan opendraaien, dan komen ze eruit ;-)

 • Frank Lenssen, di 04 december 2012 15:37 in reactie op gerrie de vries Reageer op Frank

  Frank

  In jouw ogen ben ik waarschijnlijk ook een multi-cultuknuffelaar, Gerrie. Ik laat je hierbij weten dat ik daar nog trots op ben ook.

  Bij een wandaad, gepleegd door (in dit geval, en ik ga af op de berichten in deze thread, Marokkanen, of mensen die op hen lijken) begint Nieuw Dom Rechts meteen te gillen: 'zie je nou wel!'.

  Generaliseren van het ergste soort.

  Maar als witte Hollanders iets heel ergs doen (Karst, Tristan, weet ik wie nog meer), dan laat Nieuw Dom Rechts niets van zich horen.

  Kijk: ik vind dat je op grond van wederrechtelijk en onfatsoenlijk gedrag dan ook kan zeggen: alle PVV'ers en VVD'ers zijn fout, en dienen met de grootste argwaan tegemoet getreden te worden - en doe geen zaken met ze, en hou je brievenbus maar dicht, als je oud en kwetsbaar bent (zie meneer Eric L., PVV).

  Deze kijk heeft méér geldigheid dan die welke alle Marokkanen stante pede tot criminelen bestempelt.

 • de REALITEIT ., di 04 december 2012 17:25 in reactie op Frank Lenssen Reageer op de REALITEIT

  de REALITEIT

  "PVV'ers en VVD'ers zijn fout". Hebben die ook al een scheidsrechter om zeep gebracht ?

  Frank, vertel. Of roep je maar wat. Ik ben benieuwd. Hier wil ik meer van weten.

 • sjaak deintellectueel, di 04 december 2012 18:22 in reactie op Frank Lenssen Reageer op sjaak

  sjaak

  ====Maar als witte Hollanders iets heel ergs doen (Karst, Tristan, weet ik wie nog meer), dan laat Nieuw Dom Rechts niets van zich horen.====

  Klopt, maar als allochtonen iets ergs doen dan hoor je links juist weer niet. Ik als onafhankelijke intellectueel die niet gebonden is aan een bepaalde ideologie, politieke stroming of kleur heb al lang geleden kunnen constateren dat rechts er als de kippen bij is om mensen met een islamitische achtergrond to kunnen bekritiseren en links er als de kippen bij is om mensen met een christelijke achtergrond te bekritiseren. Objectiviteit is bij de meeste mensen nogal ver te zoeken helaas.

 • Blisss Blisssc, di 04 december 2012 17:23 in reactie op gerrie de vries Reageer op Blisss

  Blisss

  die ondersteunen nu het gezin van die friese boer

 • maggy ferrier, di 04 december 2012 14:48 Reageer op maggy

  maggy

  Er was laatst nog bij Paul en Witteman een hooligan (witte) die een boek geschreven had over zijn hooliganwereld. Dat die Hooligans nu allochtonen zijn, nu mag het opeens niet. Nergens iets gelezen over het feit dat dit soort lui de attententie van de media krijgen. Het feit dat Holeeder in programma's komt en aandacht krijgt vindt men normaal. Dat Hooligans aandacht krijgen is normaal geworden..edoch als deze zelfde mensen van allochtone afkomst zijn onstaat er weer een "vingertje wijzen"en etnische afkomst bla bla bla/
  Ik speel nu even advocaat van de duivel. "waarom mag een gekleurde nederlander niet even crimineel zijn als een blanke crimineel" ( even een doorkrenkertje)
  Dus het gaat niet om de kleur...het gaat om het feit dat
  er is iemand doordgeschopt door anderen. Dit is wat er aan de hand is en dat is ronduit verwerpelijk. Dwaal niet af mensen!

 • annie koenders, di 04 december 2012 15:21 in reactie op maggy ferrier Reageer op annie

  annie

  Haal jij er maar weer andere mensen bij, ik heb het in mijn eigen omgeving mee gemaakt, ik heb al zo veel meegemaak met die mensen en alleen maar in negatieve zin, moet je mij niet mee aankomen.

 • drs Zen, di 04 december 2012 15:32 in reactie op maggy ferrier Reageer op drs

  drs

  'Dwaal niet af mensen!'
  Je ziet het heel scherp. Laten we even duidelijk zijn. De heren sportlui geven al jaren lang het slechte voorbeeld. Hun wordt de handen boven het hoofd gehouden.

  Wanneer wordt er eentje eens in de boeien geslagen vanwege zware mishandeling, i.p.v. een gekleurd kaartje krijgen. Sport verbroedert niet, maar verloedert.

 • annie koenders, di 04 december 2012 16:14 in reactie op maggy ferrier Reageer op annie

  annie

  Omdat het percentage vele malen groter is.

 • gerrie de vries, di 04 december 2012 14:38 Reageer op gerrie

  gerrie

  Geert Wilders is nog te soft moet een nog fanatieker iemand opstaan. Mensen zijn het zat, al dat marokkaanse gespuis hebben geen mentaliteit, beroven en verkrachten oude vrouwtjes met dood tot gevolg. Gisteren een marokkaan veroordeeld tot levenslang in marokko voor de moord op die twee oudjes in amsterdam noord. En zo kunnen we een hele waslijst samenstellen. Dan hebben we nog de antilianen en het oostblok. Laten we ons maar lekker druk maken om zwarte piet.

 • annie koenders, di 04 december 2012 15:00 in reactie op gerrie de vries Reageer op annie

  annie

  Eindelijk iemand die op deze site ook eens de waarheid durf te vertellen , altijd het zelfde liedje , wij wisten nog niet eens dat het marokkanen waren toen zij ik het al dat het uit die hoek kwam.

 • Ham Rove, di 04 december 2012 15:47 in reactie op annie koenders Reageer op Ham

  Ham

  We weten nog niet dat ze allemaal maar één ingedaalde testis hebben, maar ik zeg dat het uit die hoek moet komen!

  Dorsmachine!

 • annie koenders, di 04 december 2012 17:54 in reactie op Ham Rove Reageer op annie

  annie

  Moet je veronderstellen dat wij met een miljoen mensen in marokko wonen en wij hebben een percentage 8 procent criminelen onder nederlandse jongeren daar, en wij doen dat soort dingen wat die jongeren hier doen[oude mensen beroven, moorden, iedereen maar voor alles wat lelijk uitschelden] wat denk je wat ze met onze jongeren doen [ geen bolletje aaien ] daar krijg je levenslang of je word het land uitgezet, wij zouden als normaal mens dat verafschuwen, maar wanneer gaan hun ouders iets zeggen, die zeggen daar niets van omdat zij niet eens nederlands kunnen, en dat komt omdat in hun cultuur nog altijd de man de baas is, wie tik hun op hun vingers. dat zouden zij in marokko niet kunnen flikken, hier hebben ze ze helemaal niet meer in de hand, dit zijn derde generaties marokkanen, wat is nu hun probleem.

 • Ham Rove, di 04 december 2012 19:58 in reactie op annie koenders Reageer op Ham

  Ham

  "Moet je veronderstellen dat wij met een miljoen mensen in marokko wonen"

  - Wie zijn "wij"?
  Kan ik daar lid van worden of hoor ik daarbij omdat ik toevallig in Noord-Holland geboren ben?


  "en wij hebben een percentage 8 procent criminelen onder nederlandse jongeren daar, en wij doen dat soort dingen wat die jongeren hier doen[oude mensen beroven, moorden, iedereen maar voor alles wat lelijk uitschelden] "

  - Dat is niet ondenkbaar als ik naar de lokale "volksbuurten" in omgeving kijk.


  "wat denk je wat ze met onze jongeren doen [ geen bolletje aaien ]"

  - Lokaal rechtspraak uitvoeren, net als hier.


  "daar krijg je levenslang of je word het land uitgezet, wij zouden als normaal mens dat verafschuwen"

  - Ik stel dan ook voor dat we dat soort strafrecht hier niet invoeren.


  "maar wanneer gaan hun ouders iets zeggen"

  - Die zijn hier i.i.g. aansprakelijk tot hun kind wettelijk volwassen is, en ik twijfel aan de relevantie van hun gesproken woorden.


  "die zeggen daar niets van omdat zij niet eens nederlands kunnen"

  - ...


  "en dat komt omdat in hun cultuur nog altijd de man de baas is"
  ""wie tik hun op hun vingers."

  - De rechterlijke macht? Levenslang.. landuitgooien etc.?


  "dat zouden zij in marokko niet kunnen flikken"

  - Waarom niet?
  Omdat je iets zelfbedacht niet hoort of ziet wil nog niet zeggen dat het er is of niet?

  "hier hebben ze ze helemaal niet meer in de hand"

  - Klinkt alsof je het niet over primaten hebt.

  "dit zijn derde generaties marokkanen"

  - Geen idee wat "hun" familie lijn is, en wat moet ik me persoonlijk voorstellen wat een derde generatie brabander moet inhouden.

  "wat is nu hun probleem."

  - Dat zou je "hun"moeten vragen zodra je weet wie je bedoeld.

 • Dehnus Nörder, di 04 december 2012 18:07 in reactie op annie koenders Reageer op Dehnus

  Dehnus

  HOUDT TOCH GODVERDOMME EENS OP! Ben nog geen DAG terug in dit land en gelijk word een algemeen problem, voetbal hooligans, aan een zondebok toegekend. Lekker makkelijk.

  Al die ouders die zo krijsen tijdens de wetstrijden van hun kinders? Of die ploeg in Drenthe waar die Indiaan vandaam komt die om de zoveel tijd mensen in elkaar trimt? Zekker ook Marokanen.

  LEKKER MAKKELIJK! Wij doen niks het zijn de Marokanen. Zei Henk toen hij zijn zoon opdroeg zijn tegenstander "ONDER HET VELD TE SCHOPPEN VERDOMME!" en de scheids :"KLOTE BLINDE K@NK3R LUL, IK GA JE KOP INSTAMPEN!". Bij de gemiddelde jeugd wedstrijd.

  Maar goooooeeed.


  BAH WALKGELIJK dat er WEER politieke winst gehaald moet worden uit iets wat een algemeen problem is zodat WEER het problem niet word aangepakt maar we lekker kunnen zeiken.

 • annie koenders, di 04 december 2012 19:26 in reactie op Dehnus Nörder Reageer op annie

  annie

  Ja Dennis jij kunt lekker gaan schelden , bij deze jongens is dat niet de eerste keer, ik hoop dat ze nooit meer vrij komen en om mijn part stuur je ze naar hun gliefde vader land, ik weet nog wel iets anders syberie dat zijn veelplegers van 15 16 jaar oud, wat moet daar van terecht komen, moet je dat voorstellen dat je op die leeftijd al een moord op je geweten hebt.

 • Mostafa Mouktafi, di 04 december 2012 15:25 in reactie op gerrie de vries Reageer op Mostafa

  Mostafa

  Waarom is feest voor je en voor wilders als een Nederlander van Marokkaanse afkomst ergens in dit land een misdrijf pleigd??!!

 • drs Zen, di 04 december 2012 15:54 in reactie op gerrie de vries Reageer op drs

  drs

  Met dit soort berichten jut je mensen alleen maar op. Houd je verstand er even bij. Het is al erg genoeg.
  Het is niet toevallig dat dit op een voetbalveld gebeurt. De agressie daar, in de stadions, daar buiten en in het vervoer heen loopt al jaren de spuigaten uit. Die agressie kost de belastingbetaler jaar in jaar uit miljoenen. Dat is de context waarin dit gebeurt.

 • El Che, di 04 december 2012 17:57 in reactie op gerrie de vries Reageer op El

  El

  "Gisteren een marokkaan veroordeeld tot levenslang in marokko voor de moord op die twee oudjes in amsterdam noord."

  Amsterdam noord oh ja?

  En wel veroordeeld tot levenslang door Marokko.

 • peter h, wo 05 december 2012 00:13 in reactie op El Che Reageer op peter

  peter

  Maar goed dat het daar was...

  Hier had hij waarschijnlijk 6 maanden (met aftrek) gekregen vanwege een slechte jeugd.

 • gerrie de vries, di 04 december 2012 14:12 Reageer op gerrie

  gerrie

  Ten eerste frank lessen, sta je wel met beide benen in de wekelijkheid, overvallen op bejaarden met nog eens verkrachting met dood tot gevolg, overvallen op juweliers, geweld in het uitgaansleven. Allemaal gepleegd door allochtonen.
  Ten tweede mostafa, waar blijft de marokkaanse achterban, ik zie ze niet en hoor ze niet.

 • Sjakie Chocola, di 04 december 2012 14:29 in reactie op gerrie de vries Reageer op Sjakie

  Sjakie

  Mostafa hoor je alleen over zwarte piet of de palestijnen..

 • Mostafa Mouktafi, di 04 december 2012 15:04 in reactie op Sjakie Chocola Reageer op Mostafa

  Mostafa

  Klopt niet roddelaar, lees even hier onder!
  Trouwens, lange leve de Zwarte Piet.

 • Mostafa Mouktafi, di 04 december 2012 15:10 in reactie op Sjakie Chocola Reageer op Mostafa

  Mostafa

  Straf wie een strafbaar feit pleigd, harder mag ook, maar laat de Marokkanse gemeenschap met rust, deze hebben niets mee te maken.
  Toen Trisian of zo iets veel burgers in dat winkelcenturm neer heeft geknalt, was ook niet de schuld van alles wat blond is, toch?

 • de REALITEIT ., di 04 december 2012 15:20 in reactie op Mostafa Mouktafi Reageer op de REALITEIT

  de REALITEIT

  Mostafa laten wij gewoon eerlijk en object blijven.

  Marokkanen staan wel op -1-. Of kijk je nooit TV ? Lees je geen dagbladen ?
  Waarom zijn Marokkanen zo agressief ? Dat valt op. Kijk eens in de huizen van bewaring en let dan op het percentage. Dat is gewoon groter dan factor -5-.

 • Hjalmar Hoort, di 04 december 2012 15:29 in reactie op Mostafa Mouktafi Reageer op Hjalmar

  Hjalmar

  "Toen Trisian of zo iets veel burgers in dat winkelcenturm neer heeft geknalt, was ook niet de schuld van alles wat blond is, toch?"

  Jij haalt in de regel als argumentatie de kruistochten, hitler, srebrenica, etc. van stal om EXACT bovenstaande aan te geven.

 • R. Hartman, di 04 december 2012 15:29 in reactie op Mostafa Mouktafi Reageer op R.

  R.

  Klopt, maar toen hoorde je wel uit de blanke gemeenschap de afschuw dat zoiets was gebeurd. Uit de allochtone hoek hoor je dit nooit.

  Ken je nog het geval dat een vrouw hard achteruit reed een een marokkaan op een scooter doodreed? Gelijk werd de racismekaart getrokken. Totdat het duidelijk werd dat de vrouw in kwestie een Surinaamse achtergrond had....

 • Sjakie Chocola, di 04 december 2012 16:47 in reactie op Mostafa Mouktafi Reageer op Sjakie

  Sjakie

  De Marokkaanse gemeenschap moet eens leren hun zonen op te voeden, dan zouden er een stuk minder problemen zijn. Niet alleen hier maar in elke grote stad in Europa, hoe komt dat toch? Van Milaan tot Goteborg is het 1 bepaalde groep die er met kop en schouders bovenuit steken in de misdaadcijfers..

 • annie koenders, di 04 december 2012 15:17 in reactie op gerrie de vries Reageer op annie

  annie

  Die kunnen niet schrijven en niet praten, die vinden het allemaal wel goed,die hebben nog nooit iets verafschuwd wat hun eigen mensen doen.

 • Bijstandskoning van GeenStijl, di 04 december 2012 14:03 Reageer op Bijstandskoning

  Bijstandskoning

  Nou ja, allochtonen. Iemand wordt dood neergeslagen. Agressieve sporten als kickboksen zijn populair onder jonge mannelijke Marokkanen. Het is vaker voorgekomen dat onder soortgelijke omstandigheden Nederlanders doodgeslagen zijn. Dit is wat blijkt uit de praktijk.

  Om zo'n sport te mogen beoefenen zou je net als bij de schietvereniging eerst een verklaring van goed gedrag moeten overhandigen. Want als als zulke opgefokte haantjes het geleerde in de praktijk brengen om iemand aan te vallen vallen er gewoon doden. Mensen die evident labiel zijn moet je geen dodelijke gevechtssport leren!

 • drs Zen, di 04 december 2012 15:37 in reactie op Bijstandskoning van GeenStijl Reageer op drs

  drs

  'Mensen die evident labiel zijn moet je geen dodelijke gevechtssport leren!'
  Dat is in ieder geval al iets, maar als iemand niet labiel is, kan hij het altijd nog worden. Een vechtsporter die doorslaat, moet een stevige douw krijgen. Een vuist kan ook een dodelijk wapen zijn.

  Je ziet het vaker dat vechtsporters in de criminele sfeer terecht komen. Waren het voorheen boksers en karateka's, nu zijn het kickboksers.

 • Jansen, di 04 december 2012 14:00 Reageer op

  Het is ronduit walgelijk dat een verband in Nederland zijn eigen regels hanteert daar waar het geweld aangaat op de Nederlandse voetbalvelden.

  Met twee gestrekte benen inkomen, van achteren tegen de benen schoppen, elleboogstoten, het zijn allemaal voor de KNVB overtredingen maar in werkelijkheid zijn is het mishandelingen en openlijke geweldplegingen.

  Waarom staat de KNVB boven de wet?
  De politiek en zeker het ministerie van Veiligheid en Justitie dienen hier de wet toe te passen of voorzien die de KNVB een achterdeur voor openlijke geweldpleging.
  Iedereen mag, tot op zekere hoogte, doen wat hij wil op zijn eigen grondgebied,

  Als een bewakingskamera een openlijke geweldpleging, fout parkeren of onlangs een argeloze bedelaar opvalt wordt onmiddelijk de politiemacht ingeschakeld.

  Als heel Nederland getuigen is dat met ellebogen anderen zwaar worden mishandeld, zitten zelfs politieagenten en securitymensen langs de lijn en laten het toe.

  Hebben voetballers een ander wetboek van strafrecht?

  En dan debelachelijke maar zeer werkzame beelden als voetballers medespelers mishandelen en dan een rel veroorzaken door met aggressieve gebaren te protesteren tegen de wedstrijdleiding.
  Ook trainers, verzorgers en wisselspelers doen hun duit in het zakje.

  In hetzelfde licht moet men de uitingen van de Vries zien.
  Een waar voorbeeld van de verloedering van een rechtstaat.
  De grensrechters zijn het zelf schuld!?!
  Hoe haal je het in je achterlijk kop joh, die #*+?!vries§%&$# gaat werkelijk over lijken.

  Ik heb vaker woorden geschreven van troost.
  Sterkte met het verlies of het is verschrikkelijk wat er is gebeurd.
  In dit geval weet ik niet hoe je de familie van Richard Nieuwenhuizen zou moeten troosten of welke woorden ik zou moeten gebruiken.
  Voor de ogen van zijn zoon!?
  Heeft iemand een woord hoe je deze familie zou kunnen troosten?

 • Frank Lenssen, di 04 december 2012 14:50 in reactie op Jansen Reageer op Frank

  Frank

  Ben het met je eens.

  Het lijkt warempel wel alsof de normale rechtspleging niet geldig is op het voetbalveld, en net daarbuiten.

  Ik denk dat de totale afhankelijkheid van het grote geld in het profvoetbal de voornaamste aanjager is.

  Zowel de zucht naar steeds méér geld, alsook de waanwereld waarin 20-jarige multimiljonairs komen te leven, die zorgen voor een enorme hoogmoed, het gevoel bij die jongens dat ze boven de wet verheven zijn.

  Dat ze niet vervolgd worden bij zware mishandeling, dat sterkt ze in dat geloof.

  Ik denk dat er maar weinig sectoren zijn waarin de disproportionaliteit tussen geleverde arbeidsprestatie en inkomen zo onwaarschijnlijk groot is.

 • drs Zen, di 04 december 2012 15:27 in reactie op Frank Lenssen Reageer op drs

  drs

  'Het lijkt warempel wel alsof de normale rechtspleging niet geldig is op het voetbalveld, en net daarbuiten.'
  Inderdaad, maar dit is blijkbaar een andere zaak. Als voetbalhooligans hele treinstellen slopen en elkaar naar het leven staan op een grasveld, hoor je niets over allochtoon of autochtoon zijn. Ook als voetballers elkaar lens trappen, is dat blijkbaar geaccepteerd.

  Nu stort wakker Nederland zich op deze tragedie om de allochtonenkaart uit te spelen, maar het werkelijk probleem wordt niet opgelost. Dat is dat het sportveld blijkbaar een vrijplaats is waar ander recht geldt en waar de KNVB voor rechter speelt.

  Ik zeg het nog maar eens, het is een stelletje tuig dat de man doodtrapte.

 • Mostafa Mouktafi, di 04 december 2012 13:57 Reageer op Mostafa

  Mostafa

  En iedereen stond er bij en keek er naar? bezopen.
  Waar waren de toeschouwers? Te druk met het zoeken naar hun mobiel voor het maken van foto en of filmpje voor You Tube?
  Maar wel klagen in de krant en hier bijvoorbeeld dat de sport verloederd.
  Nog geen twee ouders met een paar ballen om dit 15 jarigen te stoppen?
  Mietjes waren ze, die touschouders.

 • Piet de Geus, di 04 december 2012 14:27 in reactie op Mostafa Mouktafi Reageer op Piet

  Piet

  "Waar waren de toeschouwers? Te druk met het zoeken naar hun mobiel voor het maken van foto en of filmpje voor You Tube?"

  Wat een heerlijke leegheid weer: te beroerd om je op de hoogte te stellen maar natuurlijk wel een mening paraat! En dan valt het nog mee dat je je oma of de joden er niet bij haalt.

  Volgens een van de aanwezigen werd er wel degelijk ingegrepen, maar was de situatie onoverzichtelijk en gebeurde het allemaal erg snel. Er waren hooguit twintig toeschouwers aanwezig en als er dan een matpartij ontstaat waarbij twee elftallen (inclusief reserves dertig man) over het veld rennen, hou je niet binnen een paar seconden iedereen tegen. Maar de toeschouwers zijn volgens hem wel degelijk allemaal het veld ingerend om dit te proberen.

 • - drammer -, di 04 december 2012 15:02 in reactie op Piet de Geus Reageer op - drammer

  - drammer

  Piet je moet ook nog een keer durven, wraak op de bemoeier is ook nog een gegeven.

  Vraag dat maar aan de politie agenten, de ambulancebemanning, de brandweer, de eerste hulpposten en andere ambulante hulpverleners.

 • Mostafa Mouktafi, di 04 december 2012 15:19 in reactie op - drammer - Reageer op Mostafa

  Mostafa

  Wraak zit tussen je oren, het ging om een potje voetballen.

 • Piet de Geus, di 04 december 2012 16:26 in reactie op - drammer - Reageer op Piet

  Piet

  "je moet ook nog een keer durven"

  In dit geval durfden ze massaal. Als ik de ooggetuige mag geloven en vooralsnog heb ik geen redenen om daaraan te twijfelen.

 • - drammer -, di 04 december 2012 17:47 in reactie op Piet de Geus Reageer op - drammer

  - drammer

  ???? Dit durf ik oprecht te betwijfelen?

 • Piet de Geus, di 04 december 2012 20:14 in reactie op - drammer - Reageer op Piet

  Piet

  Waarom zou je eraan twijfelen? Het betrof knapen van 15: gevaarlijk in een groepje (waar kennen we dat van?) maar in hun eentje helemaal niets. Het publiek, zo mag je toch aannemen, bestond niet uit voetballiefhebbers maar voornamelijk uit vaders van de spelertjes. Mannen in de bloei van hun leven. Waarom zouden die bang zijn voor blagen die je een voor een doormidden schopt?

 • - drammer -, wo 05 december 2012 09:49 in reactie op Piet de Geus Reageer op - drammer

  - drammer

  Piet,

  in Hoogezand-Sappemeer laat de burgermeester ( een doortastende dame) elke 2 maand een aantal politiagenten uit een andere deel van het land komen, omdat de eigen agenten niet meer in staat waren om normaal in te grijpen, omdat hun privé niet meer gewaarborgt was.

  Tja, je schopt ze zo door midden? Ik denk dat de grensrechter weinig meer heeft aan dergelijk stoere taal.

  Maar laten we eerlijk zijn het is overal in den lande hetzelfde liedje.

 • drs Zen, di 04 december 2012 18:49 in reactie op - drammer - Reageer op drs

  drs

  'Vraag dat maar aan de politie agenten, de ambulancebemanning, de brandweer, de eerste hulpposten en andere ambulante hulpverleners.'

  Die zouden juist WEL ingegrepen hebben! Van de 19 voetballers, familie, bezoekers en andere omstanders die NIKS doen?

 • - drammer -, wo 05 december 2012 09:44 in reactie op drs Zen Reageer op - drammer

  - drammer

  Beter lezen voor je reageert, het gaat hier over iets anders.

 • Ties Hercules, di 04 december 2012 15:13 in reactie op Mostafa Mouktafi Reageer op Ties

  Ties

  Misschien waren ze doodsbang voor de zieke agressie die sommige groepen tentoonstellen

 • drs Zen, di 04 december 2012 21:27 in reactie op Ties Hercules Reageer op drs

  drs

  Tjonge, jonge, jonge.

 • Hjalmar Hoort, di 04 december 2012 13:52 Reageer op Hjalmar

  Hjalmar

  Geschokt? Verbaasd? Verhalen rondom agressie in amateurvoetbal doen al jaren de ronde: beetje sneu dat het nu opeens 'schokkend' is.

  Iemand een broodje Mexicano?

 • R. Hartman, di 04 december 2012 13:43 Reageer op R.

  R.

  Kennelijk hebben een aantal het stuk op Geenstijl niet goed gelezen of niet goed begrepen. Zij maken er melding van dat alle randinformatie is uitgeplozen en de naming en shaming in volle gang is. Maar "toevallig" worden er weinig woorden vuil gemaakt aan de daders. Geenstijl doet dit wel.
  Zelfs als de media had bericht dat de Nederlandse daders Rachid en Mohammed (let op: dit zijn fictieve namen en niet gerelateerd aan de mogelijke echte daders) hadden geheten, dan zullen er mijns inziens weinig mensen hebben gedacht: "weer die rot Nederlanders die dit hebben gedaan".

 • Sjakie Chocola, di 04 december 2012 15:12 in reactie op R. Hartman Reageer op Sjakie

  Sjakie

  Dit is al de zoveelste keer dat Marokkanen bewijzen nooit een fatsoenlijke opvoeding genoten te hebben. Dit is geen incident, dit zal zich blijven voordoen, tenzij de Marokkaanse gemeenschap eens de hand in eigen boezem steekt...of we geven Wilders zijn zin, kan ook..

 • Peter Polz, di 04 december 2012 13:37 Reageer op Peter

  Peter

  tjonge tjonge jonge

  keer op keer plaatst joop artikelen enkel en alleen om geenstijl af te zeiken (waarom anders gisteren geen aandacht voor dit nieuws?)

  maar als daar dan iets van durft te zeggen komt het systematisch niet door de moderatie.

  wat een slappe hap.

 • Sjakie Chocola, di 04 december 2012 13:28 Reageer op Sjakie

  Sjakie

  Zoveelste voorbeeld van racisme in Nederland..

 • drs Zen, di 04 december 2012 18:11 in reactie op Sjakie Chocola Reageer op drs

  drs

  'Zoveelste voorbeeld van racisme in Nederland..'
  Voetbalgeweld is al jaren aan de gang, zinloos geweld ook. Gaat het volgens Wilders om allochtonen (hij verschuilt zich daarbij achter een ander) dan bestaat zinloos geweld en voetbalgeweld niet, maar ligt het aan het kleurtje.

  Misselijk die Wilders om het leed van de familie van het slachtoffer zo te misbruiken voor zijn politieke handeltje.
  Wat twitterde Wilders hierover?
  http://www.youtube.com/watch?v=MqHhpFrzhWo

 • - drammer -, di 04 december 2012 13:25 Reageer op - drammer

  - drammer

  Vertel waarom Wilders in deze kwestie, iemand doodtrappen omdat men het schijnbaar niet eens met de beslissingen die deze man omtrent de eigen fouten in het veld, geen mening mag hebben?

  Vertel.......succes!

 • Frank Lenssen, di 04 december 2012 13:21 Reageer op Frank

  Frank

  Deze tragische gebeurtenis staat niet op zichzelf, en heeft niets te maken met de etnische achtergrond van de daders. Bruin Nederland (sic) vindt dat laatste natuurlijk een Godsgeschenk en een sluitend bewijs dat mensen met een kleurtje niet deugen. Laten we het GeenStijl-gespuis negeren.

  Al tientallen jaren merken oplettende schrijvers in 'de media' op dat in het amateurvoetbal weerzinwekkende taferelen voorkomen. Heel vaak viel het op dat authentieke volbloed-Arische Nederlandse ouders hun kroost op het veld aanspoorden tot -letterlijk- doodschoppen, de tegenstander uitschakelen, dus. Knokpartijen zijn eerder normaal dan uitzonderlijk, in allerlei varianten.

  Als ik de betreffende artikelen bij de hand had, zou ik ze posten. Maar dat is helaas niet zo. Geloof me nou maar: ik heb gelijk.

  Er is endemisch geweld in onze samenleving, overal, bij arm en rijk, bij blank en gekleurd. Ik bedoel niet direct het type geweld dat in de misdaadstatistieken gereflecteerd wordt. Ik bedoel: het geweld in huiselijke kring, op school, in het uitgaansleven, het bedrijfsleven, en op de sportvelden. Pesten is aan de orde van de dag, liegen en roddelen ook. Mensen onder druk zetten (kinderen moeten presteren op school, boven hun macht, om de ouders te gerieven; collega's pesten elkaar, ik denk uit angst; sporters doen het; echtelieden wier huwelijk ontspoord is), ik herhaal: mensen onder druk zetten is aan de orde van de dag. Overal, altijd.

  (Hier begin ik weer, mensen:)

  Volgens mij neemt het geweld waar ik over spreek toe. En volgens mij is het nauw verbonden met een totaal verziekte manier van denken over de manier waarop wij onze maatschappij in moeten richten.

  Stress leidt tot gewelddadige uitbarstingen. En stress is inherent verknoopt met het neoliberalisme, misschien één van de meest giftige, pathologische ideologieën die mensen ooit uitgedacht hebben.

 • - drammer -, di 04 december 2012 13:57 in reactie op Frank Lenssen Reageer op - drammer

  - drammer

  Wat weer een enorme jijbak. Volledig omkeren van de werkelijkheid, wat een onzin wat een bagger.
  Doe ons even een genoegen, schrap de grootste onzin uit jouw verhaal er eens uit.

  Ik durf te beweren dat alleen "de", "het" en "een" overblijft.

 • Frank Lenssen, di 04 december 2012 14:46 in reactie op - drammer - Reageer op Frank

  Frank

  Zeker is dat ik een heel gevoelige snaar bij je geraakt heb.

  Voor de rest begrijp ik je kritiek in het geheel niet.

  Het is niet helemáál uitgesloten, dat je iets bedoelt - maar wat dat dan is, dat is voor eenieder ondoorgrondelijk.

 • - drammer -, di 04 december 2012 15:37 in reactie op Frank Lenssen Reageer op - drammer

  - drammer

  Hmmm, lees je eigen verhaal nog maar eens door en dan zul zul je ook tot de conclusie moeten komen dat de tang en het varken en iets met een slagroomgebakkie wel erg dicht bij jou in de buurt staan.


  Over een gevoelige snaar gesproken(lol)!

 • Hjalmar Hoort, di 04 december 2012 14:01 in reactie op Frank Lenssen Reageer op Hjalmar

  Hjalmar

  In acht nemend wat je zegt: waarom gebeurt dit niet bij Hockey, en wel bij Voetbal als de ontsporing van onze maatschappij alomvattend is in alle lagen?

 • Frank Lenssen, di 04 december 2012 14:44 in reactie op Hjalmar Hoort Reageer op Frank

  Frank

  Over de vraag of dit bij hockey wel of niet gebeurt, Hjalmar - daar weet ik niets van.

  Bij mijn weten trekt hockey geen hooligans aan, nee, en misschien komt dit omdat de etiquette er anders is, misschien omdat dranksmisbruik er nauwelijks voorkomt - ik weet het niet.

 • Hjalmar Hoort, di 04 december 2012 15:18 in reactie op Frank Lenssen Reageer op Hjalmar

  Hjalmar

  Genoeg alcoholisten onder de gegoede burgerij op het Hockey, immers sociaal geaccpteerde drug.

  Maar je stelt dat de onsporing overal in de maatschappij plaatsvind: voetbal en hockey zijn beide grote sporten in Nederland. Waarom kan er bij hockey wel op etiquette geopereerd worden, en bij Voetbal niet?

 • Ties Hercules, di 04 december 2012 15:53 in reactie op Frank Lenssen Reageer op Ties

  Ties

  Dat komt inderdaad door de etiquette denk ik. Ze dragen daar immers geen witte sokken.
  Nee zonder gekkigheid, op de hockey komen voornamelijk beschaafde mensen. En in een beschaafde wereld wordt ziek geweld simpelweg verafschuwd.
  Bij Marokkaanse jeugd, en meer algemeen voetballers, ligt dat wel anders.

 • Hjalmar Hoort, wo 05 december 2012 12:50 in reactie op Frank Lenssen Reageer op Hjalmar

  Hjalmar

  Frank?

 • Joop Stevens, di 04 december 2012 14:26 in reactie op Frank Lenssen Reageer op Joop

  Joop

  De zin waar alles bij lenssen om draait :"Geloof me nou maar, IK HEB GELIJK. Dat zegt Wilders ook , maar die heeft wel gelijk.

 • - drammer -, di 04 december 2012 15:40 in reactie op Joop Stevens Reageer op - drammer

  - drammer

  Alleen dat wil doordringen...echt niet.

 • - drammer -, di 04 december 2012 16:00 in reactie op - drammer - Reageer op - drammer

  - drammer

  niet doordringen...sorry.

 • Nico van Gogh, di 04 december 2012 15:50 in reactie op Frank Lenssen Reageer op Nico

  Nico

  Jij hebt mazzel. de eigen bijdrage bij de GGZ wordt afgeschaft. Scheel je een hoop geld.

 • Berthold Hohenlowe, di 04 december 2012 16:52 in reactie op Frank Lenssen Reageer op Berthold

  Berthold

  Neoliberalen zie je de laatste tijd maar weinig scheidsrechters dood schoppen. Is u dat ook opgevallen?

 • drs Zen, di 04 december 2012 19:36 in reactie op Berthold Hohenlowe Reageer op drs

  drs

  'Neoliberalen zie je de laatste tijd maar weinig scheidsrechters dood schoppen.'

  Wat leeswerk voor je over voetbalhooligans
  http://www.ad.nl/ad/nl/11474/Facebookrellen/article/detail/3321068/2012/09/24/Nieuwe-hooligan-boezemt-angst-in.dhtml

  Citaat: 'Bogaerts, S., Spapens, A.C., & Bruinsma, M.Y. (2003) merken op dat in hun onderzoek bij verdachten van voetbalgeweld uit Nederland enorm weinig allochtonen vertegenwoordigd zijn. Een opmerkelijke vaststelling, aangezien ze bij algemene criminaliteitscijfers wel overvloedig aanwezig zijn. Een verklaring hiervoor kan zijn dat etnische groepen veel minder vertegenwoordigd zijn bij voetbalwedstrijden.'
  http://mens-en-samenleving.infonu.nl/sociaal/4341-een-wereld-vol-hooligans.html

 • h hh, di 04 december 2012 13:13 Reageer op h

  h

  Bon Ton nederland laat van zich horen en de media springen er boven op.
  Ik wil niets hufterigs horen van Umberto Tan of onze nationale morele boevenjager... gisteren bij DWDD werden twee gewone mensen aan tafel die wekelijks een elftal leiden of langs de lijn lopen onder de tafel geluld door Umberto Tan, die met zijn geile gladde koppie de studio kwam binnen rennen en binnen tien seconden het gesprek overnam, met welwillende goedkeuring van Mathuijs van Nieuwkerk.

  Ik wil de vrijwilligers van voetbal en andere sportverenigingen horen en zien, weg met de BN/ers. De mensen die zich dagelijks inzetten zodat kinderen zich in sport en andere activiteiten kunnen ontwikkelen. Een prachtige facet van onze maatschappij.

  En ja... ik hoop dat er iemand is die het beestje bij de naam durft te noemen. De liegende en bedriegende rotjongens die gratis met het openbaar vervoer willen reizen, die zich graag in groepsgedrag manifesteren en die niet tot de orde woden geroepen... wat dat betreft van de Amsterdamse wethouder SC Nieuw Sloten wel de hand boven het figuurlijke hoofd houden, maar je moet niet straffen na incidenten, je moet met veel moderne jeugd in de training vooral op gedrag trainen - en niet alleen Cruijffiaanse bullshit van balvaardigheid en en goaltjes maken.

  Het is overigens wel al de tweede dode in een paar jaar tijd waar Amsterdamse culbs en fans bij betrokken zijn... schande...

 • h hh, di 04 december 2012 13:44 in reactie op h hh Reageer op h

  h

  Ik vergat nog te expliciteren dat de clubleiding van SV Nieuw Sloten wel degelijk blaam treft. Ze trainen die rotgasten niet op de goede zaken en hebben in de fverre omgeving van Amsterdam een kut-naam, die tent moet worden opgeheven, met als reden niet alleen de dod, maar de geschiedenis van kut-gedrag.

  Jammer bestuur... maar ja je bent wel verantwoording schuldig - the buck stops with you and nobody else.

 • Piet de Geus, di 04 december 2012 14:31 in reactie op h hh Reageer op Piet

  Piet

  "Ik wil de vrijwilligers van voetbal en andere sportverenigingen horen en zien, weg met de BN/ers."

  Wat heeft het voor zin om die te willen horen als je oren toch dicht zitten? Umberto zat daar niet in de laatste plaats omdat hij zelf zo'n vrijwilliger is die in zijn vrije tijd jeugdwedstrijden fluit.

 • Bas Grootel, di 04 december 2012 13:07 Reageer op Bas

  Bas

  Elsevier meldt ook dat het om drie marokkaanse jongeren gaat.

 • Peter Brand, di 04 december 2012 13:03 Reageer op Peter

  Peter

  Iedereen die in de randstad met amateurvoetbal te maken heeft - waaronder ik - weet dat de agressie onder allochtone voetballers enorm is. Dat is geen geheim. We kunnen niet blijven volhouden dat dit soort zaken plus de enorme oververtegenwoordiging van deze groepen in geweldsdelicten in het algemeen onvermeld dienen te blijven. Er vallen geregeld doden en het wordt met de tijd erger en erger. We gaan toe naar een maatschappij vol geweld en helaas spelen allochtonen daar de hoofdrol in. Daar moet heel snel wat aan gebeuren anders gaat het compleet fout...

 • Johannes Zeilstra, di 04 december 2012 13:00 Reageer op Johannes

  Johannes

  Dan zou ik al 30 jaar verbijsterd moeten zijn, geweld, hooligans, treinen kort en klein slaan, binnensteden verbouwen, massale vechtpartijen, spreekkoren.
  Wanneer kan nu eindelijk eens de subsidiekraan naar deze "sport"dichtgedraaid worden?
  Wanneer kunnen al die beeldbuisvullende nietszeggers nu eindelijk eens van de buis gehaald worden, en hun onzin geneuzel ergens anders gaan uitkramen.
  Dit is geen sport, maar een manier voor agressieve lieden om zichzelf te kunnen uiten onder het mom van sport, en een wijkplaats voor figuren die heel deskundig kunnen doen over iets wat totale onzin is.

 • Marc Schouten, di 04 december 2012 13:52 in reactie op Johannes Zeilstra Reageer op Marc

  Marc

  "Wanneer kan nu eindelijk eens de subsidiekraan naar deze "sport"dichtgedraaid worden?"

  "Iam pridem, ex quo suffragia nulli uendimus, effudit curas; nam qui dabat olim imperium, fasces, legiones, omnia, nunc se continet atque duas tantum res anxius optat:...panem et circenses."
  (Juvenal, Satire 10.77–81)

 • Mostafa Mouktafi, di 04 december 2012 12:58 Reageer op Mostafa

  Mostafa

  ''Nederland verbijsterd door doodslaan grensrechter''
  Ik hoop dat u met ''Nederland'' oooooook de Nederlanders van Marokkanse afkomst bedoelde.

 • W. G., di 04 december 2012 12:57 Reageer op W.

  W.

  Wat Peter R. zegt is wel waar. Maar in de emo-samenleving moet je het bezigen van de waarheid timen. Velen die het anders met je eens zouden zijn, zullen je nu woorden in de mond leggen, om in de "wie is het meest verontwaardigd'-wedloop als eerste over je heen te kunnen buitelen.

 • annie koenders, di 04 december 2012 15:09 in reactie op W. G. Reageer op annie

  annie

  Waarom moet hij dat een dag naar de moord [door drie marokkanen] dat effe in de krant laten zetten heeft die men geen respect voor de familie, hij is de schaamte voorbij.

 • Fred Haché, di 04 december 2012 12:50 Reageer op Fred

  Fred

  Tsja, 3 jongelui die laf iemand het liefst op levensgevaarlijke plekken trappen en slaan. Meerdere jongelui die één persoon laf in elkaar timmeren, waar denk je dan aan?

 • drs Zen, di 04 december 2012 16:00 in reactie op Fred Haché Reageer op drs

  drs

  'Meerdere jongelui die één persoon laf in elkaar timmeren, waar denk je dan aan?'
  Een stelletje bezopen kroegtijgers bijvoorbeeld, die wild plassen en een omstander die zegt 'Moet dat nou?' onder handen nemen. Meidert Tjoelker was daar een voorbeeld van in 1997.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Zinloos_geweld

 • - -, di 04 december 2012 16:08 in reactie op Fred Haché Reageer op -

  -

  Afkomst raden op basis van de delictsomschrijving: een 'leuke' sport en na een tijdje wordt je er handig in. Wel eerlijk blijven tegen jezelf of je goed of fout zat.

 • Le Chat Botté, di 04 december 2012 12:50 Reageer op Le Chat

  Le Chat

  Het is van het grootste belang om de Geenstijl en PVV achtergrond van verdachten te vermelden.

 • - drammer -, di 04 december 2012 14:01 in reactie op Le Chat Botté Reageer op - drammer

  - drammer

  Was de partijdige en vals corrigerende grensrechter een PVV stemmer en bezocht de site van "geen stijl"?? Zou het ook een "partijdige" eigen beleving kunnen zijn?

  Dan is alles toegestaan?

  Leg dat eens uit?

  Het kan niet anders , het ligt aan de PVV, aan Wilders en Geen Stijl.

 • Le Chat Botté, di 04 december 2012 15:02 in reactie op - drammer - Reageer op Le Chat

  Le Chat

  Nadenken wordt ondergewaardeerd.
  Probeer het toch eens. Wie weet begrijp je dan wat mijn opmerking impliceert.
  En dat je er met open ogen in bent gelopen.

 • - drammer -, di 04 december 2012 15:58 in reactie op Le Chat Botté Reageer op - drammer

  - drammer

  Dan zit je er toch vies "naast". (lol)

 • Joop Jolle, di 04 december 2012 12:48 Reageer op Joop

  Joop

  Het IS een allochtonen probleem! Preciezer: een Marokkanen probleem!
  Naast wat ik meemaak, en mijn kinderen meemaken, met met deze mensen (kinderen/jongeren), laat het artikel in Trouw heel goed zien waarom het nooit meer over zal gaan, en alleen maar erger zal worden:
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3355639/2012/11/29/Marokkanen-zijn-Marokkaanse-overlast-spuugzat.dhtml

 • Peter Brand, di 04 december 2012 13:43 in reactie op Joop Jolle Reageer op Peter

  Peter

  Ik heb op je link geklikt en het artikel gelezen. Iedereen die de marokkaanse gemeenschap wat beter kent, weet dat het inderdaad zo is. De gedachten die deze mensen uiten in het artikel gaan tegen alles in waar wij voor staan. Het is puur racisme, van het allerergste soort... Afschuwwekkend en wijd verspreid.

 • Sjakie Chocola, di 04 december 2012 14:31 in reactie op Peter Brand Reageer op Sjakie

  Sjakie

  Steek jij je kop maar lekker in het zand, er is hier wel sprake van racisme..van Marokkanen naar NLers toe. Ze kijken op ons neer terwijl ze hun handje ophouden. Maar geloof dat maar lekker niet, wacht maar tot ze bij u voor de deur staan, dan praten we verder..

 • Peter Brand, di 04 december 2012 14:50 in reactie op Sjakie Chocola Reageer op Peter

  Peter

  Je moet mijn bijdrage nog eens lezen. Ik doel juist ook op racisme van moslim-zijde....

 • h hh, di 04 december 2012 13:46 in reactie op Joop Jolle Reageer op h

  h

  Nou meneer Ophuis...
  het gedrag van de overspelerige Bloemendaalse ouders bij de hockyeclubs daar, daar lust de honden ook geen brood van. Arrogante agressie... zum Kotzen en er loopt geen marrokaan tussen.

 • R. Hartman, di 04 december 2012 14:32 in reactie op h hh Reageer op R.

  R.

  alleen schoppen die geen grensrechters dood. Minor detail, maar toch....
  Wat wil je nu eigenlijk zeggen? Omdat ouders uit Bloemendaal vreemd zouden gaan (marokkanen doen dat natuurlijk nooit?!) is het logisch dat (licht)getint tuig een grensrechter doodschopt?

  Misschien moet jij je eens gaan verdiepen in geweld bij sportevenementen. De 77-jarige die vorig is doodgetrapt, is niet vermoord door een blanke. Een bejaarde man die is mishandeld omdat hij een mexicano at, is niet mishandeld door autochtonen. Deze grensrechter is niet doodgetrapt door autochtonen. Die dode en gewonden bij een vechtsportgala in Noord-Brabant zijn niet veroorzaakt door autochtonen.

  Wat zie jij? Een reeks incidentjes? Een trend? Een maatschappelijk probleem?

 • Hjalmar Hoort, di 04 december 2012 14:41 in reactie op h hh Reageer op Hjalmar

  Hjalmar

  Ik denk dat jij het over verbale agressie hebt Rob. Ook niet goed, maar wel wat anders. Nog los van het eindeloze afkomst verhaal (Dat artikel in Trouw was er wel een om van te walgen, zeker ook dat moederlief het allemaal bagatelliseert): IEDEREEN bij hockey is verplicht een scheidsrechterscursus te volbrengen. IEDEREEN is verplicht wedstrijden te fluiten.

  Daarbuiten is in het hockey ook niet gewoon op topniveau dat als de scheids een beslissing maakt, het hele team gaat staan janken tegen de scheids. Bij voetbal echter is ALLES een rede om eindeloos te appeleren tegen de scheidsrechter, ook coaches, ook voor topspelers.

 • Ties Hercules, di 04 december 2012 15:25 in reactie op h hh Reageer op Ties

  Ties

  Ik vraag me af wat uw punt is.
  Of u vindt overspel agressie en net zo erg als een grensrechter doodschoppen. Dat zou bizar zijn.
  Of u beweerd dat ook op de hockey sprake is van extreem geweld. Lijkt me sterk dat u dit serieus kan menen.
  Blijft over dat u waarschijnlijk een hekel heeft aan Bloemendaal, meer specifiek aan haar inwoners.
  Ik vermoed dat u een hekel heeft aan geld. Prima, maar zeg dat dan gewoon.

 • Marian van Kesteren, di 04 december 2012 14:18 in reactie op Joop Jolle Reageer op Marian

  Marian

  Nooit meer is wel een hele lange tijd. Wat ik weleens begrepen heb dat het in de marokkaanse cultuur vrij normaal is dat jongens onder een bepaalde leeftijd alles mogen en pas als ze volwassen worden gecorrigeerd worden.

  Maar ik moet erbij zeggen dat ik me in nederland ook weleens verbaas over de opvoeding van autochtone kinderen die ook alles lijken te mogen onder het mom van: ik wil vrienden zijn met mijn kinderen. Alle kinderen hebben begrenzing nodig door volwassenen.

 • Berthold Hohenlowe, di 04 december 2012 12:47 Reageer op Berthold

  Berthold

  Niet vergeten de jongetjes straks tijdens en na hun werkstraf gesubsidieerde lessen kickboksen op een wat hoger niveau te laten volgen. De volgende scheidsrechter lijdt dan in ieder geval wat minder.

 • theo gerris, di 04 december 2012 12:46 Reageer op theo

  theo

  Schandalig wat er is gebeurd.
  Maar was te verwachten, in een samenleving die steeds verder ontspoort.
  Ieder individu denkt alleen nog aan eigenbelang.

 • The Boy Wonder, di 04 december 2012 12:41 Reageer op The Boy

  The Boy

  Ongeacht de etnische achtergrond moeten de daders hard aangepakt worden . Het is niet normaal dat iemand die in zijn vrije tijd grensrechter speelt zodat deze lafbekken een potje kunnen voetballen wordt doodgetrapt.

  Helaas wordt hier weer een Marokkanenvooroordeel bevestigd. Je gaat je bijna afvragen of die vooroordelen niet doodgewone "constateringen" zijn.

 • Marc 's Mening in de Marge, di 04 december 2012 13:36 in reactie op The Boy Wonder Reageer op Marc

  Marc

  Het waren geen Marokkanen. De namen die op internet circuleren zijn niet Marokkaans. Twee doen Hindoestaans aan en de derde Algerijns of Tunesisch. Dus toch vooroordelen. Alles wat schopt en niet blank of neger is, zal wel Marokkaan zijn.

 • R. Hartman, di 04 december 2012 14:35 in reactie op Marc 's Mening in de Marge Reageer op R.

  R.

  Het waren in elk geval geen Klaas, Henk of Frits. Begrijpelijk dus dat veel mediabronnen de etnische achtergrond van deze misselijkmakende ventjes niet noemt. Het lijkt erop dat ze het onder het tapijt willen vegen zodat niet kan worden gedacht: "pfff, alweer allochtonen"!

 • Marc 's Mening in de Marge, di 04 december 2012 14:55 in reactie op R. Hartman Reageer op Marc

  Marc

  Zulke namen krijgt geen enkel kind meer. 15 jarigen heten tegenwoordig Thomas, Tim of Kevin

 • R. Hartman, di 04 december 2012 15:36 in reactie op Marc 's Mening in de Marge Reageer op R.

  R.

  En in de Randstad heten ze Achmed, Rachid, Mohammed en Youssouf. En staan ze bovenaan vele lijsten: criminaliteit, schooluitval, uitkeringsafhankelijkheid. En nu weer een grensrechtermoord.

 • The Boy Wonder, di 04 december 2012 15:31 in reactie op Marc 's Mening in de Marge Reageer op The Boy

  The Boy

  En vaak klopt dat nog ook.

 • Eline W, di 04 december 2012 14:30 in reactie op The Boy Wonder Reageer op Eline

  Eline

  Vooroordelen gaan over mensen die nog nooit iets hebben gedaan wat jouw vooroordeel bevestigd. Anders is het een oordeel. Dus eej vooroordeel kan mooit een constatering zijn, tenzij u groepen als gaat behandelen alsof ze een gezamenlijk bewustzijn hebben.

 • The Boy Wonder, di 04 december 2012 15:30 in reactie op Eline W Reageer op The Boy

  The Boy

  Ik behandel ze niet alsof ze een gezamenlijk bewustzijn hebben, wel alsof ze een gezamenlijk probleem hebben.

  Na alle vooroordeel bevestigende "incidenten" die we de afgelopen jaren met Marokkanen hebben gehad kunnen we in ieder geval constateren dat de Marokkanen (als groep, dus niet per definitie iedere Marokkaan) een ernstig probleem hebben.

  Wanneer je ziet dat een bepaalde groep migranten/allochtonen structureel met kop en schouders boven de andere groepen uitsteken op het gebied van de foute lijstjes dan is daar meer aan de hand.

 • Jacques Danzig, di 04 december 2012 12:41 Reageer op Jacques

  Jacques

  Waar ik persoonlijk toch wel moeite mee heb, maar dat is slechts afgaande op een deel van de berichtgeving: waren er nou werkelijk geen mensen, die hadden kunnen ingrijpen, dit hadden kunnen helpen voorkomen?

 • - drammer -, di 04 december 2012 13:41 in reactie op Jacques Danzig Reageer op - drammer

  - drammer

  Moet je ook durven en er waren ervaringen met deze Nederlanders van allochone afkomst. En dat een dode al meer als genoeg is.
  Ook weet men uit ervaring, wat er zich mee bemoeien, voor gevolgen heeft en kan hebben.

 • Jacques Danzig, di 04 december 2012 16:20 in reactie op - drammer - Reageer op Jacques

  Jacques

  Natuurlijk moet je dat durven, zeker in Nederland, waar omstanders eerder naar hun mobiele telefoon grijpen, dan een misdrijf/misdaad te helpen voorkomen. Zucht.

 • drs Zen, di 04 december 2012 12:35 Reageer op drs

  drs

  'Voor Geert Wilders reden om vanochtend plots wat tweets te wijden aan de dood van de voetbalvader. Voor een open doel moet je altijd scoren, weet de PVV-leider.'
  Schaamteloos om hier politieke munt uit te willen slaan. Niks is GW heilig :-(

 • Sjakie Chocola, di 04 december 2012 13:36 in reactie op drs Zen Reageer op Sjakie

  Sjakie

  Doe niet zo hypocriet, toen Breivik losging probeerde links daar ook munt uit te slaan. Alleen was dat ver weg en is dit in 1 van onze fijne vogelaarwijken.

 • drs Zen, di 04 december 2012 14:29 in reactie op Sjakie Chocola Reageer op drs

  drs

  'Doe niet zo hypocriet, toen Breivik losging probeerde links daar ook munt uit te slaan.'
  Dat is uw mening, niet de mijne. Een walgelijke vergelijking overigens. Dat wat Breivik deed was wel degelijk politiek gemotiveerd en de feiten logen er niet om, maar blijkbaar bent u dat vergeten.

 • R. Hartman, di 04 december 2012 13:38 in reactie op drs Zen Reageer op R.

  R.

  en waar is je commentaar op het doodschoppen van een grensrechter door allochtonen?

 • drs Zen, di 04 december 2012 14:48 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  Doe ffe normaal man, je moet niet zoveel koffie drinken. Meteen toen ik het bericht zag, heb ik op JOOP mijn commentaar gegeven. Namelijk dat ik het walgelijk vind dat de man doodgetrapt is. Ik weet niet waarom het niet geplaatst is.

  Het is verschrikkelijk dat een stel opgefokte en dolgedraaide types de man dood getrapt hebben, wie het ook zijn. U moet wel erg gestoord zijn om te denken dat iemand dit goedpraat, omdat het om allochtonen zou gaan. Dat u suggereert dat ik het goed zou praten is natuurlijk besuikerd. Neen, natuurlijk heeft u dat niet geschreven of gesuggereerd, u stelde gewoon op een beschaafde manier een vraag. U is zeer beschaafd, vindt u zelf.

  GW had beter zijn medeleven met de familie van het slachtoffer kunnen tonen, i.p.v. te twitteren dat het om allochtonen zou gaan. Overigens doet hij de beschuldiging niet, maar citeert hij iemand. Zo dekt hij zichzelf in.... Zo doet hij dat altijd en 'allochtonen' is geen ras. GW heeft geen belangstelling voor wat mensen overkomt, alles draait alleen maar om hem. Maar dat zult u niet begrijpen.

 • R. Hartman, di 04 december 2012 15:44 in reactie op drs Zen Reageer op R.

  R.

  Je geeft in elk geval prima aan wat ik doe. Ik stel gewoon een vraag. En daar geef je ook wel antwoord op. Je gaat alleen helemaal los op Geert Wilders. Even voor jouw informatie: Geert heeft die grensrechter niet doodgetrapt. Dat heeft een groepje allochtone lafbekken gedaan. Daar mag je best wat van vinden, ook als politicus. Het veroordelen van lafhartige daden betekent namelijk niet automatisch dat je niet meeleeft met de nabestaanden.

 • - drammer -, di 04 december 2012 13:38 in reactie op drs Zen Reageer op - drammer

  - drammer

  Toch vreemd dat Wilders geen mening mag over het doodschoppen van een grensrechter...

  Jij wel? EN..wat is dan het verschil? ( Omdat jij politiek correct zou "kunnen" zijn?)

 • drs Zen, di 04 december 2012 14:58 in reactie op - drammer - Reageer op drs

  drs

  'Omdat jij politiek correct zou "kunnen" zijn?'
  Verzin er maar lustig op los.
  We hebben hier te maken met een tragedie en GW twittert rond dat het volgens horen zeggen om allochtonen gaat... Blijkbaar is dat in zijn ogen belangrijker dan dat er iemand vermoord is, in het openbaar, op klaarlichte dag, terwijl iedereen stond toe te kijken. Maar GW is het toppunt van politieke correctheid tegenwoordig.

 • - drammer -, di 04 december 2012 15:49 in reactie op drs Zen Reageer op - drammer

  - drammer

  Hmm, de waarheid is de waarheid. De voorzitter van de voetbalclub heeft nu bekend gemaakt dat Allochtonen waren van Marokkaans afkomt. Drie, die de man tegen het hoofd schopten.

  Dus dat mag niet bekend worden?

  Daar ligt nu juist het probleem, het probleem om alles onder de pet te houden en de werkelijke problemen nooit op te kunnen lossen.

  Bekend maken en man en paard noemen, of anders gezegd de allochtoon gewoon bij de naam noemen.

  Maar daar ligt nu juist de politieke correctheid, verbloemen, goed praten, pappen en nathouden, pamperen,thee drinken, waterpijpje smoren.
  Wanneer noemen we het enge beestje niet bij zijn juist naam, zodat we het "probleem" aan kunnen pakken.

 • drs Zen, di 04 december 2012 17:31 in reactie op - drammer - Reageer op drs

  drs

  'Maar daar ligt nu juist de politieke correctheid, verbloemen, goed praten, pappen en nathouden, pamperen,thee drinken, waterpijpje smoren.
  Wanneer noemen we het enge beestje niet bij zijn juist naam, zodat we het "probleem" aan kunnen pakken.'

  Kan je je moerstaal niet eens lezen: 'Als voetbalhooligans hele treinstellen slopen en elkaar naar het leven staan op een grasveld, hoor je niets over allochtoon of autochtoon zijn. Ook als voetballers elkaar lens trappen, is dat blijkbaar geaccepteerd.

  Nu stort wakker Nederland zich op deze tragedie om de allochtonenkaart uit te spelen, maar het werkelijk probleem wordt niet opgelost. Dat is dat het sportveld blijkbaar een vrijplaats is waar ander recht geldt en waar de KNVB voor rechter speelt.

  Ik zeg het nog maar eens, het is een stelletje tuig dat de man doodtrapte.'

 • - drammer -, di 04 december 2012 18:52 in reactie op drs Zen Reageer op - drammer

  - drammer

  We praten hier over een onschuldige scheidsrechter, en deze man stond niemand naar het leven.

  Is er toch een hemelsbreed verschil en snijdt jouw vergelijk geen hout.

 • drs Zen, di 04 december 2012 19:15 in reactie op - drammer - Reageer op drs

  drs

  'Hmm, de waarheid is de waarheid.'
  Er zijn hier een aantal roependen in de woestijn op dit forum die op de waarheid wijzen dat voetbalgeweld al jaren bestaat, slachtoffers eist en miljoenen kost. Die waarheid is blijkbaar niet de goede waarheid en mag niet gehoord worden.

 • drs Zen, di 04 december 2012 21:37 in reactie op - drammer - Reageer op drs

  drs

  'Bekend maken en man en paard noemen, of anders gezegd de allochtoon gewoon bij de naam noemen.'

  U heeft er blijkbaar grote behoefte aan om de allochtoon gewoon bij de naam toe noemen. Waarom noemt u voor de verandering bijvoorbeeld de KNVB, de Nederlandse politiek en uzelf als wakkere belastingbetaler niet bij de naam? Dat zij jarenlang voetbalgeweld en zinloos geweld tolereren, zelf indirect financieren door hele hordes politie ieder weekend weer op te laten draven. Blijf vooral van het heilige voetbal af.

  Er wordt grof geld verdient aan voetbal, daarom mag de waarheid niet gezegd worden. Die belangen zijn blijkbaar zo belangrijk dat het aan 1400 jaar dode profeet ligt en een boek dat dat tuig die man doodschopte. Het licht niet aan henzelf of aan de opgefokte agressie zelfs in de laagste regionen voetbal.

 • - drammer -, wo 05 december 2012 11:48 in reactie op drs Zen Reageer op - drammer

  - drammer

  Dit is weer een JIJbak. Jij probeert alles om maar ver van het werkelijke probleem te blijven en zeker niet "benoemen".

  Laf ...?

 • Frank Lenssen, di 04 december 2012 13:50 in reactie op drs Zen Reageer op Frank

  Frank

  Helemaal mee eens. Wilders heeft geen moreel besef, en zijn volgelingen ook niet.

 • R. Hartman, di 04 december 2012 14:36 in reactie op Frank Lenssen Reageer op R.

  R.

  Dat morele besef hadden die allochtone moordenaars gelukkig wel he?!

 • - drammer -, di 04 december 2012 15:04 in reactie op R. Hartman Reageer op - drammer

  - drammer

  Ja, ja, dat moreel is duidelijk aanwezig, ze hebben hem uit zijn lijden verlost, want hij grensrechtert nooit weer.

 • drs Zen, di 04 december 2012 16:05 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  'Dat morele besef hadden die allochtone moordenaars gelukkig wel he?!'
  Het ene morele besef is het ander niet. Er is een groot verschil tussen iemand dood trappen, wat walgelijk is. Iemand die moord heeft op dat moment weinig moreel besef.

  Daar poltiek munt uit slaan is moreel ook verwerpelijk, maar totaal iets anders. Je kunt je voorstellen dat iemand door al de berichten op dit forum zo opgefokt raakt, dat hij een donker kleurig iemand te grazen neemt. Zit GW niet mee.

  Het ene kwaad praat je niet goed door het te vergelden door het andere. Laat de koffiepot even staan, wil je? Je bent al opgefokt genoeg.

 • R. Hartman, di 04 december 2012 17:54 in reactie op drs Zen Reageer op R.

  R.

  Dus als ik het goed begrijp mag je het als politicus niet walgelijk vinden dat allochtonen een verschrikkelijke laffe daad hebben begaan. Als je dit feit benoemd dan probeer je er politiek munt uit te slaan. Dat is toch wat je zegt?

  Hoe zat het dan met de link proberen te leggen tussen Breivik en Wilders? Hoe zat het dan met Verdonk de schuld proberen te geven van het feit dat een asielzoeker zijn cel in de hens stak met doden tot gevolg? Hoe zat het met de Volksverlakkerijkrant die een hoax plaatste over vermeende martelpraktijken in Irak?

 • drs Zen, di 04 december 2012 18:58 in reactie op R. Hartman Reageer op drs

  drs

  Voetbalgeweld en zinloos geweld bestaat al jaren, dan hoor je hem niet. Neen hoor, iemand is doodgeslagen en dan je verschuilen achter een ander dat het om allochtonen gaat. Wat een medeleven met het slachtoffer? Wilders staat niet jarenlang bekend als de politicus die houdt van voetbal, of de spelers ervan, maar een moslimhater.

  Hoe kun je zo blind zijn!

 • - drammer -, di 04 december 2012 14:50 in reactie op Frank Lenssen Reageer op - drammer

  - drammer

  JIj wel? Ik durf met het lezen van jouw bijragen alhier, dat moreel van jou te betwijfelen.

  Nou, nou, een stel allochtonen trappen een grensrechter in elkaar tot de dood daar op volgt, en de schuld ligt weer bij een ander.

  Dit is de echte ziek makende mentaliteit in dit land.

  Kijk eens in de steden, de hangplekken, de scholen, dan weet je wat de werkelijke oorzaak is. Ben je nu echt zo doof en blind, of is het maar schijn?
  Vertel..!!

 • drs Zen, di 04 december 2012 16:22 in reactie op - drammer - Reageer op drs

  drs

  'Nou, nou, een stel allochtonen trappen een grensrechter in elkaar tot de dood daar op volgt, en de schuld ligt weer bij een ander.'
  Wie zegt dat, u? En bij wie ligt die schuld? Komt het door de profeet of door het bewuste boek?

 • - drammer -, di 04 december 2012 17:02 in reactie op drs Zen Reageer op - drammer

  - drammer

  Het zijn zijn volgelingen. Komt nu "het" begrip?

 • drs Zen, di 04 december 2012 19:21 in reactie op - drammer - Reageer op drs

  drs

  'Het zijn zijn volgelingen. Komt nu "het" begrip?'
  Nou, dan moet u inmiddels 7 verschillende kleuren schijten, want daar zijn er ruim 1,5 miljard van. Aansteller.

 • - drammer -, wo 05 december 2012 09:39 in reactie op drs Zen Reageer op - drammer

  - drammer

  Dat merken we dan ook alle dagen, volg maar een willekeurige rechtzaak. Voorbeeld? De supermarktovervallers in het Noordoosten van ons land. Drie stuks, ie de overvallen uitvoerden in het Marokkaans, waarvan de eis op 16 14 en 11 jaar ligt.

  Waarom ontkennen, waarom verstoppen, waarom pamperen? Gewoon de waarheid vertellen. Kijk maar naar "opsporing" verzocht.

  Daar is toch geen beleid te maken? Het blijft maar dooretteren.

 • drs Zen, di 04 december 2012 21:07 in reactie op - drammer - Reageer op drs

  drs

  'Nou, nou, een stel allochtonen trappen een grensrechter in elkaar tot de dood daar op volgt, en de schuld ligt weer bij een ander.'
  Neen hoor. Het is drie stuks tuig dat die man doodschopte. En een stel lafbekken erom heen, alsook (wakkere) politici die hun ogen sloten voor voetbalgeweld. Maar u moet weer zo nodig 1,5 miljard andere wereldbewoners erbij halen aan wie het zou liggen. Het zal wel weer gezond verstand zijn en politiek correct wat je beweert.

 • annie koenders, di 04 december 2012 15:54 in reactie op drs Zen Reageer op annie

  annie

  Helemaal geen munt uitslaan , als jij nu ook eens kritiek op dat tuig zou hebben maar nee hoor, Wilders is er weer schuld aan , waneer zie je dat nu eens onder ogen hoeveel moorden diefstal verkrachtingen vrouwen onderdrukkingen eerwraaks ect ect. moeten er nog komen, dat jij over je lip krijgt dat wilder gelijk heeft.Maar dat jij je criminele vriendjes de hand boven de kop houd, dat is belangrijk, dat moet je aan de familie van de grensrechter vertellen.

 • drs Zen, di 04 december 2012 17:58 in reactie op annie koenders Reageer op drs

  drs

  TOEDELEDOKIE

  '..als jij nu ook eens kritiek op dat tuig zou hebben maar nee hoor, Wilders is er weer schuld aan..'

  Je moerstaal begrijpen is er blijkbaar gewoonweg niet bij jou bij. Het is gewoon Hollands wat ik schrijf!

  Wilders is hier helemaal geen schuld aan. Hij probeert er politieke munt uit te slaan. Wat twitterde Wilders nadat Breivik het bloedbad aangericht had? 'Blanke rechts-extremist pleegt 77-voudige politieke moord?'

  Wat twittert Wilders als voetbalhooligans weer eens aan het rampokken zijn? Niks. Hij kan alsnog twitteren over voetbalgeweld. Doet-ie niet.

  Wat zie je, hooligans of blanken?
  http://www.youtube.com/watch?v=9v1fZFiJpg8
  http://www.youtube.com/watch?v=6E1HMQ0diRY
  http://www.youtube.com/watch?v=Lj-gIpefHEI
  http://www.youtube.com/watch?v=aNxWsgTdeGI

  Het goede voorbeeld van sportlieden, het is ook overal hetzelfde
  http://www.youtube.com/watch?v=W9yXz2VvpTo
  http://www.youtube.com/watch?v=9QFEMR86rc4
  http://www.youtube.com/watch?v=g52CdMIdG-Y

  'Maar dat jij je criminele vriendjes de hand boven de kop houd, dat is belangrijk, dat moet je aan de familie van de grensrechter vertellen.'
  Omdat ik kritiek op GW's respectloze houding t.o.v. het slachtoffer heeft, zijn de drie jongens mijn criminele vriendjes. Blijkbaar is dat politiek correct, vandaag de dag. Toedeledokie!

 • koning pruts, di 04 december 2012 20:33 in reactie op drs Zen Reageer op koning

  koning

  Het gaat erom dat je verkiest om Wilders te veroordelen nog voordat je de daders hebt veroordeeld. Dat is typisch.

 • drs Zen, di 04 december 2012 21:28 in reactie op koning pruts Reageer op drs

  drs

  'Het gaat erom dat je verkiest om Wilders te veroordelen nog voordat je de daders hebt veroordeeld. Dat is typisch.'
  Dat zal dan niet op mij slaan.

 • koning pruts, di 04 december 2012 22:14 in reactie op drs Zen Reageer op koning

  koning

  Ik heb nog borden nodig, waar heeft u de uwe gekocht? Die gaat lang mee. Of ben je gewoon iemand die van provoceren houdt en zich daarom zo zelfingenomen opstelt wijl hij almaar onzin loopt te verkondigen? en dan anderen voor troll uitmaken.

 • drs Zen, di 04 december 2012 23:02 in reactie op koning pruts Reageer op drs

  drs

  Ik beweer dat het tuig is, dat het niet verbazingwekkend is dat dit gebeurt, omdat rond voetbal een sfeer van geweld hangt en sportlui slechte voorbeelden geven.

  Ook beweer ik dat het onkies is dat Geert Wilders dit drama gebruikt om te roeptoeteren dat het om allochtonen gaat, terwijl hij zich verschuilt achter een ander. Bij ander voetbalgeweld hoor je hem nooit. Hij zal nooit zeggen dat het om autochtonen gaat en kantoorpikkies, die zich vervelen en een bus of politieagent slopen.

  Als ik een bord heb, zelfingenomen ben en aan het trollen, dan kun jij blijkbaar niet verdragen dat ik een andere mening heb dan jij. Ik speel de allochtonen kaart niet, om jou en anderen naar de mond te praten. Het zal allemaal wel weer onzin van me zijn. Je zoekt het maar uit!

 

Reageren

Top 10 Populair

Scroll naar boven Scroll naar boven