11 juni 13 23:41 Reageer (159) Leven RSS

Mazelen uitgebroken in de Biblebelt

Ouders laten hun kinderen niet vaccineren vanwege geloof... Nu dertig gevallen bekend ... RIVM denkt dat werkelijke aantal hoger ligt

In de Nederlandse Bijbelgordel, ook wel de biblebelt genoemd, zijn de mazelen uitgebroken. Dit meldt het RIVM dinsdag.

Sinds vorige maand kampt het gebied tussen Zeeland en de Veluwe met steeds meer gevallen van mazelen die in Nederland nauwelijks nog voorkomen. De meeste gevallen zijn gevonden rond reformatorische scholen in de streken van Land van Heusden en Altena, Albasserwaard en Bommelerwaard. Er zijn ook meldingen binnengekomen uit de Utrechtse Heuvelrug. Inmiddels zijn er dertig gevallen bekend, maar volgens het RIVM ligt het werkelijke aantal veel hoger omdat veel mensen niet naar de dokter gaan.

Normaal gesproken laten mensen hun kinderen inenten tegen de mazelen. De inenting maakt deel uit van de BMR-vaccinatie van het Rijksvaccinatieprogramma. Maar in de bijbelgordel wordt uit geloofsoverwegingen vaak niet aan dit vaccinatieprogramma meegedaan. Het RIVM denk daarom ook dat er de komende tijd nog veel meer gevallen van mazelen in deze regio gemeld zullen worden.

Mazelen is een zeer besmettelijk virus en kan gemakkelijk via hoesten en niesen verspreid worden. Een ziek kind kan wel tien andere kinderen besmetten. De symptomen zijn vaak rode vlekjes die ongeveer tien dagen na besmetting ontstaan. De ziekte gaat gepaard met hoge koorts, verkoudheid en rode ogen. Mazelen zijn niet dodelijk, maar kunnen wel leiden tot hersenontsteking. De laatste keer dat er in Nederland een mazelen epidemie uitbrak, was in 1999-2000. Dat was ook in de biblebelt.

Niet verplicht

Deelname aan het vaccinatieprogramma is niet verplicht in Nederland. 95 % van de ouders laten hun kind inenten.

Dagblad Trouw meldde disdag dat de Amerikaanse staat Oregon de strijd aanbindt met burgers die hun kinderen vanwege hun geloof niet inenten. Deze ouders mogen dankzij een nieuwe wet pas vaccinaties weigeren als ze 'wetenschappelijke informatie hebben opgevraagd bij een dokter of via een website', aldus Trouw naar aanleiding van een bericht in de Amerikaanse krant The Register-Guard. 

6,4 procent van alle kinderen op peuterspeelzalen worden niet ingeënt in Oregon, volgens de krant is dat een nationaal record.

Wel of niet vaccineren is altijd voer voor discussie. De ouders van niet gevaccineerde kinderen vinden vaccinaties een motie van wantrouwen tegen Gods voorzienigheid. Voorstanders van inentingen vinden juist dat het weigeren van vaccinaties gevaarlijk is voor de volksgezondheid. Als steeds meer niet gevaccineerde kinderen ziek worden, zouden ook de wél ingeënte kinderen een grotere kans hebben om ziek te worden. Kinderen kunnen ook kinkhoest krijgen als ze zich niet laten inenten.

cc-foto: Sue Clark

Laatste Reacties (159) Reageer Reacties in wachtrij: 0

 • Pieter van Prooijen, zo 16 juni 2013 10:09 Reageer op Pieter

  Pieter

  95% van de gevaccineerden bouwt na de enting immuniteit op, maar deze heeft een beperkte duur. Het is voor gevaccineerden goed om in contact te komen met het wilde virus om hun immuniteit op te frissen ofwel te boosteren. Dit werpt een ander licht op het argument dat ongevaccineerden niet solidair zouden zijn door niet mee te doen aan het vaccinatieprogramma en het streven naar kudde-immuniteit. Juist doordat zich zo nu en dan nog uitbraken voordoen van mazelen met het wilde virus kunnen gevaccineerden hiervan mee profiteren.

  BRON: http://nvkp.nl/informatie/ziekten-en-vaccins/mazelen/

 • Joop Schouten, wo 12 juni 2013 22:51 Reageer op Joop

  Joop

  Van leven ga je dood. Dit is de enige negatieve gedachte die ik kreeg toen ik aan het verwekken van kinderen nadacht.
  Wij allemaal hebben mijn geweldige drie dochters 'gekregen' (...).
  Ik heb de verantwoordelijkheid.

  Ik weet dat er vaccinaties zijn die sterven kan uitstellen. (Zeggen doktoren.)
  In dit geval zou het raadzaam zijn de kinderen die een hersenvliesontsteking ontwikkelen 'verplicht' door medicatie te helpen.

  Leven is 'heilig'. Ook voor een anti-religieus mens als ik.

 • paul markus, wo 12 juni 2013 21:17 Reageer op paul

  paul

  Ik woon vlak bij de bible belt helaas, dat volk komt dus in mijn dorp ook boodschappen doen. Mijn vrouw is vroeger van hot naar her gesleept en weet niet of ze ingeent. We wachten gespannen af.
  Ze dwepen met God om hun kinderen niet te laten inenten.
  Twee vragen:
  Waar staat in de bijbel dat je je kinderen niet moet beschermen?
  Waarom heeft God de mensen uitgerust met hersens?

 • hansje n., wo 12 juni 2013 15:09 Reageer op hansje

  hansje

  Nu moet de hele medische stand weer alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat daar , met name bij de ouderen, slachtoffers gaan vallen.

  Ik weet dat ik nu iets verschrikkelijks zeg, maar laat het maar gebeuren, daar, ze hebben het zelf zo gewild en de gevolgen moeten ze dan ook maar zelf dragen.
  God zegen de greep.

 • Homo Ridenti, wo 12 juni 2013 16:42 in reactie op hansje n. Reageer op Homo

  Homo

  Nou ik sta ook versteld van zoveel aanhangers hier van magisch denken, homeopathie, theosofie, antroposofie en weet-ik-veel-wat. Ik had gedacht dat de ratio wel wat meer op de voorgrond zou staan. Schrikbarend gewoon, en maar spelen met het leven en welzijn van hun kinderen, omdat de ouders hun eigen levensstijl zo belangrijk vinden..

 • Piet de Geus, wo 12 juni 2013 17:14 in reactie op hansje n. Reageer op Piet

  Piet

  "laat het maar gebeuren, daar, ze hebben het zelf zo gewild en de gevolgen moeten ze dan ook maar zelf dragen."

  Het probleem is dat ze niet alleen een gevaar vormen voor zichzelf maar ook voor hun omgeving. En die "omgeving" collectief schuldig verklaren gaat me wat te ver. Anders zou ik ook zeggen: een groot hek om de Veluwe en ze zoeken het maar uit. En misschien kunnen we iets soortgelijks bij Zeewolde doen voor homeopaten en hun soortgenoten.

 • Michel Reiziger, wo 12 juni 2013 17:36 in reactie op hansje n. Reageer op Michel

  Michel

  mochten ze komen te overlijden dan is dat ten slotte de wil van god.
  Je kan ook spreken van natuurlijke selectie, misschien een beetje te Darwinnistisch...

 • Franssss enVrij, wo 12 juni 2013 14:36 Reageer op Franssss

  Franssss

  Stel dat vaccinaties autisme veroorzaakten?
  Zelfs dan is niet vaccineren bullshit.
  http://www.youtube.com/watch?v=b0IvM8c-Pew

 • Godzilla de Godin, wo 12 juni 2013 15:21 in reactie op Franssss enVrij Reageer op Godzilla

  Godzilla

  De statistieken bewijzen dat vaccineren bullshit is. Klopt.

 • Homo Ridenti, wo 12 juni 2013 16:27 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Homo

  Homo

  "DE statistieken" bewijzen dat? Nou kom maar op met uw linkjes. Maar ik vrees dat het eerder aan uw magisch denken ligt.
  En kom aub niet aan met die daling in mortaliteit bij mazelen; da's een ziekte die sowieso een lage mortaliteit heeft, dus dat zegt geen donder. Alleen over het feit dat men mensen met die ziekte tot 1970 in quarantaine plaatste vanwege het besmettingsgevaar. Wat dus mede de reden is voor die nog meer afgenomen mortaliteit.
  Als u daarentegen naar het aantal ziekte uitbraken kijkt, krijg je wel degelijk een heel ander beeld (sterke daling) vanaf midden jaren '70.
  De daling komt dus niet voort uit het feit dat mensen sterker zijn geworden, of dat de ziekte zwakker is geworden, maar door de verbeterde behandelingsmethoden (quarantaine, curatieve behandeling).
  Wat ik zo vreemd vind is dat u het blijkbaar oke vind dat uw kind anti-lichamen kweekt door ziek te worden, maar dat u het niet oke vind om uw kind preventief deze ziekteverwekker te geven(in verzwakte vorm).
  Wat is uiteindelijk biologisch gezien het verschil, behalve dan een vreselijke lijdensweg voor uw kind in het geval van ziekte??

 • Godzilla de Godin, wo 12 juni 2013 18:01 in reactie op Homo Ridenti Reageer op Godzilla

  Godzilla

  Kijk even wat lager naar mijn reacties en verschoon mij verder van uw napraterij van de propaganda van de roofdieren van farma maffia.

 • Franssss enVrij, wo 12 juni 2013 19:46 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Franssss

  Franssss

  [ Kijk even wat lager naar mijn reacties en verschoon mij verder van uw napraterij van de propaganda van de roofdieren van farma maffia. ]

  Uw enige statistiek is een link zonder cijfers en toelichting.
  Verder zijn we wel gewend dat alto gelovigen met drogredenen gaan smijten als ze geen argumenten meer hebben.

 • Homo Ridenti, wo 12 juni 2013 20:48 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Homo

  Homo

  Ik vind het jammer dat u niet ingaat op mijn twee vragen in de laatste alinea. Ze zijn niet moeilijk hoor...
  Verder is het ook jammer dat u 'verschoond' wil blijven van mijn visie. Is zo'n forum als dit dan wel de juiste plek voor u, vraag ik me af? Het gaat hier toch juist om die wisselwerking tussen verschillende opvattingen..? En misschien leert u nog iets, toch?

 • Marc Schouten, wo 12 juni 2013 22:07 in reactie op Homo Ridenti Reageer op Marc

  Marc

  "En kom aub niet aan met die daling in mortaliteit bij mazelen; da's een ziekte die sowieso een lage mortaliteit heeft, dus dat zegt geen donder."

  Dat zegt alles. De rest zijn excuses van de farmaceutische industrie.

  "Alleen over het feit dat men mensen met die ziekte tot 1970 in quarantaine plaatste vanwege het besmettingsgevaar."

  Ach kom, we hebben het over mazelen en niet over de pest. Mazelen moest je krijgen als kind.

  "De daling komt dus niet voort uit het feit dat mensen sterker zijn geworden, of dat de ziekte zwakker is geworden, maar door de verbeterde behandelingsmethoden (quarantaine, curatieve behandeling)."

  Mazelen wordt niet genezen. Slechts symptoomverlichting

  "Wat ik zo vreemd vind is dat u het blijkbaar oke vind dat uw kind anti-lichamen kweekt door ziek te worden, maar dat u het niet oke vind om uw kind preventief deze ziekteverwekker te geven(in verzwakte vorm)."

  Ik vindt het vreemd dat je omgekeerd denkt. Die antilichamen beschermen het kind, het vaccin maakt het ziek.

  "Wat is uiteindelijk biologisch gezien het verschil, behalve dan een vreselijke lijdensweg voor uw kind in het geval van ziekte??"

  Dat de lijdensweg wel meevalt en het kind er sterker uitkomt.

 • hansje n., do 13 juni 2013 05:20 in reactie op Marc Schouten Reageer op hansje

  hansje

  Vaccinatie betekent gewoon dat je weerstand tegen bepaalde ziektes groter wordt, soms zelfs totaal.
  Dat kan inderdaad ook gebeuren wanneer je als kind die ziekte krijgt, bij kinderen verlopen de zg. kinderziekten inderdaad meestal niet zo dramatisch. Problemen doen zich voor wanneer je als kind die ziekte niet krijgt en ook niet bent ingeënt en je krijgt op latere leeftijd mazelen, bof of rode hond.(Dit laatste is vooral link bij zwangeren)

 • Franssss enVrij, wo 12 juni 2013 16:49 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Franssss

  Franssss

  http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/20653_run_op_vaccinaties_na_dode_door_britse_mazelen_epidemie/

  http://kloptdatwel.nl/?s=vaccinatie

 • Scara mouche, wo 12 juni 2013 16:56 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Scara

  Scara

  En welke statistieken zijn dat?
  Je bedoelt de statistieken dat er steeds minder mensen sterven aan mazelen? Kinkhoest? Difterie? Rode Hond?

 • Marc Schouten, wo 12 juni 2013 21:53 in reactie op Scara mouche Reageer op Marc

  Marc

  http://www.vacunacionlibre.org/nova/wp-content/uploads/2012/04/informe_sarampion.pdf


  "En España fallecieron 18.463 muertes a causa del sarampión
  en 1901. En 1931, año de proclamación de la 2ª República, las
  archivos hablan de 3.826 defunciones. En 1950 la cifra de muertes
  fue de 862. En 1970 los óbitos no llegaron al centenar y en 1981 los
  decesos fueron 19."

  Vertaling:
  --In 1901 stierven in Spanje 18.463 mensen als gevolg van de mazelen. In 1931, het jaar dat de 2de Republiek werd uitgeroepen, spreken de documenten over 3.826. In 1950 was het dodencijfer 862. In 1970 kwamen de sterfgevallen niet aan het honderdtal en 1981 waren dat er 19.--

  (in 1982 begon de massale vaccinatie in Spanje)

  Het onderzoek spreekt van overeenkomstige afnames van de sterfgevallen in andere Europese landen.

 • Els Kronenburg, wo 12 juni 2013 13:34 Reageer op Els

  Els

  Het wordt naar mijn smaak allemaal wat overdreven. In mijn jeugd kregen we allemaal de mazelen, de waterpokken enzovoorts. En we gingen daar niet aan dood. Ik vraag me af of al die inentingen wel zo geweldig zijn - uiteindelijk kleven aan elk medisch handelen ook risico's. Kinderziekten hebben daarnaast mogelijk ook een functie bij het opbouwen van weerstand. En nee, ik ben niet religieus, maar ik zou mijn kinderen toch niet laten inenten tegen mazelen en dat soort 'gewone kinderziekten'. Net zoals ik geen griepprik wil. Zo min mogelijk ingrijpen in de natuurlijke gang van zaken lijkt me per definitie het beste - dus vaccineren zou wat mij betreft beperkt mogen worden tot heel specifieke gevallen (mensen die heel weinig weerstand hebben) of bij extreme risico's (zoals polio).

 • Scara mouche, wo 12 juni 2013 14:29 in reactie op Els Kronenburg Reageer op Scara

  Scara

  Beste Els,
  Als je zo min mogelijk wilt ingrijpen in de natuurlijke gang van zaken. Mag ik vragen, slik je anticonceptie? Slik je een paracetamolletje bij hoofdpijn? Was je je met zeep? Draag je schoenen en een warme jas als het koud is?

 • Godzilla de Godin, wo 12 juni 2013 15:22 in reactie op Scara mouche Reageer op Godzilla

  Godzilla

  Dat zijn keuzes die je maakt..het ene laten betekent niet onvermijdelijk iets laten dat volgens jou dan ook gelaten moet worden.

 • Scara mouche, wo 12 juni 2013 16:48 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Scara

  Scara

  Als Els zegt dat ze min mogelijk in de natuur wil ingrijpen. Dan wil ik gewoon weten of zij dan ook in de natuurlijke vruchtbaarheid ingrijpt. Want waarom daar wel ingrijpen, met allerlei 'enge' hormonen en dergelijke. Maar dan niet ingrijpen in het natuurlijke immuunstelsel, terwijl vaccinatie een stuk minder ingewikkeld is dan anticonceptie.

 • Bob Schmitz, wo 12 juni 2013 12:59 Reageer op Bob

  Bob

  Polio had inmiddels uitgeroeid kunnen zijn, maar de voorlopers van Boko Haram in Nigeria begonnen vaccinaties te weigeren. ook in de tribal areas van Pakistan kwam Polio nog incidenteel voor, mede door de ontoegankelijkheid.

  Dankzij een vaccinatiecampagne van de US, waarbij stiekem DNA van de gebruikte naalden werd gemonsterd om via via Bin Laden op te sporen is er grote weerstand bij de bevolking ontstaan tegen inenting.

  Nu is het uitroeien van Polio voorlopig kansloos geworden.

  Dus weer eens een aanwijzing dat extreme orthodoxie, of het nu Taliban, Salafi of grefo is, een pot nat is, en dat kortzichtige inmenging kan radicaliseren.

  Kritisch zijn tegenover pharma ben ik ook. Helaas is de paranoia-factor een grote verwarring hier: illuminati, bilderberg, anti-vaccinatie, chemtrails en andere samenzweringstheorieen maken het moeilijk dingen serieus te nemen, vooral omdat ze hun huiswerk nooit doen en elkaar blindelings nawauwelen. Maar over reeele dreigingen, zoals global warming wordt dan vaak weer heel luchtig gedaan. Sommige samenzweringstheorieen blijken dan ineens wel waar, zoals PRISM.

  Dit hele verwarrende mechanisme wordt 'poisoning the well' genoemd.

 • Evert van Vliet, wo 12 juni 2013 13:23 in reactie op Bob Schmitz Reageer op Evert

  Evert

  Zolang orthodox winstbejag schering en inslag is vertrouw ik geen hond...sorry Maurice.

 • hansje n., do 13 juni 2013 05:23 in reactie op Evert van Vliet Reageer op hansje

  hansje

  Dat is precies de reden waarom ik de homeomaffia niet vertrouw, want als ergens doodgewoon boerenbedrog en winstbejag aan de orde is is het daar.
  De enige die beter wordt van homeopathische middeltjes is de producent.

 • Evert van Vliet, wo 12 juni 2013 13:30 in reactie op Bob Schmitz Reageer op Evert

  Evert

  De ernstigste aandoening blijkt tussen de oren te zitten.

 • Raven 63, wo 12 juni 2013 14:18 in reactie op Evert van Vliet Reageer op Raven

  Raven

  Dat is toch met de meeste dingen zo?

 • Zo Duidelijk, wo 12 juni 2013 11:37 Reageer op Zo

  Zo

  Wat een ophef allemaal. Dertig jaar geleden kreeg je al kind gewoon de mazelen, de bof of rode hond. Werden er toen kamervragen gesteld, was er massale kindersterfte?
  Totdat de farmaceutische industrie een vaccin uitvond en iedereen ineens enorme risco's liep als je niet werd ingeent. Je zou bijna denken dat er een verband is.

 • Velko Vliegt, wo 12 juni 2013 12:49 in reactie op Zo Duidelijk Reageer op Velko

  Velko

  Dat is niet het enige verband. Ook is er aantoonbaar een verband tussen de groei van het aantal vaccinaties (het uitroeien van infecties) en de toename van chronische ziekten zoals allergien en auto-immuunziekten.

 • Bob Schmitz, wo 12 juni 2013 13:15 in reactie op Velko Vliegt Reageer op Bob

  Bob

  Correlatie is geen causatie.

 • Godzilla de Godin, wo 12 juni 2013 13:32 in reactie op Bob Schmitz Reageer op Godzilla

  Godzilla

  Behalve als je de statistieken bekijkt vanaf pakweg 1900 en kijkt naar de start van de vaccinatieprogramma's.

  Dan gaan je ogen open.

 • Bob Schmitz, wo 12 juni 2013 16:33 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Bob

  Bob

  Statistieken, leuk (er zijn overigens ook-in deze draad ook aangevoerde data- die het risico van nietes/ welles MBR vaccinatie dramatisch in het voordeel van 'welles' (Homo Ridenti, wo 12 juni 2013 12:07 ) beslissen; zijn die niet geldig of zo?).

  Maar kom nu eens met een duidelijke argumentatie WAAROM vaccinaties zo slecht zijn.

  Als ik naar een warm land ga, waarom moet ik die shots dan niet nemen?

  Jonge meiden krijgen tegenwoordig een HPV injectie aangeboden. Moeten ze dan ipv. daarvanmaar een abstinentieprogramma volgen, zoals in de Amerikaanse bible belt, of moeten de pechvogels op vrij jonge leeftijd kapot gaan aan cervixkanker?

 • Homo Ridenti, wo 12 juni 2013 13:37 in reactie op Velko Vliegt Reageer op Homo

  Homo

  Urban legend die is komen overwaaien uit de religieuze hoek van de VS. Net als die zg correlatie van autisme en BMR vaccins: onzin.
  Wellicht in de holistische, klankschalen visie van theosofen, antroposofen, homeopathen en andere verdwaasden, die alles aangrijpen om hun goddelijke gelijk te halen, is er een 'correlatie' met DKTP. Echter serieuze wetenschappelijke studies hebben dat nooit of te nimmer aangetoond.
  Verder wil ik u wijzen op het zeer grote risico waaraan u uw kind blootstelt door hem/haar geen DKTP vaccin te geven. Difterie, tetanus hebben een dodelijk ziekteverloop en polio resulteert in verlammingsverschijnselen bij 1%. Alleen kinkhoest heeft geen echte serieuze symptomen zoals blijvende lichamelijke schade, of de dood ten gevolg.
  Dat u wellicht voor uzelf kiest voor niet-inenten, echter tav uw kinderen zou ik zo'n beslissing, welke verstrekkende gevolgen kan hebben, nooit willen. Maar wellicht vindt u uw eigen levenstijl belangrijker dan het welzijn van uw kind. En da's de enige conclusie die ik kan trekken uit uw plemp.

 • Scara mouche, wo 12 juni 2013 12:54 in reactie op Zo Duidelijk Reageer op Scara

  Scara

  30 jaar geleden was er al een vaccin in gebruik in Nederland (sinds 1976) Dus die mensen die toen mazelen kregen hadden een verzwakte vorm, of hadden zelf een verminderde weerstand.
  Het grote probleem van deze problematiek is dat door het grote succes van vaccinaties mensen niet meer weten hoe het is om in een wereld vol van infectieziekten te leven. En daardoor denken ze dat het 'allemaal niet zo erg is'. Even ter illustratie:
  In de 1850's stierf 20% van de bevolking van Hawaii aan de mazelen en in totaal stierven er 200 miljoen in de laatste 150 jaar.

 • Evert van Vliet, wo 12 juni 2013 13:42 in reactie op Scara mouche Reageer op Evert

  Evert

  'Men' is alleen 'vergeten' de uitdijende meute realiteitszin bij te brengen.

  Maar ja, dan kun je ze niets meer aansmeren 'natuurlijk', straks flikkert nederland nog van de kaart af!

 • Raven 63, wo 12 juni 2013 14:22 in reactie op Scara mouche Reageer op Raven

  Raven

  Scara Mouche: In de 1850's stierf 20% van de bevolking van Hawaii aan de mazelen en in totaal stierven er 200 miljoen in de laatste 150 jaar. "

  Ja zeg, DUHH.... nogal wiedus. Die mensen hadden helemaal nog nooit mazelen gehad. Die ziekte bestond alleen in Europa en later de VS en niet in bv Afrika en in dit geval Hawaii. Dan hebben de mensen geen enkele weerstand kunnen opbouwen en als het dat dan de lelijke kop opsteekt, doordat wellicht een walvisvaarder of een missionaris het virus bij zich draagt en de oorspronkelijke bewoners besmet worden, dan sterven die bij bosjes.

  Ik vind dat je deze vergelijking dan ook absoluut niet kan maken.

 • Scara mouche, wo 12 juni 2013 15:41 in reactie op Raven 63 Reageer op Scara

  Scara

  Ik snap je redenering niet. Klopt dat die mensen geen mazelen gehad hebben, en daarom gingen ze er aan dood.
  Ook in onze samenleving zijn er genoeg mensen die geen goed immuunsysteem hebben. Als mazelen en andere infectieziekten makkelijk aanwezig zijn dan is er een grote kans dat zij er aan dood gaan. Denk hier vooral aan ouderen, zieke mensen en jonge baby's. Deze mensen hebben om één of andere reden niet de kracht om de infectie zelf te bevechten.
  Op het moment komen ze niet in aanraking met deze virussen, omdat er geen voedingsbodem voor hen is, vanwege de kudde immuniteit.
  Wil je het dan zo hebben dat iedereen in een ziekenhuis in een soort quarantaine moet? Bejaardenhuizen helemaal afgeschermd gaan worden?
  Vraagje, weet je eigenlijk wel hoe een vaccin werkt? Het is niet één of ander magisch stofje dat je beschermt, maar domweg een briljant stukje wetenschap.
  En ja ik ben gewoon gevaccineerd en als ik kinderen had zouden zij dat ook zijn.

 • Zo Duidelijk, wo 12 juni 2013 15:16 in reactie op Scara mouche Reageer op Zo

  Zo

  Als die relatie onomstotelijk vaststaat. Kijk voor de grap even naar roodvonk. Ook dodelijk (minder slachtoffers dan bij de mazelen) Geen vaccinatie toch bijna geheel verdwenen. Misschien zijn er toch andere factoren die spelen?

 • Scara mouche, wo 12 juni 2013 16:54 in reactie op Zo Duidelijk Reageer op Scara

  Scara

  Roodvonk wordt door een bacterie veroorzaakt. Het is simpel te behandelen door antibiotica.
  Door het veelvuldig gebruik van antibiotica is de frequentie van roodvonk danig afgenomen. Dus ja dit kun je niet vergelijken met ziektes zoals mazelen en kinkhoest en er spelen dus andere factoren.

 • Zo Duidelijk, wo 12 juni 2013 22:42 in reactie op Scara mouche Reageer op Zo

  Zo

  Precies, er spelen andere factoren en of dat vaccinatie op grote schaal is, valt nog te bezien. Ik heb er anders nog geen sluitend bewijs van gezien anders dan dat men claimt dat de laatste 10% daling in slachtoffers van bv de mazelen door vaccinatie is bereikt. Het is wat simpel om te zeggen, er kan toch geen andere oorzaak zijn dan het vaccin

  Ik vind dat we dat best wat kritischer mogen benaderen. Goed gelovigen zien er al genoeg op deze wereld.

 • Godzilla de Godin, wo 12 juni 2013 10:27 Reageer op Godzilla

  Godzilla

  http://childhealthsafety.files.wordpress.com/2009/01/0707275measleslog.jpg

  De statistiek laat zien dat het niet uitmaakt of er gevaccineerd wordt of niet.

 • hansje n., wo 12 juni 2013 12:16 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op hansje

  hansje

  Het feit dat de ziekte uitbreekt in een streek waar niet tot erg weinig wordt geënt zegt boekdelen, godin, vooral omdat dit beslist niet de eerste keer is dat er een ernstige besmettelijke ziekte uitbreekt precies in diezelfde bible-belt.

 • Velko Vliegt, wo 12 juni 2013 13:15 in reactie op hansje n. Reageer op Velko

  Velko

  Zelfs in 100% gevaccineerde gebieden zijn er infecties uitgebroken, dus die vlieger gaat niet op.

 • Godzilla de Godin, wo 12 juni 2013 13:35 in reactie op Velko Vliegt Reageer op Godzilla

  Godzilla

  In Washington State zijn JUIST de gevaccineerde kinderen tegen kinkhoest de kinderen die kinkhoest krijgen.

  Ja, dat is dus zo, zoek het maar even op met google..die weet alles.

 • Godzilla de Godin, wo 12 juni 2013 13:34 in reactie op hansje n. Reageer op Godzilla

  Godzilla

  Hansje,

  de gigantische stijging van chronische kwalen en allergieën bij kinderen is een teken aan de wand.

  Mazelen overleef je bij goede verzorging zonder probleem en is kortstondig.

  Maak je keuze.

 • Bob Schmitz, wo 12 juni 2013 14:09 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Bob

  Bob

  Mensen komen niet meer buiten en leven bijna steriel. Het immuunsysteem moet toch wat te doen hebben, dus dan krijg je allergieeen en auto immuun. Dit vind ik een veel plausibeler verklaring.

 • Godzilla de Godin, wo 12 juni 2013 15:25 in reactie op Bob Schmitz Reageer op Godzilla

  Godzilla

  Je zegt eigenlijk, als ik door redeneer, dat gezond voedsel en hygiëne er niet meer toe doen want alles is soswieso vervuild en verpest?

  Kijk eerst eens naar het vaccaniatieprogramma en begrijp dan dat er nog maar heel weinig kinderen met een eigen , lichaamseigen, volgroeid en goed werkend immuunsysteem bestaan.

 • Bob Schmitz, wo 12 juni 2013 16:56 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Bob

  Bob

  'Je zegt eigenlijk, als ik door redeneer, dat gezond voedsel en hygiëne er niet meer toe doen want alles is soswieso vervuild en verpest?'

  Nee zeker niet! Ik heb het juist over een natuurlijker leefwijze: als ik mijn volkstuin bemest met koeienmest van een hobbyboer en in deze tijd wat verse aardbeitjes van het land snoep krijg ik ook af en toe wat zand en een keur van bacterien mee. Daarom ben ik ook nooit ziek (natuurlijke vaccinatie).

  Kijk eerst eens naar het vaccinatieprogramma en begrijp dan dat er nog maar heel weinig kinderen met een eigen , lichaamseigen, volgroeid en goed werkend immuunsysteem bestaan.'

  Vaccinatie komt van het woordje 'vache', koe, omdat Pasteur ontdekte dat de melkmeisjes altijd zo'n prachtige huid hadden, terwijl de meeste mensen er erg gepokt en gemazeld uitzagen in die tijd. De eerste vaccinatie was een snee in de arm met wat pus van een zieke koe erin (ik heb er ook nog 2).

  Leven in de natuur geeft het immuunsysteem veel kansen om te leren (want dat is nodig).

  Maar nu zijn we een soort plofkippen, bleekneusjes. Het enige virus wat we nog tegenkomen is Windows 8. Daarnaast zijn er dagelijks miljoenen mensen wereldwijd onderweg. Infectieziekten (met name tegen virussen kunnen we nog niets doen) met een slechte reputatie worden verzwakt of gedood, en de antigenen veroorzaken een immunreactie, met immuniteit tot gevolg.

  Je kunt natuurlijk allergisch zijn tegen het conserveermiddel, maar wat is er verder nu anders aan vaccineren tov. 'natuurlijke' blootstelling?

 • Godzilla de Godin, wo 12 juni 2013 17:46 in reactie op Bob Schmitz Reageer op Godzilla

  Godzilla

  De stoffen die misschien niet goed voor je zijn en waar je ziek van kunt worden , passeren je spijsverteringsstelsel. Dat is totaal anders dan vaccineren.
  De barrière die de spijsvertering is, wordt overgeslagen en je immuunsysteem wordt buiten spel gezet.

  Gezondheid komt nooit uit een spuit of van een gefabriceerd bedacht pilletje. Het immense vertrouwen dat mensen daarin stellen is hun ondergang.Op meerdere manieren.

 • Franssss enVrij, wo 12 juni 2013 19:36 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Franssss

  Franssss

  [ De stoffen die misschien niet goed voor je zijn en waar je ziek van kunt worden , passeren je spijsverteringsstelsel. ]

  ALLE stoffen/virussen/bacterieën?

  [ De barrière die de spijsvertering is, wordt overgeslagen en je immuunsysteem wordt buiten spel gezet. ]

  Zoals de malariamug je prikt, en dat open wondje op je hand in de zandbak waar ook de honden poepen? En die dan met het immuunsyteem in het bloed in gevecht raken?

  [ Gezondheid komt nooit uit een spuit ]

  Genezing en preventie wel hoor!

  [ Het immense vertrouwen dat mensen daarin stellen is hun ondergang. ]

  Waar ook alweer stelde Silvia Millecam zoveel vertrouwen in, wat haar ondergang werd?

 • Raven 63, wo 12 juni 2013 14:29 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Raven

  Raven

  Oh my... it's already going on... Dat wist ik nog niet, maar verbazen doet het me niet. Bedankt, Godin.

 • hansje n., wo 12 juni 2013 15:13 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op hansje

  hansje

  Volwassen overleven de mazelen niet zo simpel, meisje...........google daar ook maar even op.
  En die idioten daar in die bible - belt hebben zich ook niet laten inenten.

  De kosten die moeten worden gemaakt om dat spul te redden rijzen de pan uit.

  Maar misschien is het slim als ze zeggen alleen door de Heer gered te willen worden?

 • Godzilla de Godin, wo 12 juni 2013 15:49 in reactie op hansje n. Reageer op Godzilla

  Godzilla

  Ik heb niks met hun motivering.Echt niks.

  Volwassenen hadden gewoon door mazelen te krijgen als kind immuun kunnen zijn. Zijn dat meestal ook.

  Ja, en soms gaan mensen dood aan godsgruwelijk simpele dingen. Zomaar..plotseling. Of door mazelen...soms ook.

  Uiteindelijk sterven we allemaal. Ik ook.

 • hansje n., wo 12 juni 2013 16:41 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op hansje

  hansje

  Godin, het simpele feit dat wij er alles aan doen om onze gelieven te redden van definitieve narigheid wil zeggen dat we bereid zijn het "noodlot"(namelijke dat we allemaal een keer doodgaan) te tarten en te trotseren.
  Dat heb jij gedaan, en dat doe ik nu.

  Dat weet je.

  Op het moment dat ik wist, en ik wist dat gewoon vanuit mijn studie en - overigens- natuurlijk vanwege de kennis van mijn lief, dat vaccinatie helpt bij het voorkomen van ernstige ziektes zoals mazelen, pokken, bof...... al is het slechts profylactisch, is er niets dat me weerhoudt of weerhouden heeft mijn kinderen daartegen te beschermen.

  Misschien ben je op de hoogte van de gevolgen van bof bij volwassenen, misschien ook niet......maar ik zou dat soort dingen niet aan de voorzienigheid overlaten als er afdoende profylaxe bestaat.

  Je gaat tenslotte ook niet zonder enige bescherming naar een land waar malaria aan de orde van de dag is...............of jij wel??

 • Raven 63, wo 12 juni 2013 14:28 in reactie op hansje n. Reageer op Raven

  Raven

  Klopt. Kinderverlamming was er ook zo eentje. Ik ben zelf gedeeltelijk ingeënt rond 1954 of zo. De kinderen in de buurt van Bloemendaal-Zandvoort kregen toen maar 2 van de verplichte 3 inentingen. Daarna kreeg ik alsnog waterpokken. Twee weken op bed me stierlijk liggen vervelen met de opdracht: "NIET KRABBEN!" Ik had ook koorts en de dokter is zeker 2 x geweest. Daar moet dan reden voor zijn geweest, maar als kind wist ik die niet. Ik vermoed hoge koorts. Had er geen last van: las me suf en ze konden boeken niet aandragen. Toen ik beter was kreeg ik Het Groot Vakantieboek en ik was zo trots als een pauw dat ik er maar eentje afgekrabd had. En die zit onder de linkerpoot van mijn bril... :-))

  Ik denk dat de vragen, of vaccinaties verplicht moeten zijn, gesteld moeten worden. Het kan helpen, maar voor hoelang? Als mensen te weinig weerstand meer hebben tegen ziektes, kan een mutatie alle ingeënte mensen treffen en, net als in Hawaii (Scara Mouche) verwoestende effecten hebben op de bevolking. Uiteindelijk kan al die chemische troep nooit echt gezond zijn. denk ik.

 • Marc Schouten, wo 12 juni 2013 09:48 Reageer op Marc

  Marc

  "De ouders van niet gevaccineerde kinderen vinden vaccinaties een motie van wantrouwen tegen Gods voorzienigheid."

  Is dat zo? Wel eens gehoord van kritische prikkers? Soms is de remedie erger dan de kwaal, zeker met sarampion.

 • Velko Vliegt, wo 12 juni 2013 10:19 in reactie op Marc Schouten Reageer op Velko

  Velko

  Wat u zegt. Ik ga mijn zoontje van 2 maanden ook niet zomaar vanalles in laten spuiten. De site tegen kritisch prikken heeft mij een hoop stof tot nadenken gegeven. RIVM doet er alles aan om die Pharmaseutische industrie te stimuleren.

 • Evert van Vliet, wo 12 juni 2013 10:25 in reactie op Marc Schouten Reageer op Evert

  Evert

  En dan hebben we het nog niet eens over al die slachtoffers die 'gered' worden van de natuurlijke vijanden maar voor de rest alles zelf maar uit moeten zien te zoeken zolang 'wij' maar niet geconfronteerd worden met een eventuele uitbraak van het 1 dan wel het ander.

  Pure arrogantie 'natuurlijk'.

 • Niet Aanwezig, wo 12 juni 2013 12:02 in reactie op Marc Schouten Reageer op Niet

  Niet

  "Is dat zo? Wel eens gehoord van kritische prikkers?"

  Verhoudingsgewijs is dat gewoon waar, dat weet je zelf ook wel.
  Verhoudingsgewijs stellen die kritische prikkers niets voor, wat niet wil zeggen dat ze geen punt hebben (maar trouwens ook niet dat ze wel een punt hebben).

 • Evert van Vliet, wo 12 juni 2013 12:32 in reactie op Niet Aanwezig Reageer op Evert

  Evert

  Maar is het niet zo dat als het puntje bij het paaltje aanbelandt het puntje dient duidelijk te maken waarom het paaltje de lul is?

  Doet geen pijn, nou ja, wellicht in de knip.

 • Homo Ridenti, wo 12 juni 2013 12:07 in reactie op Marc Schouten Reageer op Homo

  Homo

  Het gevaar van dit praatjes kan niet worden overschat!
  U weet dat bijwerkingen van de BMR veel minder vaak voorkomen dan ernstige complicaties in het ziekteverloop?

  Voorbeeldje mazelen waarbij ik de ernstigste bijwerkingen en de ernstigste complicaties heb genomen:
  - bijwerking BMR: koorts (stuipen)1:5000 tot 1:10.000
  : tekort bloedplaatjes 1:25.000
  - complicaties ziekteverloop: hersenvliesontsteking 1:1000
  : overlijden 1 a 2:1000

  Maar blijft u vooral 'kritisch prikken'..

 • Homo Ridenti, wo 12 juni 2013 12:43 in reactie op Homo Ridenti Reageer op Homo

  Homo

  Was bedoeld voor Velko Vliegt

 • Homo Ridenti, wo 12 juni 2013 12:18 in reactie op Marc Schouten Reageer op Homo

  Homo

  Moeilijke discussie. Met name omdat mazelen zelden dodelijke complicaties heeft, tenminste als je de dokter bezoekt natuurlijk. Kinkhoest en rodehond zijn sowieso niet dodelijk.
  Het is heel anders dan vroeger met polio bijvoorbeeld. In Zeeland, meen ik me te herinneren, werden kinderen vanwege religieuze motieven niet ingeent tegen die ziekte. In dat soort specifieke gevallen ben ik zeker voor een inentingsverplichting, aangezien de gevolgen zeer ernstig kunnen zijn voor het kind.
  Echter in dit geval is dat niet zo. Ook het besmettingsgevaar is beperkt; alleen degenen die niet zijn ingeent.
  Persoonlijk vind ik zo'n keuze getuigen van een achterlijkheid die eigenlijk niet meer thuishoort in dit land anno 2013, maar deze keuze behoort wel tot de persoonlijke vrijheid van de betrokken ouders. Hoe dom dan ook...

 • Adrie Eirda, wo 12 juni 2013 12:49 in reactie op Homo Ridenti Reageer op Adrie

  Adrie

  De dokter bezoeken? Als de mazelen 'Gods wil' zijn, moet de dokter zich daar toch zeker niet mee bemoeien!

 • Scara mouche, wo 12 juni 2013 13:00 in reactie op Homo Ridenti Reageer op Scara

  Scara

  Op zich is het niet erg als enkele mensen in de samenleving niet prikken. Door de kudde-immuniteit (herd-immunity) zijn die toch beschermd tegen dit soort ziektes. Helaas gaat door dwazen zoals de Kritische prikkers de totale kudde immuniteit omlaag en lopen zij ook gevaar. Ook kinderen die te jong zijn om gevaccineerd te worden trouwens. Neem daar het voorbeeld van de baby uit Australië (zoek er later nog wel een link bij) die aan kinkhoest overleed omdat de mensen in zijn omgeving (niet de ouders) niet gevaccineerd waren.
  Stel je dat eens voor, je pasgeboren kindje die zich letterlijk doodhoest.

 • Homo Ridenti, wo 12 juni 2013 13:45 in reactie op Scara mouche Reageer op Homo

  Homo

  Ja, helemaal eens. En niet alleen 'doodhoesten' maar ook braken, niet kunnen eten en extreme benauwdheid.
  Maar goed, doodgaan van kinkhoest komt zeker niet vaak voor. Maar waarom zou je je kind blootstellen aan zo'n lijdensweg, als het niet nodig is?
  Zoals ik al eerder schreef komen bijverschijnselen (vaak een lichte vorm van ziekte) bij BMR véél minder vaak voor dan complicaties (blijvende schade, overlijden) in het ziekteverloop. Per saldo kun je maar beter een vaccin nemen dan 'uitzieken'.

 • Godzilla de Godin, wo 12 juni 2013 15:28 in reactie op Scara mouche Reageer op Godzilla

  Godzilla

  Het fabeltje van kudde immuniteit is al bekend..Washington State had /heeft te kampen met kinkhoest en laat nu vooral de ingeënte kinderen kinkhoest krijgen.

  Kudde immuniteit is een begrip dat uit de duim gezogen is als frame .

  Zoek het maar even op.

 • Homo Ridenti, wo 12 juni 2013 16:32 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Homo

  Homo

  Kudde immuniteit? Fabeltje? Ja, het is inderdaad niet zo dat die immuniteit op wonderbaarlijke wijze overspringt van een gevaccineerd persoon op een niet-gevaccineerd persoon. Het is alleen zo dat als het percentage niet-gevaccineerden erg klein is, er niet gevreesd hoeft te worden voor een grote uitbraak en dat de ziekte uitbraak maar beperkt blijft tot enkele individuen. Tevens is de kans dat die niet-gevaccineerden wel die ziekte krijgen ook stukken lager, omdat er simpelweg geen besmette personen in de buurt zijn.
  Kwestie van statistiek en nadenken..

 • Scara mouche, wo 12 juni 2013 17:27 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Scara

  Scara

  Sorry, maar als je met een feit komt, moet jij het onderbouwen, anders is het maar onzin.

 • Raven 63, wo 12 juni 2013 14:35 in reactie op Homo Ridenti Reageer op Raven

  Raven

  Poliovaccinaties worden in de hele Bible Belt nog steeds geweigerd. Als ouders weten dat hun kind op school een suikerklontje gekregen heeft, zijn ze woedend.
  De gewone kinderziektes als mazelen, de Bod, waterpokken zijn vervelend en je kan er goed ziek van worden. Daarna heb je je leven lang een hele goede weerstand daartegen opgebouwd daardoor. Ik denk dat we moeten kiezen tegen WELKE ziektes we willen vaccineren. Maar we moeten m.i. kritisch zijn om lukraak tegen alle ziektes te vaccineren. Steriliteit is ook niet goed.

  Vergelijk het maar met kinderen die buiten spelen en hun kauwgom net zo makkelijk van hun schoenzool plukken en weer opeten en niet ziek worden, versus kinderen die veel te veel in huis zitten en eenmaal buiten niets mogen van hun overbezorgde ouders. Bacteriën zijn goed. Je bouwt er antistoffen mee op.

  Ik zie dit in hetzelfde licht als het bestralen van al ons voedsel. Enzymen en bacteriën gaan daarmee dood en het product ziet er prachtig uit in de winkel en blijkt langer houdbaar. Alles voor het OOG, maar is bestralen en dus steriel maken wel zo verstandig voor onze gezondheid? Long term..

 • Scara mouche, wo 12 juni 2013 15:50 in reactie op Raven 63 Reageer op Scara

  Scara

  "Bacteriën zijn goed. Je bouwt er antistoffen mee op."
  Dus als ik jou een buisje met het botulisme bacterie geef dan wil je die gerust opdrinken? Of met E.Coli's of noem ze maar op?
  Wat een ontzettende onzin.
  Er zijn legio bacteriën die inderdaad niet schadelijk zijn, maar er zijn er ook legio die hartstikke schadelijk zijn.

  "Enzymen en bacteriën gaan daarmee dood en het product ziet er prachtig uit in de winkel en blijkt langer houdbaar. Alles voor het OOG, maar is bestralen en dus steriel maken wel zo verstandig voor onze gezondheid? Long term."
  Ten eerste leven enzymen niet en kunnen zij niet dood gaan.
  Ten tweede, ik neem aan dat jij je vlees en je kip gewoon bakt voor dat je het op eet? Denk je niet dat het na het bakken, koken etc, ook niet gewoon steriel is?

 • Godzilla de Godin, wo 12 juni 2013 16:23 in reactie op Scara mouche Reageer op Godzilla

  Godzilla

  Een gezonde darmflora rekent met het merendeel van voor de mens schadelijke bacteriën, af.

  Maar hoe hou je je darmflora gezond?

  Dat is de kwestie.

 • Homo Ridenti, wo 12 juni 2013 15:52 in reactie op Raven 63 Reageer op Homo

  Homo

  "Ik denk dat we moeten kiezen tegen WELKE ziektes we willen vaccineren. Maar we moeten m.i. kritisch zijn om lukraak tegen alle ziektes te vaccineren. Steriliteit is ook niet goed. "

  Ik lees hier meer teksten van deze strekking. Ik wil u niet beledigen ofzo, maar ik wijt dit soort teksten aan een soort onwetendheid. Vaccineren gebeurt door een verzwakte vorm van de ziekteverwekker (virus, bacterieen) in te spuiten om zodoende anti-lichamen te kweken.
  Anti-lichamen die je ook opbouwt door de ziekte zelf.
  Per saldo is er qua anti-lichamen opbouwen géén verschil tussen een gevaccineerd mens en een ziek geworden mens. Beiden beschikken over anti-lichamen.
  Het gaat in dit geval niet om chemicalien die je preventief moet nemen om niet ziek te worden(zoals bijv lariam ter preventie van malaria), maar gewoon over een stukje 'moeder natuur' dat je tot je neemt. Wat kan daar het bezwaar tegen zijn.
  Je kunt jezelf dus maar beter vaccineren; dat scheelt weer een heleboel lijden. En dan heb ik het nog niet over ziektes met een dodelijk of traumatisch verloop zoals polio of tetanus. De noodzaak van vaccineren lijkt me in deze gevallen vanzelfsprekend genoeg.

 • Marc Schouten, wo 12 juni 2013 20:46 in reactie op Homo Ridenti Reageer op Marc

  Marc

  "Met name omdat mazelen zelden dodelijke complicaties heeft,"

  De dood is nu eenmaal de meest frequente complicatie van het leven.

 • Homo Ridenti, wo 12 juni 2013 21:39 in reactie op Marc Schouten Reageer op Homo

  Homo

  "De dood is nu eenmaal de meest frequente complicatie van het leven."
  En dit is de meest nietszeggende opmerking die je kunt maken, maar goed.
  Juist omdat dat de dood DE ultieme consequentie van het leven is, is het flirten daarmee zo....zinloos en dom. Tenzij je natuurlijk van mening bent dat het werkelijke en ware leven pas na de dood begint..*zucht*

  Ik weet niet of u gelovig bent, maar ik ga er even voor het gemak en for the sake van de discussie vanuit.
  Is het niet-inenten niet eigenlijk een vorm van (een poging tot) zelfmoord? Dit is wellicht een beetje scherp gesteld, maar zo gek is die vraag niet..Zelfmoord is, zoals u wel weet, verboden door god; niet alleen in het christendom, maar bij zo'n beetje bij elke levensbeschouwing in de wereld. Niet-inenten betekent eigenlijk dat je jezelf, bewust, in een positie manouvreert waarin doodgaan een reeel gevolg kan zijn; een verkapte zelfmoordpoging als het ware. Zeker, omdat je jezelf onnodig in die positie plaatst, aangezien er gewoon medicijnen en vaccins voor handen zijn. Er wordt op zijn minst lichtvaardig omgesprongen met het leven dat god je/hun gegeven heeft.

  Ik vraag me werkelijk af wat jullie/hun god daarvan zou vinden.

 • Marc Schouten, wo 12 juni 2013 22:22 in reactie op Homo Ridenti Reageer op Marc

  Marc

  ""De dood is nu eenmaal de meest frequente complicatie van het leven."
  En dit is de meest nietszeggende opmerking die je kunt maken, maar goed."

  Ok; het leven is onafscheidelijk aan de dood verbonden. Zonder dood is er geen leven.

  Juist omdat dat de dood DE ultieme consequentie van het leven is, is het flirten daarmee zo....zinloos en dom. Tenzij je natuurlijk van mening bent dat het werkelijke en ware leven pas na de dood begint..*zucht*

  "Ik weet niet of u gelovig bent, maar ik ga er even voor het gemak en for the sake van de discussie vanuit.
  (...)."

  Probeer je me nu werkelijk te bekeren om de mazelen vaccins te verdedigen? Muahahahahaha
  God is verzonnen.

 • Homo Ridenti, wo 12 juni 2013 22:52 in reactie op Marc Schouten Reageer op Homo

  Homo

  "Probeer je me nu werkelijk te bekeren om de mazelen vaccins te verdedigen? Muahahahahaha
  God is verzonnen."

  Ik liet die vraag dan ook open...maar goed, u gelooft dus niet in god. Dat is heel verstandig. Vaccineren is ook verstandig.

 • Marc Schouten, do 13 juni 2013 00:03 in reactie op Homo Ridenti Reageer op Marc

  Marc

  "Vaccineren is ook verstandig"

  Waarom?

 • Homo Ridenti, do 13 juni 2013 11:50 in reactie op Marc Schouten Reageer op Homo

  Homo

  Heb ik hierboven en hieronder al meerdere keren uitgelegd Marc.

 • Piet de Geus, wo 12 juni 2013 13:18 in reactie op Marc Schouten Reageer op Piet

  Piet

  "Wel eens gehoord van kritische prikkers?"

  Wil je nou zeggen dat dat geen religieuzen zijn? Tellen ietsisten en alu-hoedjesdragers ineens niet mee?

 • Godzilla de Godin, wo 12 juni 2013 13:37 in reactie op Piet de Geus Reageer op Godzilla

  Godzilla

  Piet, hou daar eens mee op man. Onderwijs jezelf eens en lul niet de vaccinatiehandelaren na.

 • Piet de Geus, wo 12 juni 2013 14:21 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Piet

  Piet

  Je hoeft maar even te roepen en hup, daar duikt ons huis-alu-hoedje op.

 • Raven 63, wo 12 juni 2013 14:37 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Raven

  Raven

  Allopaten versus alle 'paten'.... Ik zit duidelijk in die 'alle paten...' Voel me er senang bij.

 • DianthaAveril Nota, wo 12 juni 2013 15:44 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op DianthaAveril

  DianthaAveril

  Nou wil ik bij hoge uitzondering Piet de Geus wel verdedigen..

  http://www.kwakzalverij.nl/844/

  Die lieden van Kritisch Prikken zijn gevaarlijke lui met rare 'medische nep-apparaten, maffe bloesemtherapieën en natuurlijk verkopers van gevaarlijke onzin zoals klassieke homeopatie.

 • Michel Reiziger, wo 12 juni 2013 17:33 in reactie op DianthaAveril Nota Reageer op Michel

  Michel

  Kijk, daar zouden ze nu een app voro moeten maken.
  Een app tegen kwakzalverij

 • Marc Schouten, do 13 juni 2013 00:16 in reactie op DianthaAveril Nota Reageer op Marc

  Marc

  Is dat niet die vereniging die gesteund wordt door de farmaceutische industrie?

 • Franssss enVrij, do 13 juni 2013 00:42 in reactie op Marc Schouten Reageer op Franssss

  Franssss

  Die steun kunt u vast wel bewijzen.
  Net als de steun van bv. Boiron voor Homeopatische verenigingen?
  Maar zelfs dan moet u met argumenten/bewijs komen, verdachtmakingen zeggen niets over de kwaliteit van het bewijs.

 • Piet de Geus, do 13 juni 2013 01:37 in reactie op Marc Schouten Reageer op Piet

  Piet

  "Is dat niet die vereniging die gesteund wordt door de farmaceutische industrie?"

  Nee, dat is niet. De Vereniging tegen de Kwakzalverij noch Skepsis accepteert geld van de farmaceutische industrie. Vanwaar die onbedwingbare neiging om kritische mensen verdacht te maken met dit soort fact free suggesties? Omdat je zelf niet aan de eisen kunt voldoen om ook een kritische geest te worden?

 • Joe Speedboot, wo 12 juni 2013 19:35 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Joe

  Joe

  'Onderwijs jezelf eens en lul niet de vaccinatiehandelaren na. '

  En jij dacht dat de mensen die jij na lult geen baat hebben bij de verkoop van hun praatjes. Je grote vriend David Icke is steenrijk geworden van de verkoop van zijn complottheorietjes, en die alternatieve genezers zijn net zozeer gebaat bij klanten als de pharma industrie.

 • Marc Schouten, wo 12 juni 2013 20:18 in reactie op Piet de Geus Reageer op Marc

  Marc

  "Wil je nou zeggen dat dat geen religieuzen zijn? "

  Heb ik dat gezegd?

  Ik merk wel weer dat je meteen op tilt slaat als iemand de gepubliceerde opinie wil corrigeren. Met de 'alu-hoedjes' in je reactie getuig je weer van een hoog meeloop-gehalte.

 • Piet de Geus, do 13 juni 2013 01:21 in reactie op Marc Schouten Reageer op Piet

  Piet

  "Ik merk wel weer dat je meteen op tilt slaat als iemand de gepubliceerde opinie wil corrigeren."

  Omdat jouw kritisch vermogen ook al nul komma nul is, snap je er geen donder van. Als je de gepubliceerde opinie (ik mag toch hopen, de in de wetenschap gepubliceerde) wilt corrigeren, dan is de plaats daarvoor: in de wetenschap.

  Elkaar bevestigende gekkies en hun meningen hebben nul en generlei waarde. Ze zijn simpelweg niet in staat om het geloof dat ze aanhangen even kritisch te bekijken als de wetenschap waar ze twijfels bij hebben.

  Het verschil: die twijfel en de uitnodiging om te corrigeren (falsificeren) zit in de wetenschap ingebakken. Dat is wat we de wetenschappelijke methode noemen. Reli's en alu-hoedjes hebben een tegenovergesteld uitgangspunt: die corrigeren en falsificeren hun geloof juist nooit.

  Daarom lopen er ook hele horden achter het homeopathisch geloof aan, terwijl de werking ervan in geen enkel wetenschappelijk onderzoek bewezen is: het ontbreekt hen totaal aan kritisch vermogen. Die homeopathie heeft ook nimmer iets gecorrigeerd, voor wie zin van onzin weet te scheiden. Ondertussen corrigeert de wetenschap zich keer op keer. Maar die wetenschap stelt wel eisen, terwijl zich in het geloof mensen verenigingen die niet in staat zijn om aan die eisen te voldoen en toch willen pretenderen iets te weten. Op die flauwekul sla ik inderdaad aan.

 • Franssss enVrij, do 13 juni 2013 12:33 in reactie op Piet de Geus Reageer op Franssss

  Franssss

  [ Die homeopathie heeft ook nimmer iets gecorrigeerd ]

  Veel oudere alto geneeswijzen kennen geen vereniging die de grenzen stelt, gebaseerd op de principes van de oprichter(s).

  Maar als je zelf zegt dat jouw homeo geneeswijze niet met de huidige wetenschappelijke methoden valt te bewijzen, hoe kun je dan van een collega die met nog absurdere geneesmiddelen komt eisen dat hij de werkzaamheid wél bewijst? Dus moet je alle nieuwigheid accepteren en loopt het dus uit de hand, zoals bij homeo goed zichtbaar is.

  De meeste nieuwe alto geneeswijzen zijn gewoon lucratieve multi level marketing (piramide) organisaties die alles met copyright en licenties hebben dichtgetimmerd.

 • Michel Reiziger, wo 12 juni 2013 09:41 Reageer op Michel

  Michel

  Relitards...

 • Bernie Whistler, wo 12 juni 2013 09:04 Reageer op Bernie

  Bernie

  God geselt haar ultradomme sekteleden (die zij notabene zelf heeft afgeleverd zonder compleet stel hersenen) snoeihard en laat hun nakomelingen bloeden -desnoods sterven- voor hun onnavolgbare zonden.

  Niet gehinderd door ook maar een greintje moraal, zelfinzicht en verantwoordelijkheid voor de bij elkaar gewipte kinderschare laten de hufters hun koters dus rustig doodziek worden en desnoods sterven. Omdat hun god dat zo zou willen..?

  Gelul. God steekt haar middelvinger op naar deze trieste sektariërs en sluit af met het noodlot in het enkelvoud: "de mazzel..!"

 • Ruben Se, wo 12 juni 2013 09:54 in reactie op Bernie Whistler Reageer op Ruben

  Ruben

  Wat ben jij toch smerig selectief als het aankomt op kritiek op de verschillende godsdiensten. bah

 • Bernie Whistler, wo 12 juni 2013 10:21 in reactie op Ruben Se Reageer op Bernie

  Bernie

  Lolbroek, waar haal je dat vandaan?

  Nu heb ik inderdaad weinig tot niets op met waanvolgers die vaak domweg en kritiekloos handig opgemaakte (repressieve) dogma's volgen, maar wel respect zolang ze de wanen puur voor zichzelf houden. En niet anderen het vuige gedachtegoed door de strot jassen, en zeker niet bij kinderen. Dan word ik boos. Erg boos.

 • Adrie Eirda, wo 12 juni 2013 12:55 in reactie op Bernie Whistler Reageer op Adrie

  Adrie

  Er was een tijd dat je als Goed Christen volgens je bijbel op zondag niet eens op de fiets naar de kerk mocht gaan.

  Heden ten dage staat de parkeerplaats (en veelal ook daarbuiten, omdat parkeerbeheer niet werkt op zondag) bij de kerk vol, en 's middags staan al die auto's-met-visje-achterop bij de woonboulevard.

  Nieuwe bijbelvertaling heet dat dan. Misschien kan het hoofdstuk over inenting ook eens hervertaald en aangepast worden aan deze eeuw?

 • Raven 63, wo 12 juni 2013 14:38 in reactie op Bernie Whistler Reageer op Raven

  Raven

  Ik vind het wel humor hoor... met een zeker waarheidsgehalte bijgemengd. Mag ik wel.

 • , wo 12 juni 2013 08:48 Reageer op

  Ze hebben er alleen zichzelf mee. Als je bent ingeent, ben je sowieso immuun.
  Maar aan de andere kant is het zo gek nog niet: Survival of the fittest. Was het niet de door de Bible-belt zo verguisde Darwin, die dat zei?

 • s b, wo 12 juni 2013 10:34 in reactie op Reageer op s

  s

  Dat is nou juist het probleem. Ze hebben er niet alleen zichzelf mee. In Nederland hadden dit soort ziektes tot het verleden kunnen behoren, maar deze gelovigen maken uitroeing onmogelijk.

 • Huub Philippens, wo 12 juni 2013 11:40 in reactie op s b Reageer op Huub

  Huub

  die koos werkeloos die niet niet het verschil weet tussen werkloos en werkeloos, kijkt werkeloos toe en kijkt ook nog eens niet goed. Die heeft inderdaad niet door dat inenten betekent dat je ook een gevaar voor je omgeving bent.

 • Huub Philippens, wo 12 juni 2013 12:22 in reactie op Huub Philippens Reageer op Huub

  Huub

  Niet-inenten natuurlijk

 • Homo Ridenti, wo 12 juni 2013 12:53 in reactie op Huub Philippens Reageer op Homo

  Homo

  "Die heeft inderdaad niet door dat inenten (sic) betekent dat je ook een gevaar voor je omgeving bent."

  Alleen voor de niet-ingeente omgeving.

 • Raven 63, wo 12 juni 2013 14:41 in reactie op s b Reageer op Raven

  Raven

  Lieverd - uitroeien van ziektes is een utopie. Uiteindelijk komt alles terug en dan is de cirkel weer rond en bijt de realiteit je in je staart. Het is een schijnveiligheid. Voor hele erge, gevaarlijke ziektes, zou ik vaccinatie kunnen begrijpen. Maar dat is een vrij klein aantal. De rest is voor mij onzinnig. Laat kinderen ziek worden en immuniteit opbouwen op de gewone, evolutionaire manier. Als we doorgaan, zoals nu, maken we kasplantjes van onze kinderen.

 • Godzilla de Godin, wo 12 juni 2013 15:30 in reactie op Raven 63 Reageer op Godzilla

  Godzilla

  Het zijn al kasplantjes.

 • Scara mouche, wo 12 juni 2013 15:45 in reactie op Raven 63 Reageer op Scara

  Scara

  Ken je nog iemand die laatst is overleden aan de pokken? Nee niet de waterpokken, dat is een andere ziekte.
  Nee de gewone en vreselijke variola. Ja hoor het is best mogelijk om ziektes uit te roeien en dat was met de mazelen en tyfus bijna gelukt tot er een aantal zwevers naar een uitgerangeerde dokter gingen luisteren.

 • hansje n., wo 12 juni 2013 15:46 in reactie op Reageer op hansje

  hansje

  Nee, al ben je nog zo goed ingeënt, als er een hele groep relididdies oningeent en geinfecteerd naast je in de bus zit ben je de lul.
  Vaccinatie beschermt en maakt je weerstand tegen infecties duidelijk en aanwijsbaar groter, maar tegen het geweld van een groep geinfecteerde relidioten kan geen enkele vaccinatie op.

 • Adrie Eirda, wo 12 juni 2013 08:41 Reageer op Adrie

  Adrie

  Freek de jonge zei ooit: "God heeft dat prachtige poliovirus bedacht en nu heeft die gluiperige duivel er een vaccin tegen uitgevonden."

  Zie daar in een notendop de krankzinnige denkwijze van (veel) strenggelovigen.

 • Evert van Vliet, wo 12 juni 2013 08:24 Reageer op Evert

  Evert

  "Normaal gesproken laten mensen hun kinderen inenten....."

  Normaal gesproken niet 'natuurlijk'.

 • Evert van Vliet, wo 12 juni 2013 09:07 in reactie op Evert van Vliet Reageer op Evert

  Evert

  Sterker nog, spreken is al niet normaal.

 • Evert van Vliet, wo 12 juni 2013 09:51 in reactie op Evert van Vliet Reageer op Evert

  Evert

  Daar zeg je me wat.

 • Eline W, wo 12 juni 2013 08:07 Reageer op Eline

  Eline

  Hebben we in Nederland ook mensen die niet naar de dokter mogen van God?

 • Anja Lodewijks, wo 12 juni 2013 08:38 in reactie op Eline W Reageer op Anja

  Anja

  Je hebt ook mensen die andere mensen moeten vermoorden van God.
  Who the hell is God dan?

 • Evert van Vliet, wo 12 juni 2013 08:50 in reactie op Eline W Reageer op Evert

  Evert

  god (h)erkent nederland helemaal niet.

 • Marc Schouten, wo 12 juni 2013 10:26 in reactie op Evert van Vliet Reageer op Marc

  Marc

  Zowel god als Nederland zijn verzonnen.

 • Evert van Vliet, wo 12 juni 2013 12:40 in reactie op Marc Schouten Reageer op Evert

  Evert

  Nou breekt m'n klomp, wie kun je nog wel vertrouwen 'tegenwoordig'?

  En ik maar in de veronderstelling verkeren dat ik gepokt en gemazeld was.

 • Raven 63, wo 12 juni 2013 14:42 in reactie op Evert van Vliet Reageer op Raven

  Raven

  Grijnzzzz :-))

 • Berthold Hohenlowe, wo 12 juni 2013 12:52 in reactie op Marc Schouten Reageer op Berthold

  Berthold

  Tja, vaccinaties om te bewerkstelligen de voetjes op de grond te houden zijn er helaas niet.

 • Marc Schouten, wo 12 juni 2013 20:42 in reactie op Berthold Hohenlowe Reageer op Marc

  Marc

  Die zal je vast ook willen verplichten.

 • Nihilist 1375, wo 12 juni 2013 13:15 in reactie op Marc Schouten Reageer op Nihilist

  Nihilist

  Net als de Nederlandse taal en het Latijnse alfabet waarmee u zich uitdrukt.

 • Bijstandskoning van GeenStijl, wo 12 juni 2013 14:42 in reactie op Marc Schouten Reageer op Bijstandskoning

  Bijstandskoning

  LOL, een knap staaltje anarchisme. Nederland is verzonnen... Het boekje van Marx is dan des te meer een verzinsel.

 • Marc Schouten, wo 12 juni 2013 20:40 in reactie op Bijstandskoning van GeenStijl Reageer op Marc

  Marc

  "Het boekje van Marx"

  Kan het iets specifieker?

 • hansje n., wo 12 juni 2013 11:17 in reactie op Eline W Reageer op hansje

  hansje

  Ja, ik meen dat die zichzelf Christian Scientists noemen, mensen die er blind van uit gaan dat god de mens perfect heeft geschapen naar zijn beeld, en dat dus dingen als ziekte en zo niet bestaan( want ziekten zijn pure inbeelding).

 • de heer Meijerink, wo 12 juni 2013 07:34 Reageer op de heer

  de heer

  Waarmee eens te meer wordt aangetoond dat dogmatisch gelovigen -in welke religie dan ook- een gevaar voor de volksgezondheid is.

 • Anja Lodewijks, wo 12 juni 2013 08:13 in reactie op de heer Meijerink Reageer op Anja

  Anja

  "Waarmee eens te meer wordt aangetoond dat dogmatisch gelovigen -in welke religie dan ook- een gevaar voor de volksgezondheid is."

  Dogmatisch geloven kan men ook zonder religie.
  De grootste dogmatische wereldleider met de meeste aanhangers heet Angst.
  Die maakt zijn gelovigen écht van alles wijs.

 • sjaak deintellectueel, wo 12 juni 2013 11:24 in reactie op Anja Lodewijks Reageer op sjaak

  sjaak

  =====De grootste dogmatische wereldleider met de meeste aanhangers heet Angst.=====

  Je probeert nu intelligent over te komen, maar angst is een gevoel dat overal in de natuur voorkomt met een bepaalde reden en kun je zodoende niet als dogmatisch bestempelen.

 • Anja Lodewijks, wo 12 juni 2013 12:10 in reactie op sjaak deintellectueel Reageer op Anja

  Anja

  Ik probeer helemaal niets net zo min als ik iets beweer in mijn bio.
  Angst kent diepere gradaties dan op je hoede zijn, allert kunnen reageren of gevaar gewaar zijn.
  Angst wordt dan een staat van zijn dat mensen niet meer goed de realiteit kunnen inschatten en zich door angst laten leiden.
  Maar er kan goed aan verdiend worden, div. verzekeringsmaatschappijen, beveiligings- en spionagediensten zijn er groot mee geworden.

 • Raven 63, wo 12 juni 2013 14:43 in reactie op Anja Lodewijks Reageer op Raven

  Raven

  Helemaal raak, Anja!

 • Evert van Vliet, wo 12 juni 2013 08:21 in reactie op de heer Meijerink Reageer op Evert

  Evert

  Nee, ziektes zijn een gevaar voor de volksgezondheid.

 • Anja Lodewijks, wo 12 juni 2013 09:06 in reactie op Evert van Vliet Reageer op Anja

  Anja

  De huidige volksgezondheid is een gevaar voor de volksgezondheid.

  Cirkelredeneren is nl. nog steeds hot stuff, je komt alleen geen steek verder.

 • de heer Meijerink, wo 12 juni 2013 11:52 in reactie op Evert van Vliet Reageer op de heer

  de heer

  Dat doen die pannenkoeken: besmettelijke ziektes houden ze in stand, waardoor nog niet totaal gevaccineerden het gevaar lopen toch ziek te worden.

 • Evert van Vliet, wo 12 juni 2013 12:37 in reactie op de heer Meijerink Reageer op Evert

  Evert

  Je doet net alsof we het over de wapenindustrie hebben.(of iets in die enge geest)

  Je bent er waarschijnlijk ook van overtuigd dat ziekte'verzuim' klauwen met duiten kost?

 • hansje n., wo 12 juni 2013 07:13 Reageer op hansje

  hansje

  Dat wordt nog gezellig als die koterds hun ouders aansteken( die immers ook niet ingeënt zijn).
  Mazelen bij volwassenen kan dramatisch verlopen en zelfs dodelijk zijn..............

  Enfin, het is allemaal in Gods hand, zullen we maar zeggen.

  Hopelijk komt het niet zo ver.

 • Piet de Geus, wo 12 juni 2013 05:00 Reageer op Piet

  Piet

  Wordt het niet eens tijd om die kinderen en de samenleving tegen de reli's te beschermen? We zijn toch zeker niet verplicht om op hun god te vertrouwen en vervolgens de rekening ook nog eens te betalen.

 • Evert van Vliet, wo 12 juni 2013 08:25 in reactie op Piet de Geus Reageer op Evert

  Evert

  Maar die rekening is toch door mensen verzonnen Piet?

 • Piet de Geus, wo 12 juni 2013 09:34 in reactie op Evert van Vliet Reageer op Piet

  Piet

  "Maar die rekening is toch door mensen verzonnen"

  Inderdaad. Gezondheidszorg en uitkeringen zijn geen natuurverschijnselen maar een verzinsel van mensen. Ik begrijp dat jij daar ernstige bezwaren tegen hebt? Of wil je alleen maar de rekening niet betalen?

 • Evert van Vliet, wo 12 juni 2013 10:23 in reactie op Piet de Geus Reageer op Evert

  Evert

  Netto net zoveel bezwaar als tegen de andere goddelijke nota benen.

  Zorg (in welke vorm doet er niet toe) is nou net geen menselijke uitvinding, mocht dat al bestaan overigens (dé uitvinding) want alles dat eventueel mogelijk blijkt te zijn is een kwestie van eureka, het wiel bestond ook al ver voordat er een reeds bestaand asje door gestoken werd.

  De mens loopt wat dat betreft 'gewoon' achter....alleen qua tijd holt het hele zooitje zich een ongeluk zonder dat 't bestaat.

 • x x, wo 12 juni 2013 11:45 in reactie op Evert van Vliet Reageer op x

  x

  Internet is ook een menselijke uitvinding... Zou er geen gebruik van maken als ik jou was.

 • Evert van Vliet, wo 12 juni 2013 12:23 in reactie op x x Reageer op Evert

  Evert

  Elektronen waren ook al actief voordat er iets mee werd uitgespookt.

  Mensen vinden helemaal niets maar dan ook niets uit, hooguit komt men er eindelijk achter hoe energie te manipuleren, alles is en blijft namelijk een kwestie van verplaatsing (tijd bestaat ook al niet).

  Dat van dat 'uitvinden' heeft een naam; het patent'recht'...daar kun je een hele lange tijd op teren en b.v. vaccinaties of puters mee aan de man/vrouw smeren.

  Je móét er wel eerst in geloven 'natuurlijk'.

 • Tony Bolloni, wo 12 juni 2013 00:25 Reageer op Tony

  Tony

  De idioterie van religie ten top!

  Vaccineren nu verplicht stellen. Vrijheid van religie bestaat niet als het om kinderlevens gaat! Dit is gewoon kindermishandeling. Jeugdzorg er op afsturen en uit de ouderlijk macht ontzetten!

  Waanzin...

 • Evert van Vliet, wo 12 juni 2013 08:26 in reactie op Tony Bolloni Reageer op Evert

  Evert

  Je haalt de mentale mishandeling en een natuurlijke 'vijand' door elkaar.

 • Bart Jansen, wo 12 juni 2013 11:23 in reactie op Tony Bolloni Reageer op Bart

  Bart

  Jij bent er ook al zo een die zich alles laat voorkauwen door de heren politici en medici? "U moet uw kind inenten anders gaat het dood." Lees: wij willen er geld aan verdienen. Vroeger kregen alle kinderen de KINDERZIEKTES (want, het hoort bij de normale ontwikkeling van zowel immuunsysteem als kind) en alleen de kinderen die al een heel slecht afweersysteem hadden werden ernstig ziek. Ondervoede kinderen, kinderen die al grieperig waren ... Mijn kinderen zijn niet ingeënt, hebben alles gekregen wat ze moesten krijgen en zijn er geen haar slechter van geworden. En de absurde opmerkingen m.b.t. ontheffing ouderlijke macht en doodslag, tja ... wel heel erg typerend. Gebruik je eigen hersens eens en doe eens de moeite te researchen i.p.v. klakkeloos alles aan en over te nemen. Oftewel, doe eens zelf moeite voor je kinderen ipv de verantwoordelijkheid aan anderen over te laten. Iets minder makkelijk, iets meer moeite, maar dan blijven die grijze cellen misschien wat langer actief. Lutser.

 • Homo Ridenti, wo 12 juni 2013 12:45 in reactie op Bart Jansen Reageer op Homo

  Homo

  "Mijn kinderen zijn niet ingeënt, hebben alles gekregen wat ze moesten krijgen en zijn er geen haar slechter van geworden. "

  Ja, u staat hierover wel erg stoer te doen, maar het had ook anders kunnen uitpakken. Want dat kan namelijk; ook bij mazelen. Was u dan ook zo stoer geweest?

 • Velko Vliegt, wo 12 juni 2013 13:17 in reactie op Bart Jansen Reageer op Velko

  Velko

  Hear hear!!

 • Godzilla de Godin, wo 12 juni 2013 13:36 in reactie op Bart Jansen Reageer op Godzilla

  Godzilla

  JUIST!

 • Homo Ridenti, wo 12 juni 2013 14:03 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Homo

  Homo

  Ja joh, lekker gokken met het leven en welzijn van je kind. Ik weet niet wat jouw god daar precies van vind..?

 • Godzilla de Godin, wo 12 juni 2013 15:28 in reactie op Homo Ridenti Reageer op Godzilla

  Godzilla

  Ik ben mijn eigen autonome godin. Kun je lezen?

 • Homo Ridenti, wo 12 juni 2013 16:11 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Homo

  Homo

  Vooral jouw stukjes. Ben met stomheid geslagen. Maarreh...wat vind jezelf dan van dat gokken met je kinderen??

 • Godzilla de Godin, wo 12 juni 2013 16:29 in reactie op Homo Ridenti Reageer op Godzilla

  Godzilla

  Ik gok niet. Ik weet.

 • Piet de Geus, wo 12 juni 2013 17:29 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Piet

  Piet

  "Ik gok niet. Ik weet."

  Hè, nou hadden we net met zijn allen afgesproken om dat op niets gebaseerde "weten" gewoon bij de naam te noemen: geloven.

 • Bob Schmitz, wo 12 juni 2013 15:57 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Bob

  Bob

  'Juist!"

  Maar wat gaat u doen als u op vakantie bent in de Oekraine, of in Guyana en een straathond valt u aan, of u wordt gebeten door een wasbeer of vleermuis???

  Je kunt uiteraard het risico nemen, maar dan kun je beter onveilig vrijen: rabies is 100% dodelijk!

 • Godzilla de Godin, wo 12 juni 2013 16:26 in reactie op Bob Schmitz Reageer op Godzilla

  Godzilla

  Ik val van mijn trapje want die voorraadpot staat te hoog..O je, nu ben ik dood.

  Kom, we verbieden trapjes.
  O nee, we gaan iedereen verplichten voorraadpotten laag te zetten.
  O maar hoe moet ik dan dat raam 3 hoog aan de buitenkant schoon maken?


  De vaccinatie markt is de grootste groeimarkt.
  Het aantal vaccinaties rijst de pan uit.

  Och, echt? Ja, echt.

 • Franssss enVrij, wo 12 juni 2013 18:04 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Franssss

  Franssss

  [ Kom, we verbieden trapjes. ]

  Daar waar de wetgever dat kan zal ze dat doen, althans slechte trapjes. En de glazenwasser moet met een kraan werken i.p.v. een ladder.

  Maar in feite zegt u dus dat u al die aangeboden hulp liever niet aanneemt uit koppigheid en de mogelijk dodelijke gevolgen kent en accepteert. Als u het maar niet voor kinderen doet.

 • Homo Ridenti, wo 12 juni 2013 21:46 in reactie op Godzilla de Godin Reageer op Homo

  Homo

  "De vaccinatie markt is de grootste groeimarkt.
  Het aantal vaccinaties rijst de pan uit."

  Ja, en als het zomer wordt zijn zonnebrillen de grootste groeimarkt.
  Maakt dat dan meteen RayBan of Polaroid verdacht ofzo??

 • Tony Bolloni, wo 12 juni 2013 14:17 in reactie op Bart Jansen Reageer op Tony

  Tony

  Ja het kan ook goed uitpakken..helemaal met je eens...

  maar ook niet...

  overigens kunnen ze ook onder een bus lopen als je ze niet leert links en rechts te kijken bij het oversteken. Maar u bent vast van mening dat het beter is voor hun ontwikkeling als ze dat proefondervindelijk zelf uitvinden...

 

Reageren

Top 10 Populair

Scroll naar boven Scroll naar boven